Nu Dragnea este ținta, ci programul de guvernare al PSD !
Ciobotaru Dinu8 hours ago
Surena. De acord cu sursa banilor din care se dau majorările de drepturi băneşti anunţate de guvern, respectiv de la noi cei care contribuim la formarea părţii de venituri a bugetului centralizat al statului. Dar nu vezi jaful instituit asupra românilor de către corporaţiile multinaţionale, de faptul că după anul 1989 bunurile proprietate publică au fost jefuite şi înstrăinate, că nu mai există capital românesc, că au fost create inginerii financiare de jefuire a cetăţenilor României de tipul SC FONDUL PROPRIETATEA SA, că am ajuns cei mai săraci din Europa mai rău ca o colonie din Africa.
Oare nu cumva manifestările de stradă sunt orhestrate din umbră de către cei care vor să continuie jeful nestingheriţi în această ţară, care vor să o dezmembreze şi fac tot posibilul ca românii şă se lupte între ei pentru a nu avea timp să observe jefuirea şi intenţia de dezmembrare a ţării?!
Dece strada nu are un comitet de iniţiativă cu un program clar pentru ţară care să cuprindă; abrogarea legilor care au permis jefuirea şi înstrăinarea bunurilor proprietate publică a cetăţenilor Românei( legea privatizării şi legea restituirii proprietăţilor inclusiv fondul proprietatea), apariţia unei legi de dezvoltare a României, respectiv o LEGE A INVESTIŢIILOR, care să permită o dezvoltare de perspectivă a ţării precum şi o deosebire clară între capitalul speculativ(asigurări private, pensii private, bănci, alte speculaţii financiare) de capitalul productiv?!
Repet sărăcia creează monştiri. Un stat care nu stăpâneşte activitatea economică este un stat eşuat.
REPET „Oare nu cumva manifestările de stradă sunt orhestrate din umbră de
către cei care vor să continuie jeful nestingheriţi în această ţară,
care vor să o dezmembreze şi fac tot posibilul ca românii şă se lupte
între ei pentru a nu avea timp să observe jefuirea şi intenţia de
dezmembrare a ţării”.
Trebuie sa fii orb, sau prost gramada sau, mai rau, PSD-ist spalat pe creier, sa crezi ca 100-150k de oameni au fost scosi in strada de Iohanis, Soros, licurici, elefanti sau mai stiu eu ce mama dracului…
• Corecta analiza – e bine ca incepe sa se caute cauza reala a manifestatiilor.. Vreau doar sa o completez pentru ca ordonanta 13, in intregul ei si nu pe articole, cum sunt alte analize, isi are rolul ei bun in lupta cu MAREA CORUPTIE – pentru ca acest falgel, CORUPTIA, are 2 componente = MITA si SANTAJUL.
• Pana acum am prins- la comanda externa- doar pestii mici, din mita, caci asta avem pana acum, o infima suma de mita pusa in joc pentru miile de MILIARDE furate din Romania in ultimii 28 de ani.
• 1. E absurd sa ceri in strada „jos comunismul”, „jos ciuma rosie” si sa ataci prin asta guvernul care anuleaza caracterul juridic aberant mostenit din sistemul juridic SOVIETIC – cuvinte scrise in clar in decizia CCR 405 din iunie 2016 punctul 44 si explicate in punctele urmatoare pana la pct 76.
• https://www.juridice.ro/wp-content/uploads/2016/06/decizia_405.pdf
– Nu pot sa trec peste proasta comunicare a guvernului Grindeanu care nu a spus ca face doar o completare la modificarea CP si CPP prin ordonanta de urgenta facuta de guvernul Ciolos (unde nu s-a sesizat nimeni …pt nimic )
• 2. INTREBARE pentru juristi : in cazul abrogarii ordonantei 13/2017 (care presupune corect analizat inchiderea unor dosare”cu adresa”) exista posibilitatea ca TOATE dosarele de „abuz in serviciu” sa fie inchise la CEDO prin apelul la CCR 404/2016 ?? DA sau NU ?
• – Daca NU, atunci ok, manifestatiile au fost justificate de credinta oamenilor in mai bine.
• Daca DA – atunci incitarea la manifestatii facuta cu disperare de toti politicienii „opozitiei” (inclusiv familia Johanis) are un scop mult mai ascuns si cu implicatii mult mai dramatice pentru Romania si este concertata de la un „centru de putere” asa cum sustine Liviu Dragnea.
