CÂTEVA DETALII EDIFICATOARE DESPRE CONDAMNAREA PREMIERULUI CÂȚU

 

De curând românii au aflat că premierul României, cu mai mulți ani în urmă, șeful guvernului liberal care conduce la ora acutală țara, a fost arestat, în perioada studiilor sale în Statele Unite, pentru că își conducea autovehicolul personal în stare de ebrietate, prin urmare pentru acuzația de Driving While Intoxicated (DWI). Driving While Intoxicated poate însemna „a conduce în stare de ebrietate” sau „a conduce sub influența drogurilor” sau în ultimă instanță a amândurora.

Pentru vina de a conduce în stare de ebrietate poliția americană are dreptul să ridice permisul de conducere pentru o anumită perioadă de timp, de la câteva luni la un an și poate o amendă (de câteva sute de dolari) de la caz la caz, dar nu se ajunge la arestarea celui în cauză. Însă când vine vorba de droguri, situația se schimbă radical!! În toate statele din SUA drogurile sânt interzise (recent în unele state marijuana a devenit legală cu anumite restricții) și, prin urmare, Câțu probabil consumase droguri înainte de a se urca la volan. Consumul și chiar numai posesia de droguri se pedepsește cu ani grei de închisoare, adică cu 7-8 ani sau chiar mai mult, în funcție de situația inculpatului sau de statul unde a avut loc infracțiunea.

Câțu susține că a fost arestat timp de 48 de ore, după care a fost eliberat pe cauțiune. Cauțiunea nu înseamnă că ești absolvit de pedeapsă, ci doar că poți rămâne în libertate până la proces și asta în anumite condiții. O astfel de cauțiune este de obicei foarte mare pe care sigur un student buclucaș din România nu avea cu ce să o plătească. Prețul unei mașini folosite nu ar acoperi nici pe departe suma. Mulți își girează cauțiunea cu casa sau cu altceva de valoare similară. Prin urmare, Câțu, consumatorul de droguri trebuia să stea la pușcărie până la proces, după care trebuia să ispășească o pedeapsă de câțiva ani buni într-o închisoare federală, poate de maximă securitate.

De aici decurge de la sine întrebarea: Cine a avut interesul să-l elibereze din închisoare pe acest infractor de drept comun ca apoi să-l propulseze în cele mai mari funcții din România?! A fost desigur o adevărată forță care putea și poate să încalce legea de drept și să elibereze un infractor și să-l spele de toate păcatele. Aceată forță nu este nicidecum o organizație de binefacere, ci una care-și urmărește cu tenacitate interesele prin astfel de interpuși.

Pe de altă parte, se știe că același Câțu nu a reușit să ia examenul de treaptă la un liceu industrial din Râmnicu-Vâlcea și a picat de două ori examenul de admitere la ASE. La întoarcerea în țară a fost văzut în București sub influența drogurilor, pentru că știm bine cine obișnuiește să consume droguri, nu se mai lasă de ele niciodată.

Fac o prupunere: Ce ar fi dacă premierul liberal ar fi supus unui drug test? Hm? ce ziceți, dragi compatrioți? În Statele Unite sânt supuși uni astfel de test cei care doresc un job oarecare. De ce nu am cere și noi ca premierul nostru, deja suspect de așa ceva, să facă acest test!!

Acesta este omul pe care Johanis l-a vrut cu tot dinadinsul premierul României, chiar dacă nu era președintele PNL, iar acum vrea cu tot dinadinsul să-l pună pe scaunul de președinte al acestui partid. Acesta este omul care împrumută țara cu zeci și zeci de miliarde dolari!! Pentru că amândoi fac o politică anti-românească, de-a dreptul dezastruoasă cu fiecare pas. De aceea avem dreptul să-i întrebăm pe cei doi indivizi și pe acoliții lor: Cine v-a pus în cele mai mari funcții de decizie din România și de ce? De aceea, noi românii avem dreptul să ne întrebăm: Până când să mai răbdăm astfel de ticăloși să conducă destinele României?

Mihai Vinereanu

12 August, 2021