.

Derbedeul tot derbedeu moare!
Calin Kasper 44 minutes agocalin.kasper@gmail.com 188.99.246.178

Yad Vashem: „În centrul Holocaustului a stat decizia de a ucide fiecare evreu: bărbați, femei, copii.” Deci, aceasta afirmatie e valabila si pentru Romania, daca se afirma ca in Romania a fost holocaust.

Institutul Wiesel: „Persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului Român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944”

Ambele afirmatii de mai sus sunt minciuni sfruntate. Ticalosia celor care fac asemenea afirmatii este pur si simplu strigatoare la cer. Iata un capitol din ultima mea carte, la baza careia stau documente ale vremii, pe care orice evreu le stie. O sa fac la urma si demonstratia acestor afirmatii.

„Trecerea Palestinei sub protectorat englez, în anul 1922 şi apoi a apariţiei statului Israel în 1948 a provocat emigrarea masivă a populaţiei evreieşti către acest teritoriu. Românii, dar mai ales legionarii au privit cu simpatie acest fenomen, dând şi o mână de ajutor acolo unde au putut. Iar Generalul Antonescu a închis şi el ochii la exodul evreiesc prin Romania. Dacă ar fi fost animata de sentimente antisemite, i-ar fi deportat pe toţi spre lagărele naziste, nu i-ar fi lăsat să emigreze cum au vrut şi când au vrut. Cazul „Struma” dovedeşte tocmai acest comportament uman al autorităţilor române, sub comanda generalului.

România a fost un stat tolerant, care a permis evreilor emigrarea. Din porturile româneşti au plecat în zece ani 141 de vase care, având ca pasageri emigranţi evrei, au luat drumul Palestinei. Între 1934 şi 1948 circa 100.000 de evrei au emigrat prin porturile româneşti. Cei mai mulţi fugeau de teama naziştilor, care supuneau ţară după ţară, unde apoi deportările se ţineau lanţ.

Pentru a organiza astfel de transporturi, au apărut organizaţii şi organizatori care, folosind disperarea oamenilor şi urmărind doar profitul, n-au mai ţinut cont de nimic. Una dintre aceste organizaţii a fost „Alyah”, care avea sediul în calea Moşilor 78, fiind condusă de evreii Samuel Leibovici, Iacob Leberman, Eugen Maissner, Lipa Haimovici şi Emma Guttman.

Înşelătoria a fost vizibilă încă din faşă, fiindcă pe afişele care anunţau călătoria vasului Struma, era pusă fotografia luxosului transatlantic Queen Mary. Doar aşa se putea justifica preţul exorbitant al unui bilet de călătorie, de 1000 de dolari. Vasul Struma era o navă englezească, lansată la apă în anul 1867. Avea 74 de ani la data când a fost transformată la repezeală, dintr-o navă bulgărească de trasportat vitele pe Dunăre, într-un vas de pasageri pentru călătorii pe mare.

Trei cauze au condus la acest dezastru: supraîncărcarea navei, care putea lua doar 150 de pasageri. Dar Alyah a vândut bilete de călătorie la aproape 800 de oameni. Apoi motorul, care s-a defectat de nenumărate ori. Şi nu în ultimul rând, neputinţa guvernelor englez, turc, dar şi ale altor state de a rezova o problemă care din naţională devenise clar umanitară. Astfel guvernul turc, ca să nu-l supere pe cel englez, refuză trecerea prin Bosfor a navei Struma. Toate insistenţele organizaţiilor evreieşti de a obţine deblocarea navei eşuează. Situaţia pe navă devine din foarte grea, catastrofală. Fără cele mai elementare condiţii sanitare, fără hrană, apă, medicamente, căldură şi lumină, fără motor şi la urmă fără de speranţă, li se taie ancora de către militarii turci şi apoi sunt duşi din nou în Marea Neagră, unde vasul este lăsat în voia soartei, plutind în derivă.

În data de 24 februarie 1942 un submarin sovietic care n-avea ce face, torpilează nava de la mică distanţă. Vasul este făcut ţăndări. Tot echipajul şi pasagerii se înneacă. Un singur om scapă ca prin minune, ca să poată rămâne o mărturie prin viu grai a ticăloşiei umane la care au contribuit evrei, turci, englezi şi ruşi. Toţi, în egală măsură.

Singurii cu suflet s-au dovedit tot românii. După ce a plecat din portul Costanţa, manevrat de remorcherul românesc Istria, motorul Strumei îşi dă duhul şi nava eşuează pe un banc de nisip la Costineşti. Semnalele SOS sunt recepţionate de radiotelegrafiştii marinei şi remorcherul Istria revine, scoate nava de unde se împotmolise şi o trage în docul de reparaţii din portul Constanţa, unde mecanicii români reuşesc să-l cârpăcească. „Istria” duce apoi nava mai departe, dincolo de Varna, astfel că vasul ajunge, cu chiu cu vai la Bosfor. După ce „Struma” este întoarsă în Marea Neagră de către turci, Antonescu va da dispozitie ca nava să fie adusă din nou în ţară, pentru această acţiune fiind desemnat tot remorcherul Istria. Dar, între timp submarinul sovietic va torpila nava, făcând intervenţia Istriei inutilă.”

Daca fiecare evreu trebuia ucis, cum de au fost lasati 100.000 de evrei sa plece din Romania, legal, cu stiinta si cu voia autoritatilor romane? Despre aceasta tragedie stie tot Israelul si toti evreii din toata lumea, oriunde s-ar afla. In Israel, in urma acestei tragedii, intr-un oras, nu-i tin minte numele, a fost ridicat un monument in amintirea victimelor. Am indentificat mai de mult o fotografie care, se pare ca reprezinta tocmai acest monument.

less