• 3. Reducerea „denuntului” la 6 luni – Nu de putine ori in ultimii 28 de ani ne-am trezit ca in ultimul moment a aparut un dosar care ne compromite liderii. Acest articol al ordonantei reduce puterea „centrelor de putere” ce au dosare pentru fiecare politician/functionar roman si-l promoveaza pentru ca apoi sa-l santajeze in sensul deturnarii de la interesul national – inclusiv prin „abuzul in serviciu” care devine sau nu penal, in functie de dorinta „papusarului”.
• Dupa 6 luni denuntul sau denuntatorul isi pierd valoarea in jocul santajului devenind, prin asimilare, egali cu faptuitorul pe care-l denunta – iar asta e unul din punctele cheie care ar fi putut impinge in strada multimea manipulata de „centrele de putere”.
• – De ex : Dosarele pe care Gregorian Bivolaru le detinea la un moment dat despre studentele din filme porno, ajunse acum judecatoare, sunt doar o „poezie” pe langa dosarele care au facut oameni politici marcanti sa se intoarca la 180 de grade fata de imaginea de guvernanti pe care o aveau inainte de a intra in functie – de la Ciorbea si Constantinescu (ce dupa relansarea Romanie cu 15.000 de specialist au ajuns sa cedeze toate resursele minerale ale Romaniei) la cei de azi ce pun in pericol situatia energetica a unei tari si vor sa “listeze la bursa Hidroelectrica”.
• 4. Pentru amortirea vigilentei „centrelor de putere” s-a extins lipsa de vinovatie la „favorizarea infractorului” pana la afini de gradul 2. In rest, oricine favorizeaza infractorul, inclusiv prin detinerea de (dosare cu…) date si dovezi ale unei fapte infractionale (denuntatorul de serviciu…) devine vinovat in fata legii.
• Se cam termina astfel „ERA SANTAJULUI” in Romania.
• – Ca raspuns la strategia guvernului Grindeanu exista sesizari ale DNA din partea unor “personae fizice” privind anchetarea celor care au lucrat/conceput ordonanta – un secretar de stat din MJ fiind chemat la DNA pentru declaratii si gasirea “Acarului Paun” (pe principiul “cine te-a chemat la servici in ziua Z ?” – ai comis un “abuz in servici” ).
• http://adevarul.ro/news/eveniment/fostul-secretar-stat-ministerul-justitiei-procurorul-constantin-sima-audiat-dna-dosarul-emiterii-oug-132017-1_58985cc45ab6550cb83039f9/index.html O ancheta cu aceleasi repere sovietice ce se bazeaza pe “suspiciuni rezonabile” si “denunturi” …
• 5. Crearea unui prag – vestitul prag de 200.000 de lei pentru trecerea spre infractiune penala – ar fi necesara pentru a scoate la suprafata adevaratii “papusari”, pe cei ce pun la pamant economia Romaniei si scot din sistemul economic active de multe, multe miliarde . Trebuie sa avem curajul sa trecem lupta anticoruptie la un nivel superior, acolo unde se “joaca” miliarde si sa lasam in zona de recuperare directa “pestii mici”, cu “aranjamente” de pana la 200.000 lei – nu furt, ci contracte paguboase prin abuz in serviciu (unde “procentul” pentru mita reprezinta cam 2-5% din valoarea contractului vicios).
• 6. Miza cea mare insa o consider scoaterea la suprafata de catre proiectul de guvernare Dragnea/Grindeanu a unui FURT de MILIARDE de euro din buzunarele romanilor si implicarea multinationalelor unele mecanisme macroeconomice dar si … in manifestatiile existente (de aici si extinderea lor internationala parca copiata la Xerox).
• Cu cateva zile inainte de “ordonanta 13” tema zilei era bugetul pe 2017 – considerat prea optimist. Iat toata lumea se intreba de unde va scoate guvernul Grindeanu banii pentru sustinerea maririlor de salarii, de pensii, de burse … Una din variantele discutate era COLECTAREA mai buna de TVA. Evaziunea prin TVA ajunge la peste 8 MILIARDE euro anual in Romania.
