Dl Călin Kasper despre candidatura dlui Marian Munteanu

Calin Kasper • 3 minutes ago

Doctrina legionară

Sunt profund marcat de aberatiile care se vehiculeaza în aceste zile referitor la un candidat la primăria capitalei, care are, zice-se, simpatii legionare.

Constat cu tristete și plin de revoltă că tehnicile de manipulare referitoare la legiune sunt mai departe folosite ca buzdugan politic pentru strivirea adversarilor neconvenabili. Ciilizatia romanească, mai ales cea politică, a rămas o civilizație a junglei.

Pentru a lămuri lucrurile, doresc să aduc cateva lamuriri referitoare la doctrina legionară, care este profund natională și umană.

Dacă cineva va avea curiozitatea să citească „Carticica șefului de cuib”, va constata că orice om corect, cu bun simt, creștin, iubitor de neam și de țară, poate fi acuzat că ar avea „simpatii legionare”.

Iata cum este descrisă Legiunea de însuși intemeietorul ei, Corneliu Zelea Codreanu:

Legiunea este o Organizaţie întemeiată pe ordine şi disciplină.

Legiunea e călăuzită de un naţionalism curat, izvorât din nemărginita dragoste de Neam şi Ţară.

Legiunea vrea să trezească la luptă toate energiile creatoare ale Neamului.

Legiunea apără altarele Bisericii pe care duşmanii vor să ni le dărâme.

Legiunea îngenunche înaintea crucilor vitejilor şi mucenicilor Neamului.

Legiunea stă scut neclintit în jurul Tronului, din care voevozi şi regi s-au jertfit pentru apărarea şi înălţarea Patriei.

Legiunea vrea să clădească din suflete tari şi braţe vânjoase o Ţară puternică, o Românie nouă.

Deci, ce ar putea fi rău în a avea „simpatii legionare”? Nu este nici o faptă rușinoasă, dimpotrivă, ar fi o laudă. Dacă întradevăr celui care i se adresează le merită și nu este un fariseu!

Să începem cu cele 6 legi legionare, care sunt codul moral al legioarului, la fel cu cele 10 porunci din Vechiul Testament sau „Predica de pe Munte” din Noul Testament.

1) Legea disciplinei: fii disciplinat legionar, căci numai aşa vei învinge. Urmează-ți şeful şi la bine şi la greu.

2) Legea muncii: munceşte. Munceşte în fiecare zi. Munceşte cu drag. Răsplata muncii să-ţi fie nu câştigul, ci mulţumirea că ai pus o cărămidă la înălţarea Legiunii şi la înflorirea României.

3) Legea tăcerii: vorbeşte puţin. Vorbeşte ce trebuie. Vorbeşte cât trebuie. Oratoria ta este oratoria faptei. Tu făptuieşte; lasă pe alţii să vorbească.

4) Legea educaţiei: trebuie să devii altul. Un erou. În cuib fă-ţi toată şcoala. Cunoaşte bine legiunea.

5) Legea ajutorului reciproc: ajută-ţi fratele căzut în nenorocire. Nu-l lăsa.

6) Legea onoarei: mergi numai pe căile indicate de onoare. Luptă, nu fi niciodată mişel.Lasă pentru alţii căile infamiei. Decât să învingi printr-o infamie, mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei.

De observat ca legea ajutorului reciproc, nu spune: ajuta-ti fartele legionar in nenorocire, ci pe fiecare om pe care-l poti considera frate. Daca un legionar are un vecin evreu, cu care are relatii de buna vecinatate si acesta se afla intr-un necaz, ajuta-l. Asta ar insemna ca toti aceia care au salvat evrei de la deportarea din lagarele naziste au, cu certitudine, simpatii legioanare! Orice om muncitor, care învață cu sârg, care nu este palavragiu, care este disciplinat, care are onoare, are simpatii legionare!

Legiunea nu a fost antisemita! Vasile Marin avea soție evreică, ceea ce nu l-a împiedicat să fie alături de Căpitan, constituind tripleta conducerii legionare, formate din Codreanu, Moța și Marin.

Dar, să analizăm un fapt pe cat de neadevărat, pe atât de larg afirmat, că Miscarea Legionara ar fi fost o miscare nazistă. Nu cred că în istoria noastră să existe o minciună mai mare!

În primul rând, Legiunea nu a fost incriminată ca mișcare nazistă și antisemită de Tribunalul de la Nürnberg, care a condamnat toate miscarile naziste din Europa, precum Miscarea condusă de Deguerelle în Belgia, Crucile cu săgeți maghiare, Ustașii croați, etc. Legiunea nu a fost interzisă de tribunalul aliaților, înființat nu ca să facă dreptate, ci ca să PEDEPSEASCĂ! Orice om cu mintea sănătoasă își va da seama că referitor la Legiune, n-au avut ce pedepsi!

Ce argumente se aduc totuși de dușmanii legiunii, care ar trebui să ne convingă că legiunea ar fi fost o organizație nazistă? BIneînțeles, salutul legionar! Care era, zic dușmanii, și al naziștilor!

