*
Alex Ștefănescu: „Regret că am asistat la ceva așa de murdar!”

Calin Kasper • 17 hours ago calin.kasper@gmail.com • 92.211.195.235

„Dar Marian Munteanu nu a fost, nu este și nu va fi niciodată legionar” spune domnul Alex Stefanescu, explicandu-ne ca Marian Munteanu s-a disociat de mult de legionari.

Nu stiu cine este domnul Stefanescu, dar constat ca nu stie multe despre legionari. A fi legionar adevarat, domnule Stefanescu, este ceva sfant. Nu poti fi nationalist mare, nici macar unul mic, fara sa nu te impiedici de doctrina legionara. Legionarii au fost cei mai mari patrioti si nationalisti pe care i-a avut Romania si care au dus sacrificiul pentru tara si petru neam pana la cel suprem.

Dupa parerea mea, Marian Munteanu a facut un compromis, ceea ce l-a impiedicat sa mai fie „unda aceluiasi rau”. Compromisul cu liberalii. Liberalii, ca partid care a gustat din miere, nu se poate reforma niciodata, ca sa devina cu adevarat un partid patriotic si national. El ramane national numai cu numele! Acceptand deci sa fie sprijinit de liberali, MM si-a ingustat unghiul de actiune intr-un mod care putea sa-l compromita definitiv. Ar fi devenit un pion al liberalilor!

El, in viziunea mea, trebuia sa se declare sustinator al doctrinei legionare pe fata si sa incerce sa stranga in jurul lui toata floarea curata a nationalistilor romani: pe cei care au salvat Rosia Montana, pe cei care au protestat in actiunea „Colectiv”, pe toti cei care sunt ingrijorati de evolutia Romaniei, condusa de niste nemernici pusi pe capatuiala si care duc tara la dezastru. Formand un nucleu nationalist in jurul lui, ar fi putut sa porneasca o Miscare nationala de renastere, care nici nu avea nevoie in prima faza de a deveni partid. La inceput trebuie sustinut si dovedit ca a fi legionar este cea mai inalta treapata la care un nationalist roman poate aspira.

Eu am cautat mereu in discutiile mele cu unii dintre cei din jurul meu, sa aduc vorba despre legionari. Unii stiau cate ceva, altii habar nu aveau. Dar, explicandu-le cine au fost legionarii, am descoperit cu uimire ca multi intelegeau sau numai simteau cat de inaltatoare este doctrina legionara, asa cum este ea descrisa in „Carticica sefului de cuib” a genialului Corneliu Zelea Codreanu. Ulterior am descoperit cu uimire ca doctrina legionara este adanc inradacinata in sufletul romanesc! Adevaratul roman, patriot si iubitor de tara este, chiar fara sa vrea, legionar! Citind cu atentie fapte si intamplari din istoria romanilor, am descoperit ca cei 40 de mii de romani adunati la 15 mai 1848 pe Campia Libertatii la Blaj au fost cu totii legionari, prin atitudine, prin spiritul de sacrificiu, prin dorinta de a-si vedea neamul inaltat la rangul de natiune recepta. Au si jurat, cand Barnutiu le-a citit juramantul catre natiune si catre Imparatul, cu salutul legionar!!! O mana pusa pe inima si cu dreapta ridicata in sus! Legionar a mai fost si Avram Iancu si toti tribunii sai, iar extraordinara carte „Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie” este o carte legionara, asemanatoare cu „Carticia sefului de cuib”. In aceasta carte scrisa pe la 1520, se regasesc toate cele 6 legi legionare. Acolo am gasit descrise legea tacerii, legea onoarei, legea educatiei, a muncii, a disciplinei si a ajutorului, recomandarea foarte importanta de a nu fi misel! Asta arata ca a te desocia de legionarism inseamna a te indeparata de tot ce are mai sfant si mai curat sufletul romanesc.
Ma mir foarte ca multi nu inteleg asta! De asta ii dau dreptate lui Petre Tutea cand spunea: ” Am stat in puscarie 13 ani pentru un popor de idioti”. Domnilor, cititi macar cele doua carti pe care le-am mentionat mai sus, ca sa iesiti din multimea celor la care se referea Tutea! Apoi, veniti si scrieti in cunostinta de cauza despre Legiune si Legionari! (cartile se gasesc pe internet gratuit, asa ca nimeni nu are nici macar scuza ca nu le-a gasit sau ca au fost prea scumpe! Scumpe sunt ele, dar in alt fel!)

In concluzie, pana cand cineva nu-si va asuma responsabilitatea de a se declara pe fata, cu tarie si convingere, cu orice risc, ca legionar adevarat, care respecta cu strictete doctrina legionara, asa cum e ea, luminoasa si umana, nu se va misca nimic in Romania.