• Pentru clarificari TVA este o taxa platita de fiecare roman la cumpararea oricarui bun sau serviciu – apa, current, gaze, telefonie, combustibil, produsele alimentare sau personale. Acesti 20% din fiecare produs sunt destinati BUGETULUI DE STAT numai ca, an de an, Romania reuseste sa “colecteze” mult mai putin (datele sunt incerte si inaccesibile – unele statistici vb de colectare de 39% altele de pierderi de 40%). Oricum e vb de peste 8 MILIARDE de euro care dispar din economia Romaniei si se constituie in profit pentru cei “alesi” care continua sa “uite” sa verse TVA platita de romani pentru bugetul de stat.
• Imediat dupa punerea in discutie a proiectului de colectare “on line” a TVA si in Romania, prin premierul Grindeanu care este la baza specialist in informatica si telecomunicatii, deci cel mai potrivit om pentru punerea in practica a acestui soft specializat
• http://www.cotidianul.ro/romania-cel-mai-mare-deficit-in-colectarea-tva-dintre-tarile-europei-centrale-si-de-est-283397/
• soft care a adus Slovaciei un plus substantial la buget intr-un singur an (plus de care are nevoie si bugetul nostru…) a aparut prima reactie pe linia ordonantei a unui mare grup de afaceri – desi ordonanta de schimbare a CP si CPP nu era si nu este in sfera de activitate a grupului de afaceri ce detine 25% din PIB.
• http://www.digi24.ro/emisiuni/business-club/business-club-1-februarie-18-15-2-661106 de la minutul 13
– CINE sunt cei care baga in buzunar ca profit TVA-ul platit de romani pentru bugetul de stat (peste 8 miliarde de euro ) ? Sunt sau nu deranjati de intentia Guvernului Grindeanu de a mari eficienta strangerii TVA la buget? Sunt sau nu implicate aceste entitati ce-si opresc TVA-ul in manifestatiile ce acum si-au schimbat obiectivul si vor „demisia guvernului” ?
• Iata ca prin prisma acestei prezentari a lucrurilor situatia arata altfel. Nu spun ca am 100% dreptate dar imi pun problema : trecem la un nivel superior de lupta impotriva coruptiei sau ne oprim, ca in ultimii zeci de ani, la “Acarul Paun” servit de “centrele de putere” ce joaca pe teritoriul Romaniei ?? Am vazut in piata victime de la “Colectiv” si pun aceiasi intrebare – cautam aceleasi repere servite mediatic, care justifica focul prin “semnarea abuziva a unor hartii de catre primar” sau cautam adevaratii vinovati ai unui foc pus cu intentie (in opinia celor mai multi specialist).
Cam pe la aceasta rascruce de drumuri se afla Romania…
P.S. Sa nu uitam insa pana la ce nivel a ajuns coruptia prin SANTAJ – pentru ca decizia Curtii Constitutionale 405/iunie 2016 subliniaza si arata ca toate elementele ce definesc CORUPTIA prin abuz in serviciu & Co sunt arbitrare si mostenire a modelului juridic sovietic DAR in final considera ca desi bine documentate, argumentele juridice nu sunt suficiente pentru a declara neconstitutionale articolele de lege vizate.
„Pisica” aratata judecatorului Curtii Constitutionale Toni Grebla (ce teoretic a incalcat embargoul MOSCOVEI – desi noi functionam dupa regulile UE -si a vrut sa vanda capre in RUSIA ) a fost elocventa pt toti din CCR.
http://adevarul.ro/news/eveniment/toni-grebla-fost-judecator-curtii-constitutionale-s-a-prezentat-dna-din-punct-vedere-penal-nu-inteleg-intampla-1_54fea3e3448e03c0fd69795d/index.html
Curat murdar, coane Fanica. CEDO n-o sa considere asa si o sa inchida toate dosarele + sanctiuni.
Imi este greu sa fac un comentariu pentru ca d-ul Calin Kasper a punctat foarte bine situatia iar exemplul dat cu Renault si Dacia este mai mult de cat elocvent.
Ce vreau sa va spun este ca nu putem avea capitalism fara acumulare de capital,asa functioneaza capitalismul. La noi acumularea de capital s-a facut pe seama statului si a populatiei,nu este o noutate decat pentru ignorati. In 1990 companiile de stat erau decapitalizate pentru ca:
1) exporturile se faceau numai prin SCE (asa era legislatia) care incasau in valuta si plateau direct sau indirect (statul) in lei
2) platile nu se faceau imediat ci la termen si iarasi intervenea statul cand era cazul
Tovarasii din FSN si securistii au preluat SCE cu tot cu valuta si nu au platit marfa la intern, apoi nimeni nu a mai fost interesat sa compenseze platile intre companiile de stat.Unde se mai pune ca s-au facut privatizari fara sa avem legislatie si va dau ex Editura Politica devenita Ed.Humanitas prin H.G .Pana la aparitia legislatiei privatizarii care a fost cum a fost, companiile de stat au fost decapitalizate si furate prin diverse asocieri,locatii de gestiune etc.
