Dl ANTICAP, care comentează deseori pe site-ul acesta, din când în când, mai ales în ultima vreme, are parte de refuzul meu de a-i publica unele comentarii. Drept care azi mă somează să-i motivez gestul de a-l cenzura. Nu-i rău să mai spun o dată ce fel de texte sunt acceptate de mine pe acest site.

Mai înainte de orice țin să fac precizarea că eu nu consider că acest site este al meu. Ci este al unor idei și al persoanelor care agreează aceste idei.

Scurt și cuprinzător spus, site-ul  www.ioncoja.ro  își propune să fie un site naționalist. Am zis că își propune să fie, nu am zis că este! Sper să fie reținută nuanța!… Cât reușim să fim ce am dori să fim, asta este altă poveste. Noi, adică eu și colaboratorii, încercăm.

Exclud dintre textele ce se pretind a fi naționaliste, patriotice, textele care atacă religia noastră strămoșească: creștină. Atât pe cei care o fac în numele altei religii, cât și pe cei care o fac în numele ateismului. Al unui ateism agresiv și tâmp! Există o ierarhie și printre atei. Unii sunt suportabili, decenți, alții consideră că misiunea lor este să blasfemieze și să arunce cu pietre sau lături. Sunt liberi s-o facă, dar la altă adresă, eventual pe un site pe care să-l lanseze cu acest program ateist combativ, militant. Lui Nicu Cohen, de pildă, cât ar fi el de simpatic, i-am cenzurat comentarii purtătoare ale unui mesaj ateu înflăcărat. Păcat de caloriile consumate…

Nici atacul la adresa Bisericii nu este tolerat, deși unele accente critice ar putea naște discuții utile. Dar nu facem din site o tribună pentru astfel de dezbateri. Creștinătatea, respectiv Biserica, este azi atacată „din toate pozițiile”! Cu multă perfidie! Stratagema cea mai folosită este așa zisa „critică din interiorul bisericii”, din partea unor voitori de bine, care „vor să critice pentru a îndrepta lucrurile”. Critica aceasta, din interior, este bine venită și știu că se practică cu succes în interiorul Bisericii, nu pe site-uri, la colț de stradă.

Ce tristă lozincă au arborat organizatorii diversiunii care a urmat tragediei de la Colectiv: „Vrem spitale, nu catedrale!” Da, sunt bune spitalele, mulți îl descoperă pe Dumnezeu sau își aduc aminte de El abia pe patul de suferință din spital!… Spitalul joacă și el un rol important în mântuirea sufletului! De aceea, fiecare spital este dotat cu o capelă pentru rugăciuni și este vizitat de un preot, care se îngrijește de sufletul bolnavilor. Iar ignarii care au plimbat acele rușinoase înscrisuri, spre satisfacția unor posturi TV rătăcite, sper să fi aflat între timp, din comentariile care s-au făcut pe marginea netrebnicului lor gest, că spitalele au apărut în istoria lumii, a Europei, ca o anexă a sfintelor mânăstiti și biserici… Vor fi aflat între timp și câte sunt spitalele și azilurile pentru bătrâni și suferinzi ținute azi pe cheltuiala Bisericii, a Bisericii Ortodoxe Române în primul rând! Vrem spitale?… Eu mă rog la Dumnezeu, de când mă știu, să nu ajung la spital, nici eu și nimeni dintre cei dragi, dintre cunoscuți și necunoscuți!… Mă rog la Dumnezeu să ne pomenim că începem să închidem din spitale din lipsă nu de personal, ci de pacienți! Doamne, ajută, în toată lumea să se împuțineze spitalele și să se înmulțească catedralele, care să dea glas de piatră recunoștinței noastre!

…Alături de Cruce noi punem Țara și Neamul. Noi, naționaliștii!… Și avem destulă minte ca să vedem, să simțim, să înțegem chiar care sunt strategiile și planurile celor care se pun în poziția de dușmani ai românilor, ai românismului, ai României. Cu ani în urmă am înființat un ONG numit LIGA PENTRU COMBATEREA ANTIROMÂNISMULUI!… Mă simt avizat în acest domeniu, încerc să fiu expert! Suntem de zeci de ani, de sute de ani, agresați din toate direcțiile, noi, românii. În mod deosebit agresiunea vizează sufletul românesc, temeliile încrederii și mândriei noastre de neam! Toată mass media oficială se străduie să ne strecoare în suflet îndoiala, neîncrederea în istoria și potențialul de creație românesc. Au apărut și pe Internet mercenarii, năimiții care lasă în urma lor defetism și abandon, renunțarea la luptă! Nu am fost nici noi, comentatorii de bună credință de pe acest site, ocoliți de cozile de topor angajați cu carte de muncă în structurile antiromânismului instituționalizat. Am tăiat comentarile lui ANTICAP și ale altora în care am înregistrat mesajul anti-românesc, strecurat din prostie sau cu viclenie ticăloasă!

Am remarcat că ANTICAP reacționează cu răutate și total critic la vestea că s-a înființat PARTIDUL LISTA NAȚIONALĂ. Comentariul său negativ a fost fără argumente, fără motivație, plin de invective. Nu l-am șters, l-am lăsat la locul său, de onoare, printre primele comentarii care au salutat nașterea noului partid. (Vezi comentariul lui Anticap la Partidul Lista Națională în durerile nașterii). Mai apoi, pe post de comentariu la poezia lui Radu Gyr, anticapul nostru a postat lungi pasaje din MEIN KAMPF. Din neatenție, am dat liber înregistrării. Norocul nostru că un alt coleg comentator ne-a atras atenția: postarea respectivă poate servi ca pretext la Tribunal pentru contestarea partidului, al cărui președinte face propagandă nazismului… Asta ai urmărit, anonimule ANTICAP?!…

În fine, ștergem comentariile care conțin trivialități, atac la persoana altor comentatori de pe site, așa cum azi am șters comentariul lui Nicu Cohen pe marginea interviului dat de Florin Zamfirescu! Măi, Nicule, tu te mai uiți în oglindă când și când?!… Și ce vezi?

…Când rușii, ca ocupanți, au vrut să ne civilizeze cu al lor Regulament Organic, au aflat de la boierii din Sfatul Țării că nici în Moldova, nici în Țara Românescă, nu există o instituție care să facă cenzura textelor tipărite pentru uz public. Și s-au mirat: dar cine face la voi, la români, cenzura?

Răspunsul a rămas până azi valabil: „Relighiunea și moralul public!” Memorabil!

La ele apelăm și noi pe acest site! Doamne, ajută!

 

Ion Coja, velit apropitar de site