PUSCASU IOAN

26 apr. 2021, 14:00 (acum 1 zi)

către
—– Forwarded Message —–
From: Brumusescu Toma <toma.brumusescu@gmail.com>
Sent: Monday, April 26, 2021, 01:20:52 PM GMT+3
Subject: Fwd: CRIMINAL!
Voiculescu l-a secondat pe Roman: „Lovitura de stat din 1989 a urmărit în afară de îndepărtarea prin asasinare a preşedintelui două direcţii:
1. Intrarea în ghearele emanaţilor a banilor statului.
2. preluarea activului de partid. O proporţie de 40% din banii statului erau în BANCA ROMÂNĂ de COMERŢ EXTERIOR (BRCE).
Am 3 întrebări, una pentru Petre Roman, una pentru Antena 3 şi una pentru popor. (R Ivanțek)
1. Îmi poate spune Petre Roman în ce scop a înfiinţat, prin Hotărârea de Guvern nr. 5 din 2 ianuarie 1990 (2 ianuarie, zi liberă), INTREPRINDEREA DE COMERŢ EXTERIOR MERCUR?
2. Îmi poate spune Antena 3 de ce dacă tot îl invită toată ziua pe Petre Roman prin emisiuni, NU îl întreabă cum au transferat el cu Dan Voiculescu banii din BCR în ICEM?
3. Îmi poate spune poporul român dacă a auzit vreodată de această intreprindere de Comerţ Exterior Mercur, deşi înfiinţarea ei s-a făcut pe baza unui act guvernamental semnat de Petre Roman, ca prim-ministru?
Și acum o întrebare pentru Procurorul General al României: domne, dacă ţi-aş spune că numitul Roman Petre, fost Neulander, a furat – pe SEMNĂTURĂ- banii statului din BRCE, prin transferarea lor în activele unei instituţii fantomă (ICEM), şi şi-a arogat, când a semnat HG nr. 5/2.01.1990, o funcţie FALSĂ? Căci guvernul ROMAN este juridic şi constituţional vorbind ILEGAL, din moment ce a fost înfiinţat şi numit de un aşa-zis CPUN care el însuşi, acest CPUN (care ţinea loc de parlament), abia în luna FEBRUARIE 1990 a fost înfiinţat Dooomnu Procuror General al României!
Inginerul Cornel Mihulecea, omul care s-a ocupat de proiectul energiei nucleare româneşti, a declarat că din România au dispărut, fără urmă două reactoare nucleare, inclusiv 602 tone de combustibil nuclear.”
„Fratele lui Nicolae Ceauşescu, Marin Ceauşescu, a fost numit în 1973, în funcţia de consilier economic al Ambasadei României de la Viena, în 1984 ajungînd şef al Agenţiei Economice din Capitala Austriei. Era o funcţie de acoperire, în realitate el fiind şeful spionajului economic românesc în Europa Occidentală.
La 28 decembrie 1989, Marin Ceauşescu este găsit spînzurat în subsolul clădirii ocupate de Agenţia Economică de la Viena, verdictul anchetei poliţiei austriece fiind acela de sinucidere. Deşi nu există dovezi concrete, sînt suspiciuni că Marin Ceauşescu ar fi fost asasinat de foşti ofiţeri ai Departamentului Economic al fostei Securităţii, bănuielile planînd asupra lui Dan Voiculescu şi Teodor Meleşcanu. Anumite personaje care au trăit aceste momente, acum retrase din Serviciile Secrete româneşti, spun că zvonurile sînt întemeiate pe cîteva elemente prea puţin probabile a fi simple coincidenţe. Primul element este acela că ambele personaje erau subordonate ierarhic lui Marin Ceauşescu. Conform datelor din arhivele fostei Securităţi, în afara celor doi, care executau operaţiunile financiare în relaţie cu băncile unde erau conturile, doar fratele lui Nicolae Ceauşescu avea cunoştinţă, la zi, despre aceşti bani.
Un alt element, pus la dispoziţie după ’90 de Serviciile Secrete olandeze, este acela că, în momentul decembrie 1989, olandezii monitorizau activităţile lui Marin Ceauşescu, iar ultima convorbire telefonică avută de acesta a fost cu Teodor Meleşcanu, în ziua dinainte de a fi găsit spînzurat.
De asemenea, cu o zi înainte, Dan Voiculescu a fost văzut în sediul Agenţiei Economice din Viena. Atît Voiculescu, cît şi Meleşcanu erau colonei D.I.E. Marin Ceauşescu fusese pus, încă din 22 decembrie, sub arest, în sediul Agenţiei, de către angajaţii de la Viena, în pivniţa în care avea să fie găsit spînzurat. Interesant este faptul că, deşi i se luase televizorul, i se lăsase telefonul, el vorbind curent în România sau în alte ţări. Faptul că moartea lui Marin Ceauşescu este consecinţa directă a unei bătălii care s-a dat în interiorul Securităţii pentru controlul conturilor secrete ale lui Nicolae Ceauşescu este şi concluzia avocatei americano-elveţiene Suzanne Wolfe Martin, care, în 1990, a fost cooptată în echipa de investigatori străini pe care Guvernul Roman i-a angajat să identifice eventualele conturi pe care Nicolae şi Elena Ceauşescu le-ar fi deţinut la bănci din afara ţării.
Conform unor concluzii fără echivoc, date publicităţii de aceasta la sfîrşitul anilor ’90, Marin Ceauşescu nu s-a sinucis, iar poliţia din Viena a acoperit acest caz, închizînd dosarul cu concluzia că a fost o sinucidere.
Şi încă ceva: grinda de care a fost găsit spînzurat bătrînul de 73 de ani era înaltă de cca. 3 metri – ori, pentru a ajunge acolo, ar fi fost nevoie de o scară, ceea ce n-a existat. Mai mult ca sigur că fratele mai mare al lui Nicolae Ceauşescu n-avea motive să se sinucidă, el fiind asasinat, pentru a i se închide gura. Oameni bine informaţi afirmă că banii pe care îi avea, în conturi, firma „Dunărea“ (director Dan Voiculescu) se apropiau de 1 miliard de dolari.” Ziarul TRICOLORUL