Revenim la multinationale si vom vedea ca atunci cand toata Europa de Est era in avans cu privatizarile in competitie directa cu Asia de S-E si China noi mergeam pe sloganul „nu ne vindem tara”(adica o furam noi), astfel am pierdut ani buni in atragerea capitalului si in momentul in care am inceput sa chitaim pentru ca balanta de plati externe era pe deficit,eram in inflatie a trebuit sa cedam ca sa vina la noi. Asta a insemnat: o liberalizare extrema a pietei, reducerea la minim a redeventelor, salarii de mizerie,facilitati fiscale etc..
Faptul ca Romania prin toate partidele a ales sa faca o politica economica ultraliberala si monetarista a cui este vina?
Imi pare rau sa o spun dar domnul Ciobotaru nu traieste in ano domine 2017, daca am merge dupa rationamentul lui cel mai important investitor al Romaniei (romanii care lucreaza in strainatate) ar dispare imediat daca tarile U.E ar merge pe acelasi rationament de gandire. Vreau sa-i reamintesc ca Putin le-a reamintit rusilor care puneau problema muncitorilor straini din spatiul exsovietic ca acestia lucrand legal se bucura de acelasi drepturi. Cu alte cuvinte asa cum nu poti sa faci discriminare intre cetatenii aceleasi tari (romani si minoritati), tot asa nu poti sa faci disctriminare intre companii romanesti cu capital romanesc si companii romanesti cu capital strain. Faptul ca exista lacune legislative, dar mai ales coruptie si lipsa de profesionalism si acest capital poate fi retras oricand si oricum nu este vina strainilor.
Capitalul este prin esenta speculativ, sunt romani care datorita birocratiei FSN-ste mostenite si imbunatatite de toate partidele aun ales sa-si intemeieze companii in tarile U.E.
Capitalului in conditiile globalizarii i se aplica dictonul ubi bene,ibi patriae asa ca nu masurile legislative in tin aici, ci conditiile,facilitatile, dar mai ales piata. Am ajuns la piata si la abc economiei si de aici putem sa mergem cu discutia strict economica despre liberalism,interventionism si monetarism.
Saracia creaza monstrii spunea d-ul Ciobotaru, dar constitutional Romania este un stat social, in realitate Romania este un stat ultraliberal, mai liberal decat SUA si atunci vin si-l intreb a cui este vina ca nu se respecta Constitutia?
D-ul Calin Kasper vorbea despre respectarea legilor si despre educatie,regulile legionare scrise in carticica sefului de cuib si nu numai,puteti sa vedeti in perioada interbelica despre lucrarile destinate taranilor ca toate puneau accentul pe respectarea legilor statului, pe un cond de conduita. Aceste lucruri contrasteaza cu legislatia postdecembrista si cu legalizarea furtului,coruptiei si incompetentei.
Strada are rolul de a le aminti guvernantilor si partidelor politice ce trebuie sa faca (care este fisa postului) nu sa faca programe de guvernare, sa faca comitete care ce sa faca pe urma? Sa devina FSN 2?
Observam ca dupa 27 de ani partidele politice sunt organizate si functioneaza dupa PCR, fiind niste PCR in miniatura cu aceleasi metehne vechi (inlocuirea meritocratiei cu pila,implicarea in toate domeniile de activitate,obtuozitate,competitie interna nula etc.). Demonstrantii vor o restructurare fundamentala a acestora adica sa functioneze dupa principii democratice,doctrina. Stie cumva d-ul Ciobotaru care este partid este in Romania de dreapta, de stanga, national de dreapta, national de stanga?
Sf.Augustin spunea ca asa cum un om are mai multe etape, tot asa are si o tara si exista posibilitatea ca aceasta sa moara.
Dacia Pitesti nu este tot o multinationala? De ce naiba ne mai laudam cu ea, daca jefuieste statul Roman si ne duce de rapa? Nu, domnilor, lasati multinationalele in pace! Nu acolo e raul! Raul este la noi, romanii. Noi, si nu altii, am distrus economia. Va mai aduceti aminte cum furau taranii tot ce exista in CAP-uri? Pana si tevile de la instaltiile de irigare?
