UndoOK
Un mare român la New York: „Indiferent ce spun unii sau alții, Trump este omul providențial pentru civilizația occidentală (ne referim aici la toate popoarele europene, inclusiv rușii și la America…
No issue detected

surena37 minutes ago
.
L-am vazut pe Donald Trump intr-un cerc select de candidati republicani,cand erau dezbaterile pentru nominalizare,si l-am vazut cum ii lua la bascalie pe problemele economice,cum ii ridiculiza pe problemele externe.Apoi mi-am amintint de Donald Trump cand avea celebra emisiune de divertisment cu antreprenorii. Punctul de legatura este aroganta de care a dat dovada.Poate nu va amintiti de episodul cu Nadia Comaneci.Eu da. Soros e un instrument in spatele lui se ascund altii care asigura si banii.Aveau nevoie de Soros ca ideolog economic al pietelor libere, ca analist al crizei capitalismului global si ce vreti dvs. V-ati gandit ca poate Gorbaciov nu a fost parte a complotului,ci initiator al lui? Stiati ca Bush seniorul avea o parere mai buna decat Gorbi cu privire la Ceausescu?
America e condusa de la moartea lui Kennedy de un Club.In ultima vreme acest Club a inceput sa faca si experimente,astfel a aparut Obama si urmatorul presedinte trebuia sa fie d-na Clinton,dar cucoana a facut o gresala impardonabila la acest nivel. Asa a ajuns Trump presedinte…el trebuia sa fie un iepure care sa-i asigure d-nei o victorie confortabila,nu e vorba de povestea ca poporul american a decis,a facut istorie.Asta e o gluma in conditiile in care sistemul de vot in America este primitiv,cu electori.
SUA are o problema majora, grava, respectiv nu reprezinta o natiune. Are o masa mare,amorfa de negrii sau sunt precum tiganii nostri si pe care constata ca nu poate sa-i integreze si pentru care nu a cheltuit nimic ori prea putin pentru educatie. Din acest motiv intern trebuie sa fie belicoasa la nivel global. Asta e supapa! In caz contrar se prabusesc si ii aunca si pe altii in haos. Actuala situatie din lume cu fanaticii pentru drepturile omului,cu fanaticii islamisti,cu crizele economice,razboaiele si problemele de mediu inseamna ca actuala civilizatie trebuie sa se prabuseasca,sa ne reintoarcem la un ev mediu inapoiat ca sa permitem si oamenilor sa nu dispara si planetei sa se refaca. Cum crezi ca va fi lumea de la era comunicatiilor si internetului la lampa? Avand in vedere situatia multor sate din Apuseni si Moldova nici nu se simte aceasta cadere in gol.
Vorbeai ca in capitalism nu putem avea politica externa.Fals!Comunistii au invatat-o de la interbelici. Cand doua razboaie in Balcani sunt mediate la Bucuresti,cand esti membru fondator al natiunilor Unite,Crucii Rosii si Conventiei de la Haga ai suficienta experienta de care pot beneficia si nepregatitii de azi.Conditia este sa puna mana sa citeasca,sa se documenteze prin arhive nu sa spuna lucruri traznite pentru ca nu sunt la emisiuni de doi lei la tv.
Nimeni nu ne obliga sa acceptam capitalismul american,care e bun in America,mai este si capitalismul renan,francez,japonez,sud coreean, chinez.Noi avem iclusiv capitalismul interbelic care are cateva lucruri interesante de spus,nu multe,dar tot are ceva,care fiind romanesc tot e mai bun decat cel american care nu e de noi.