Domnule profesor ION COJA, astă seară este meci mare la TVR, orele 22! Vadim contra Funar! Ce pronostic dați?

S-ar putea ca Vadim să nu se prezinte. Dar nu văd pe cine ar trimite în locul său. Nu prea mai are locotenenți! Situație în care se află și Funar. Dacă ar avea minte amândoi, s-ar prezenta și ar face front comun împotriva celor care au stricat țara, ar colabora pentru a prezenta într-un mod coerent, decent și atrăgător doctrina naționalistă, patriotică! Le-ar lua „maul” la mulți răuvoitori!

Și de ce n-ar face-o?

Pentru că sunt prea prinși în rolul pe care l-au jucat până acum: actori momiți – sau năimiți!, să compromită ideea națională!

Despre Vadim ați mai spus asta, dar despre Funar este prima oară când vă aud făcând asemenea afirmații!

Dumneata nu poți pretinde că „auzi” tot ce spun eu!… Dar nu aș vrea să insistăm pe acest subiect, să-i lăsăm pe fiecare cu șansele sale. După alegeri putem discuta despre fiecare, detaliat. Dar, dacă diseară se vor bălăcări, vor face circ, asta vă confirma definitiv tot ce s-a spus de rău despre ei!

DEci le recomandați să facă diseară front comun?

Da! Să scoată spada, să se așeze spate către spate și să lovească în haita de lupi care atacă ființa românească! Să-i lase cu gura căscată pe cei care se așteaptă diseară să vadă încă o dată cum este terfelită ideea națională!… Tare mi-e teamă să nu se întâmple una ca asta!

Dacă ar fi ca să vă ceară un sfat, ce le-ați spune?

Nu au nicio șansă de a intra în turul 2. Să se uite bine la ceilalți candidați, care au șanse, și să se sfătuiască, ei doi, între ei, Vadim și Funar, pe cine să susțină încă din primul tur! Cine, dintre candidații cotați mai bine, este capabil să-și dedice mandatul prezidențial interesului național, românesc. Să negocieze cu acel candidat și să iasă în fața alegătorilor cu anunțul: „frați români care ați vrut să ne votați! Noi doi ne retragem, votați-l pe dl sau dna XYZ, cu care noi am discutat și am convenit împreună să servim cauza interesului național! Dacă XYZ va ajunge presedinte, a promis să se sprijine pe patrioții din această țară, iar nu pe găștile de profitori.”

Cine ar putea fi acel XYZ?

Unul dintre candidații independenți!

Meleșcanu? Macovei?

Să hotărască Vadim și colegul, tovarășul său Funar!…

A consemnat P. Burlacu