Sau cum altii vindeau prin Turcia rulmentii furati de prin fabrici? La ARO Campullung Muscel, s-a Format o mafie, care cumpara ARO din fabrica si apoi vindeau masinile la ciobanii din Marginimea Sibiului. Pana s-au desteptat baietii si au trecut pe Mizubishi si Toyota. Daca la Dacia nu venea Renault, ar fi ajuns si Dacia in aceeasi situatie.
Nu mai cautati vinovati in afara tarii. La ce naiba nu-i jefuieste nimeni pe elvetieni? Sau pe nemti? va spun eu. Pentru ca acolo nu exista coruptie nici pe departe asa de extinsa, ca la noi. Cine a permis extinderea coruptiei? Noi, romanii, prin pasivitate, prin inchiderea ochilor, prin tacere, prin a ne lasa corupti, prin gandul ca daca fura seful si stie ca noi stim, poate ca ne lasa si pe noi sa furam, la randul nostru.
Domnilor, e vorba de moralitate, caracter si demnitate. Acest ticalos de OUG a cazut tocmai printr-un exercitiu de moralitate, caracter si demnitate. Daca am fi avut aceeasi atitudine incepand din 1990, n-am fi ajuns in situatia in care suntem.
Eu am niste principii, de la care nu ma abat, cand judec o situatie si de multe ori, intru in conflict cu unii, care au alta parere. Observ de multe ori fluctuatii de opinie la unii, care se iau dupa aparente. Eu ma orientez numai dupa carticia sefului de cuib si de alte invataturi emanate de la Corneliu Zelea Codreanu. El spunea odata in parlamentul Romaniei: Nu de programe ducem noi lipsa, ci de oameni! Daca analizam aceasta Idee, ne dam seama ce prostie este sa pui problema daca strada are program sau nu. Cum sa nu aiba, mai oameni buni? Dar dorinta romanilor de a trai intr-un stat fara hotie ce este? Este cel mai bun program pe care poate sa-l aiba Romania in clipa de fata. Luati acest unic punct din strada si daca de acum incolo orice actiune va respecta acest principiu, vom scapa de toate relele in cinrca 5 ani. Va intreb insa, de unde sa luam oamenii cinstiti, care s-o faca? Nu ajungem la vorba lui Codreanu?
Alt principiu legionar este sa nu fii niciodata misel si mai bine sa cazi cu demnitate, decat sa invingi printr-o miselie. Eu consider ca ceea ce a facut guvernul Dragnea cu OUG-ul, a fost o miselie. De asta eu doresc caderea lui. Sa vina alt guvern, tot de la PSD, dar cu oameni cu coloana vertebrala, ca JIanu, primarul Iasului, etc. Sunt si in PSD oameni adevarati si de valoare.
Deci, domnilor, nu va mai uitati nici in dreapta si nici in stanga, fiindca noi suntem de vina. Numai noi si nimeni altcineva,. Spüeranta mea este in acest tineret, care si-a aratata dintr-o data puterea sicare nu mai admite ceea ce noua ni s-a parut aproape normal. Am vazut pe acest blog niste comentarii, in care comentatorii se certau care Hoti ar fi mai mari sau mai mici. Sa tinem cu hotii cei mai mici, ziceau unii. Tineti cu cine vreti, dar nu va mai plangeti atunci ca vi se fura tara. Efiresc sa fie asa, cand oamenii sunt slabi de inger.
