Viktor Orban, premierul Ungariei, a făcut această declarație riscantă…

Colegul nostru de site CĂLIN KASPER îl corectează și stă la dispoziție și cu alte detalii.

.

Calin Kasper 2 hours agocalin.kasper@gmail.com 176.2.7.119

De trei ori minciuna! Ungaria n-a aparat Europa 1000 de ani! Exista o carte, scrisa de un Ungur, S. Fenyes, intitulata Ungaria revizionista. Iata ce scrie ungurul Fenyes despre „apararea Europei de catre unguri”:
Citez: Acest popor „incult si necivilizat” (e vorba de romani) si boierimea lui lipsita de rutina politica, a sustinut lupta contra turcilor cu 100 de ani mai mult decat ungurii, pentru ca invazia turceasca a inundat principatele romanesti inca din secilul al XV-lea, dar a sustinut lupta si a rezistat, pe cand Ungaria, la primul atac, s-a prabusit pe campia de la Mohacs, cazand intr-un somn letargic de 300 de ani. Ea a murit in 1526 si nu s-a trezit decat la 1848.”
Ori noi am avut in acest timp un Ioan Voda si un Mihai VIteazul!

Iar inaite de Mohacs, zice acelasi Fenyes, ungurii s-au luptat cu turcii doar vreo 70 de ani, sub Ioan de Hunedoara si Matei Corvin, care, dupa cum se stie, erau unul roman roman iar fiul lui, jumatate roman. Sub aceasta dinastie romaneasca, au reusit ungurii singurele lor victorii contra turcilor.

L-as intreba pe Victor Orban, daca as putea, daca a auzit vreodata notiunea de „Pasalacul de la Buda”. Da, Buda a fost pasalac turcesc. Cum o fi putut apara Europa de turci, cand ei insisi erau pasalac, numai Orban poate sa ne explice.

Asta nu inseamna ca daca Victor al lor este ignorant in privinta istoriei Ungariei, Victoras al nostru ar fi mai breaz. Ba chiar dimpotriva!