Câteva sfaturi pentru domnul Dragnea, date în decembrie 2016

2019-05-28T11:58:32+03:0028 mai 2019|Doctrină naţionalistă|

Câteva sfaturi pentru domnul Liviu Dragnea

Publicat de |18 decembrie 2016|Doctrină naţionalistăPublicistică.Varia

Câteva sfaturi pentru domnul Liviu Dragnea

1. Atu-ul cel mai important al domnului Dragnea în disputa cu Johannis este însuși motivul pentru care a ajuns „penal”. Vina dlui Dragnea îl onorează: a insistat pe lângă colegii săi de partid să fie mai convingători în a-i determina pe alegători să iasă la vot, să-și exercite dreptul la vot. Ce este rău în asta?!
Este dezonorant pentru Johannis să-i reproșeze lui Dragnea această faptă, mai ales că la data aceea, adică în campania pentru referendumul de destituire a lui Băsescu, Johannis era pe aceeași baricadă cu Dragnea. E foarte probabil că și Johannis va fi făcut ceva în același scop: să-i determine pe alegători să iasă la vot!… Băsescu a avut intervenții pe TV rugându-se de oameni să nu iasă la vot! A fost cu mult mai „penal” decât Dragnea, a cărui culpă e oricum greu de identificat! Sunt o mulțime de țări în care alegătorii care nu se prezintă la vot sunt sancționați! Repet: vina lui Dragnea este discutabilă, îndoielnică. A făcut ceea ce se face în orice campanie electorală! În mod sigur este imorală și, foarte probabil, penală fapta lui Băsescu! Condamnarea lui Dragnea este o rușine pentru justiția română!

2. Domnul Dragnea va ataca la CEDO sentința pe care a primit-o. Lumea trebuie să cunoască acest detaliu! Ce se întâmplă dacă Dragnea, contestat de Johannis, este împiedicat să fie prim ministru – și se pare că promite să fie un bun prim ministru!, iar peste câteva luni CEDO îl exonerează de condamnarea care îi blochează drumul în politică. Pe unde va scoate cămașa intrigantul Klaus? Nu-i așa că destituirea imediată a lui Klaus va fi resimțită ca singura soluție posibilă?

3. Johannis are și el probleme cu legea, mult mai multe și mai grave decât Dragnea, Ponta sau Tăriceanu la un loc. Susținătorii lui Dragnea din mass media ar trebui să pună în discuție publică problemele lui Johannis, nu doar să le pomenească din când în când, cu jumătate de gură. Lui Johannis i s-au adus acuzații dintre cele mai grave, începând cu implicarea sa în peste 20 de infieri făcute ilegal, care au pus în primejdie viața a peste 20 de copii. Încă nu avem nicio certitudine că niciunul dintre acei copii nu a fost înfiat pentru trafic de organe. Această certitidine ne-o poate oferi numai Johannis, dar acesta refuză să-și asume vreo implicare și vreo responsabilitate! Cum este posibil ca acest subiect, atât de dureros omenește vorbind, și atât de „gras” din punct de vedere jurnalistic, să fie ocolit de quasi-unanimitatea ziariștilor, ziariști care așteaptă, naiba știe de la cine, semnalul de atac?! Johannis trebuie atacat și pentru ilegalitățile comise de Forumul germanilor, pentru „parandărătul” de la aeroportul Sibiu, pentru actele false pe baza cărora a ajuns proprietarul unor imobile!

4. Dragnea a spus la un moment dat o vorbă pe care trebuie să i-o reamintească lui Johannis. Constituția îl apără de ancheta penală, dar nu interzice cercetarea penală a faptelor sale. Trebuie declanșată CERCETAREA penală,astfel ca atunci când nu va mai avea imunitate să fie imediat pus sub acuzare și să știe toată lumea ce acuzații i se vor aduce lui Johannis! Cine să facă cercetarea penală? Oricine, în numele societății civile! Cu o minimă și discretă susținere, bunăoară din partea partea PSD.
Succes!

Ion Coja

18 dec.2016.

.

Post scriptum 2019 – Nota bene: am susținut încă din decembrie 2016 suspendarea Johanului. Și nu o făceam prima oară…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top