Cum a fost în „duminica aceea” la Iași, iunie 1941?
No issue detected

SaseSuteSaizecisisase 8 hours ago
.
Am pus aici buletinul JTA 163 din 24 August 1959 care spune:

JTA
– Jewish Telegraphic Agency – Nr. 163
din 24 August 1959, pagina 3, Germany agreed to pay compensations for
Jews killed in Jassy pogrom: The West German government agreed to pay
compensations to the families of the persons killed by Nazis during a pogrom in Jassy, Romania. An
agreement also covered payment of compensation to the heirs of the Jews killed
on death train from Jassy to camp.

Pastrati documentele pe care le aveti referitoare la aceasta chestiune pentru ca nu mai sint accesibile pe siteul JTA!!!! Eu nu am mai reusit sa gasesc buletinul respectiv.

Vreau sa vad secatura careia ii da mina sa-i mai acuze pe romani!

.

Nota redacției: Documentul publicat mai sus de colegul nostru cu pseudonimul ȘaseSuteȘaizecișiȘase este de o importanță excepțională. Dacă luăm urma acestui document din 1959 putem afla numărul de evrei pentru care s-a cerut despăgubire. Vom putea constata care au fost pretențiile evreilor (adică ale liderilor comunității evreiești în frunte cu rabinul Mozes Rozen, foarte probabil) în 1959, față de pretențiile aceluiași Mozes Rozen, după 1990: peste 10 mii de evrei uciși la pogromul din Iași. O cifră halucinantă, la care nici nu poți da explicația că rabinul roșu era beat criță… Ticălosul știa bine că minte. În anii 80 a plătit un cunoscut scriitor din Iași să scrie o carte despre cum s-au petrecut evenimentele în „duminica aceea” la Iași. După ce cartea a fost terminată și predată beneficiarului, acesta cică i-ar fi plătit autorului o sumă și mai mare ca să n-o publice…
După aprecierile istoricului evreu Nicolae Minei Grunberg numărul evreilor căzuți victime ale represaliilor germane a fost sub 600 (șase sute) de persoane.
Așadar, Patria recunoscătoare, domnule 666. În onoare dumneavoastră vom publica un text românesc despre …tizul dumneavoastră!

i.c.