Codrin S
64 aprobate

csarbu@gmail.com
66.71.243.136
Casa Poporului este un monument arhitectonic care te impresioneaza si emotioneaza la vedere si care invita la o muta admiratie si profunda consideratie, iar interventiile exaltate si deplasate aduse din domeniul unei spiritualitati false si necunoscute inca Universologice, depaseste considerarea normala.
Pentru ce sa cufundam imaginea Casei Poporului in umbre de mister mistic de calitate indoielnica cand meritele estetice, arhitectonice si stiintifice sunt vizibile si sclipitoare?
Pentru ce sa alimentam cu exagerari descentrate masina de propoaganda occidentala care nu suporta sa fie ceva mai bun sau mai maret in alte parti ale lumii, ci numai in occident?

Articolul poate starni tendinta multor romani mai slabi de inger de a hiperboliza capacitatea arhitecturii romane si sa o faca responsabila de tot ce a generat rasa umana de la inceputuri si pana maine.
Asta ar fi un protochronism prost inteles asa cum a fost deja categorisit si blamat de occidentali inca de pe vremea comunistilor.

Exista si un protochronism real si valoros, dar occidentul nu vrea sa-l observe, iar romanii inculti nici nu stiu ce’i aia.
Protochronismul realist va reveni oricum in forta si isi va dovedi valabilitatea, autenticitatea si verosimilitatea sa.
Pana atunci sa fim atenti si circumspecti.