Text republicat:

.
Detaliul care răstoarnă totul în cazul Gheorghe Ursu
2 ianuarie 2022|Doctrină naţionalistă
Adrian
agoia2000@gmail.com
92.114.38.46

Eu cred în continuare că omorârea lui Ursu a fost neprevăzută de „organe”.
Nu aveau de gând să-l asasineze, nu era dizident, dar securiștii nu puteau lăsa nepedepsit un ins care, în caietele descoperite în sertar, îi făcea albie de porci pe Ceaușescu și Elena. L-au arestat și l-au dat pe mâna lui Clită, care urma să-i facă viața grea în arest prin bătăi, dar nu să-l omoare. Clită însă, un imbecil lombrozian, și-a depășit mandatul. Ursu a ajuns pe masa de operație într-o stare gravă, cu o hemoragie de două zile, iar medicii n-au mai putut face nimic.

*
Nota redacției – Nu ați reținut un detaliu, esențial: la vremea aceea se afla ca deținut la spitalul penitenciar Jilava un medic chirurg din Hârșova, prieten/coleg cu fratele meu, care i-a povestit fratelui meu următoarele:
– era folosit de medicul șef al spitalului dându-i-se să opereze cam tot ce era de operat
– când a fost să fie operat Gheorghe Ursu, medicul șef nu a mai apelat la medicul deținut, ba chiar i-a interzis să asiste la operație, ceea ce nu se mai întâmplase până atunci
– Gheorghe Ursu a murit, se pare, pe masa de operație, ceea ce se întâmplă foarte rar. De regulă din vina anestezistului. Mal praxis
– anestezistul de la Jilava era un medic evreu, care de ani de zile făcuse cerere de plecare în Israel și fusese refuzat
– după moartea lui Gheorghe Ursu medicul anestezist a primit aprobarea de plecare în Israel.
Acestea sunt informațiile primite de la fratele meu. I-am scris lui Andrei Ursu și m-am oferit să-l pun în legătură cu medicul care fusese în spital în ziua când Gheorghe Ursu a murit în urma operației. Spre mirarea mea fiul lui Gheorghe Ursu nu s-a arătat interesat de detaliile oferite de mine. Mi-a refuzat concursul.
De la același medic fratele meu a aflat că procuratura a făcut o anchetă și l-au chemat pe medic de mai multe ori la București să dea declarații. Asta înainte de 1990, după cât am înțeles. Deci există aceste declarații la dosarul aflat la procuratură.
Se pare că Andrei Ursu a avut o singură țintă: despăgubirea morală, destul de imorală și de substanțială, de câteva milioane de dolari. O anchetă completă complica lucrurile și chestiunea vinovăției la nivelul cel mai înalt al ierarhiei.
Deci, domnule Adrian, mai citiți o dată întreg materialul. V-a scăpat detaliul cel mai important, privind comportamentul fiului lui Gheorghe Ursu! Nu l-a interesat adevărul!

ion coja
.
.

Post scriptum 2023 – Este și un caz al lui Andrei Ursu, fiul lui Gheorghe Ursu, care, așa cum am demonstrat mai sus, nu a fost interesat de adevăr. I-am oferit numele doctorului care nu a fost primit să asiste la operație și care cunoștea mai multe detalii despre cum a murit Gheorghe Ursu, dar Andrei Ursu nu a catadicsit să ia legătura cu medicul respectiv, decedat între timp. Este ciudat acest comportament, pe care Andrei Ursu nu se ostenește să-l explice!