ARO a disparut in momentul in care a fost „predat politic” unui „investitor strategic” desi in acel moment fabrica nu a vea bani sa acopere materia prima necesara listei lungi de comenzi pe care o avea (adica avea desfacerea asigurata)… Ar fi fost necesar un simplu ajutor de stat – asa cum au primit multe, multe companii straine care fie activeaza fie au falimentat cu buna stiinta unitatile romanesti pe care au pus mana ( Tepro Iasi, Sidex, IMGB si lista e lunga …)
Domnule Toader, ARO nu avea nici un viitor! Era o masina depasita de mult, din toate punctele de vedere! Era grea, avea motor cu consum enorm, neperformante din toate punctele de vedere. Nu aveau cum sa aiba liste intregi de comenzi. Tocmai de aia au dat faliment, pentru ca masinile lor nu le-a mai cumparat nimeni. Asa s-a intamplat si cu Trabantul si Wartburg-ul din RDG. Am avut un vecin, care avea un ARO cu 4 cilindri, Motor de Campulung (Aro cu Motor de tractor, de la Brasov, cu 3 cilindri, era cel mai cautat, dar nu se livrau la populatie. Alea erau ceva mai reusite, dar numai ca motor) si care, in fiecare dimineata, cu o festila aprinsa la gura de admisie a filtrului, omora demarorul ca sa porneasca motorul. Iarna, nu mai vorbesc ce dezastru era. Iat masina romaneasca ARO10, cu Motor de Dacia 1300, 4×4, era o catastrofa tehnica nemaivazuta. Cu cutie de viteze, sub ea montata alta cutie interaxiala, apoi in spate diferentialul, cu patru planetare care tineau, ca si la Dacia 1300, 80.000 de km cel mult si care era prea grea pentru piesele de Dacia 1300, care erau dimensionate pentru alte sarcini si eforturi. Dumneavostra vorbiti teoretic. Intrebati un mecanic Auto mai batran, daca nu ma credeti pe mine, care am lucrat la Dacia Pitesti 6 ani si in ateliere de reparatie auto incepand din 1980.
Si Dacia, de altfel, ar fi avut aceasi soarta, daca nu venea Renault sa o salveze.
E parerea dvs de specialist pe care nu am cu ce sa o contrazic decat cu datele publice existente – sindicatul ARO afirma ca la data „privatizarii catre un investitor strategic” ARO nu avea materie prima pentru a face fata comenzilor foarte mari. Pe de alta parte e normal sa nu fi competitiv pe piata occidentala, unde se cheltuie sume imense in cercetare si schimbare a produsului la standarde noi. Dar asta nu inseamna ca nu poti gasi o alta piata de desfacere in afara de occident. Iar in al treilea rand – e posibil sa existe o piata de desfacere unde consumul sa conteze mai putin ecat performanta – iar ARO avea performanta si fiabilitate (sunt totusi niste concursuri internationale la care ARO a participat si castigat cate ceva …).
Confirm ceva similar: un român din Franța a venit să cumpere fier beton de la Galați în 1982-3. A rămas cu gura căscată când i s-a spus să se înscrie la rând, producția pe următorii 2 ani era vândută! A venit la mine să umblu cu el pe la mimister, pe la cine mai cunoșteam și eu, să-l ajut! Nu s-a putut! M-am mirat și eu, care eram la curent cu toate bancurile și vonurile despre industria noastră că merge în pagubă!
așa este! Au distrus economia ca să poate veni cu investitori de-afară să ne vîndă produsele lor. Dacă economia rămînea în picioare, nu se puteau băga pe piață. Au transformat România din producător în consumator. A făcut parte din planul lor diabolic pentru România. În plus dacă produceam și vindeam pe-afară, le făceam concurență. Dacia e un exemplu bun. Păcat că e controlată vînzarea pe plan internațional de francezi. Nu ne lasă să vindem la chinezi. Dacă ne-ar lăsa, renoul ar muri mîine.
aurul plecat în Elveția, scos de Isărici, l-au furat românii? Dar sacii de euroi și dolărei ofșor, ușor, ușor, de miliarde, tot românii îi fură? Dar camăta la împrumut, tot românii o fură? Da pămîntul de sub picioare, care nu le mai aparține, tot românii îl fură? Pădurile, clădirile istorice, etc.? Ca să nu mai vorbesc de vapoare și trenuri, sau uzine și mine la fier vechi…
iar asta cu Elveția incoruptibilă, m-a dat gata. Știi dumneata cine e cel care planifică riălisteitul elvețian? Te ajut eu domnule! Se numește Mihnea Constantinescu, moașa tuturor prim-miniștrilor pe care i-am avut după ”90. Mai studiați!
dacă românii fură, cum se face că devin mai săraci pe zi ce trece, iar țara tot mai cheală? Nu vi se pare un paradox?
indiferent că inchizi ochii sau nu, cu jivinele tot îți fuge pămîntul de sub picioare.
halal judecată domnule Caspăr! I-ai păruit bine pe români. Ai găsit țapul ispășitor, victima. Dumneata sau habar n-ai, sau faci propagandă. Mai degrabă a doua.
Foarte pertinenta intrebare:
„Dece strada nu are un comitet de iniţiativă cu un program clar pentru ţară”