În primul rând, Codreanu nu ar fi acceptat un salut fără rădăcini românești! Salutul legionar este un salut, derivat din salutul roman: Bataia cu pumnul în scut, apoi ridicarea mânii drepte în sus cu parola: „Ave Cezar!”. O parte din acest salut a fost folosit de țăranii ardeleni ca să arate veneticilor că ei sunt urmașii romanilor, adică cei mai vechi locuitori ai Transilaniei! Acest salut a fost folosit de cei 40.000 de țărani români adunați la Blaj, la 15 mai 1848, pe Câmpia Libertății, la depunerea jurământului față de națiune și împărat. Cele mai multe cărți istorice actuale care descriu acest moment unic din istoria noastră, vorbesc de jurământ, dar evită să pomenească de acel salut, probabil ca să nu fie și țăranii români de la 1848 acuzați de nazism!

Iată ce stă scris pe pagina de web http://enciclopediaromaniei.ro…

„A urmat momentul depunerii jurământului de credinţă faţă de naţiunea română de către toţi cei prezenţi. Formula de jurământ a fost următoarea, spusă cu glas tare, toţi cei care jurau având o mână pusă pe inimă, iar cealaltă ridicată în sus.”

Să analizăm și crimele legionare, care, fiecare dintre ele, are o poveste și o explicație, fiindcă nu orice crimă este o crimă. Imaginați-vă că complotul împotriva lui Hitler ar fi avut succes. Ar fi fost atentatorii judecați ca și criminali? Dar să lăsăm filozofia la o parte și să vedem faptele:

De la înființarea legiunii, la 24 iunie 1927, până la desființarea ei prin puciul lui Antonescu (care și-a înlăturat propriul său guvern!) din 21 ianuarie 1841, cățiva membri ai Legiunii au comis următoarele crime:

Gheorghe Duca, prim ministru, cel care a introdus primul crima împotriva legiunii. Sub conducerea lui, au avut loc primele ucideri de legionari de către jandarmi, fiindcă așa își luase el angajamentul în fața Masoneriei parisiene, care l-a propulsat în fruntea guvernului român. A fost ucis pe peronul garii Sinaia.

Mihai Stelescu, fost legionar, dar care a trădat legiunea. A fost împușcat de câțiva legionari.

Până la uciderea mișelească a lui Codreanu în 1938, asasinat în timpul detenției de către un grup de jandarmi prin strangulare, împreună cu alți 13 deținuți legionari, s-au comis 2 crime, în timp ce Legiunea ajunsese la sute de mii de membri. Două crime în 11 ani, la sute de mii de membri, poate justifica afirmația că Legiunea era o organizație criminală?

După moartea Căpitanului, intrăm într-o fază nouă, în care prigoana contra Legiunii întrece orice închipuire. Urmăriți și uciși ca fiarele pădurii, legionarii au acumulat o ură nestinsa împotriva spoliatorilor de țară, care o jefuiau fără rușine de o organizație evreiasă, condusă de amanta regelui, evreica Lupescu.

Așa că a urmat împușcarea lui Armand Călinescu, cel care a condus uciderea Căpitanului și care și-a primit pedeapsa meritată.

Această faptă l-a determiant pe Carol al II-lea să dea ordinul scelerat de a fi uciși 252 de legionari din întreaga țară, ca represalii împotriva uciderii lui Călinescu. Nimeni nu-l acuză pe Carol pentru acest genocid! Doar legionarii!

Au urmat la rând 64 de arestati, care comiseseră ucideri de legionari și care își așteptau condamnarea la moarte. Dar Antonescu, care plănuia deja să se debaraseze de legionari, tergiversa procesele, ceea ce a făcut ca Legiunea să-și facă singură dreptate.

Deci, crimele unor legionari, ajunsi la un milion de membri, timp de 13 ani, se ridică la 3, plus 64, plus Iorga si Madgearu. 69 de crime! Comparați-le cu crimele din cei 10 ani de domnie a lui Carol al II-lea, cu crimele din lagărele comuniste (sute de mii de oameni), și o să vă dați seama de dimensiunile diversiunii din jurul Legiunii.

Este de asemenea nejust ca să spui: ” Crimele legionarilor, sau crimele Legiunii!”. Să vedem un alt exemplu, ca să ne lămurim: Trei evrei, Goldstein, Lichtblau și Osias, au pus o bombă la semantul României, în anul 1920. Deflagrația a ucis 3 senatori. Această troică evreiască, codusă de alt evreu de la centrul de spionaj sovietic din Odesa, nu ne îndreptățește să spunem că ” Evreii au ucis 3 senatori români”. Este o generalizare care duce la concluziii false. Ori, fiindcă legile logicii sunt generale, ele trebuiesc aplicate în toate cazurile similare, cand e vorba de evrei, cat si de legionari.

Deci, a vorbi despre „crimele legionare” este la fel de exact, sau de inexact, ca a vorbi de „crimele evreiesti de la Senatul României” din anul 1920.

Închei aceste rânduri cu legea legionară a onoarei, care mie îmi place cel mai mult:

Legea onoarei: mergi numai pe căile indicate de onoare. Luptă, nu fi niciodată mişel.Lasă pentru alţii căile infamiei. Decât să învingi printr-o infamie, mai bine să cazi luptând pe drumul onoarei.

Deci, dacă nu megi pe căile infamiei, dacă refuzi să fii mișel, dacă megi numai pe căile indicate de onoare, ai simpatii legionare.

Fotografia dintr-un ziar aradean de pe la 1900, care arata un copil care saluta cu salutul contra veneticilor.

less