Unde-i cartea lui Ion Cristoiu despre legionari?
Calin Kasper 10 hours agocalin.kasper@gmail.com 178.14.193.33

Comentariul meu a fost scris ca o replica la un articol de pe acest blog, referitor la niste intrebari engmatice puse lui insusi si noua de Ion Cristoiu:

https://ioncoja.ro/marele-manip…
Cu aceasta insa nu s-au epuizat situatiile enigmatice cu care ne confruntam mereu:
Azi dimineata am auzit la radio ca s-au implinit 70 de ani de la eliberearea lagarului din Auschwitz de catre trupele sovietice. Numai in acest lagar, spunea comentatorul, ar fi fost omorati 1 milion de oameni. Mai ales evrei! Un masacru infiorator, a unor oameni vinovati doar pentru ca s-au nascut evrei, sau tigani.
SI cu toate astea, in Germania neonazistii au un partid (sau mai multe) care candideaza la toate alegerile din Germania si de curand parca au avut si ceva succese electorale. (Nu le urmaresc activitatea, doar ce mai prinde urechea din intamplare, fiindca pe mine ma intereseaza Romania).
De curand, la 21 ianuarie 2014, la Cimitirul evreiesc din Bucuresti a fost organizata o ceremonie in amintirea celor 125 de evrei ucisi in timpul asa zisei rebeliuni legionare. Trec peste faptul ca, cu toate insistentele evreilor, a institutiilor statului sub regimul antonescian si apoi a comunistilor, aceste crime au ramas nepedepsite, fiindca nu s-au gasit vinovatii. Dar, prin „traditie”, orice crima, chiar fara a se cunoaste criminalii, este trecuta, cum altfel, in contul Legiunii.
Dar, sa zicem ca asa ar fi. Cati evrei au ucis legionarii, afara de cele 125 de victime, care li se pun in carca? Eu nu stiu de nici unul!
De la infiintare, pana la 6 septembrie 1940, data abdicarii regelui Carol al II-lea, au fost pedepsiti de legionari doar Duca si Calinescu, plus un tradator, Stelescu. Nu cred ca vreunul din ei ar fi fost evreu. A urmat guvernarea national-legionara, in care iarasi evreii nu se pot plange de holocaust. Si deodata, pe cand legionarii erau atacati in prefecturile si institutiile statului, (unde functionau in mod legal) de armata pusa de Antonescu sa-i zdrobeasca, chiar atunci, sub tirul ucigator, s-au trezit legionarii sa ucida evrei!
Adica n-au facut-o cand erau la putere, imediat dupa ce revolutia lor a invins, si s-au pus sa o faca exact cand era, pentru ei, aproape imposibil? Accept ca in istorie se pot intampla si lucruri ilogice, dar imposibile nu. Si daca par imposibile, atunci vreau dovezi. Vreau sa vad nume de legionari care au fost dovediti ca ar fi fost ucigasii celor 125 de evrei. Pana atunci, am dreptul sa ma indoiesc de adevarul afirmatiilor de mai sus.
Deci in Germania, numai intr-un lagar au fost exterminati ca. 1 milion de oameni si neonazistii au partide si fac si demonstratii, cand au ei chef. In Romania, Miscarea Legionara, care in vremurile ei de glorie a ajuns la 1 milion de membri, i se pun la socoteala, fara dovezi, 125 de victime. Pentru asta, Legiunea a fost persecutata tot timpul, chiar inainte de 21 ianuarie 1940, sute de legionari platind cu moartea numai pentru ca …erau legionari! Adica, un adevarat holocaust contra legiunii, o prigoana impotriva celor mai constienti si mai activi dintre romani. Chiar imediat dupa 1989, regimul comunist al lui Iliescu a interzis semnele si activitatile legionare. De ce?
Iata deci o situatie cu adevarat enigmatica: Ce forte lupta de aproape 100 de ani impotriva Legiunii si a doctrinei ei, cautand sa o starpeasca si sa o scoata din istorie?
Iar daca cineva ar putea crede ca am un dinte contra lui Ion Cristoiu, se inseala amarnic. Eu nu numai ca nu am nimic cu el, dar sunt chiar un admirator al lui, fiindca e unul din putinii ziaristi care are idei, pe care le expune logic si cu o ironie fina. Iar pentru faptul ca nu si-a publicat cartea, ii sunt chiar recunoascator. Pentru ca mi-a dat mie posibilitatea sa fiu primul care sparge gheata, scriind o carte despre legiune in lumina adevarului, asa cum mi-a dictat mie constiinta.