Cine este Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier

calin-georgescu
Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de prim-ministru.

Călin Georgescu este propunerea Alianței pentru Unirea Românilor pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni cu președintele Klaus Iohannis. Numele său era anunțat pentru această funcție încă din campania electorală, însă un nou anunț în acest sens a fost făcut de Marius Dorin Lulea, vicepreședintele partidului, la o zi după alegerile parlamentare.

„AUR și-a prezentat din campanie propunerea de premier și nu îi vom înșela pe români. Călin Georgescu este un român patriot ce se ridică la înălțimea unei asemenea funcții. Nu este membru de partid, AUR propune români competenți, indiferent de statutul lor politic”, a scris Marius Dorin Lulea, pe pagina de Facebook,

În urma negocierilor eșuate de astăzi, PNL și USR-PLUS vor merge cu nume diferite: Florin Cîțu, respectiv Dacian Cioloș. PSD a anunțat că îl va propune pe Alexandru Rafila.

Așadar, la consultările de mâine cu partidele, inițiate de președintele Klaus Iohannis pentru formarea Guvernului, sunt patru nume, iar cel al lui Călin Georgescu este mai puțin cunoscut, deși numele său a mai apărut în același context și în alți ani.

Cine este Călin Georgescu

Călin Georgescu a fost în perioada 1997-2013 director executiv al Centrului Naţional pentru Dezvoltare Durabilă. În 2013 a devenit preşedinte al Centrului European de Cercetare al Clubului de la Roma.

A mai fost secretar general în Ministerul Mediului și director al Directiei Organizații Economice Internaționale în Ministerul Afacerilor Externe. În presă, numele său a mai apărut ca reprezentant al Programului Natiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).

În articol HotNews, din 2016, el era prezentat ca „eternul candidat la funcția de premier susținut doar de câțiva ruși și de Dan Puric”. De altfel, împreună cu actorul Dan Puric, a lansat manifestul mişcării „Motivaţia: România”, mişcare naţionalist-ortodoxă.

Potrivit sursei citate, în acel an fost propus ca premier de către Federația “Societatea Civilă Românească”, o organizație care a felicitat Rusia pentru anexarea Crimeei.

Tot atunci, Sputnik Moldova a publicat un elogios la adresa lui Călin Georgescu, într-un editorial cu titlul „Dr. Călin Georgescu va fi viitorul prim-ministru”, preluat în aceeași zi de Russia Today România.

Într-un articol din anul 2011, național.ro scria despre acesta că a practicat judo de performanță și că ar  fi fost vicecampion balcanic.

Călin Georgescu: Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care „a trăit istoria națională”

Revenind la anul 2020, Călin Georgescu a publicat un clip pe Facebook în care spune că Ion Antonescu și Corneliu Zelea Codreanu sunt eroi prin care „a trăit istoria națională, prin ei vorbește și a vorbit istoria națională și nu prin lachei de serviciu ai puterilor globaliste care astăzi conduc România vremelnic”.

Potrivit ziare.com, George Simion și Claudiu Târziu i-au sărit în apărare, la Marius Tucă Show.

„Dacă noi vom încerca să facem o politică în conformitate cu corectitudinea politică și cu exigențele ei, știm că acesta este un mare flagel la modă, nu vom ajunge prea departe. Oamenii nu ne-au votat că suntem la fel cu ceilalți politicieni, ci că suntem în răspăr cu sistemul acesta care fiind corect politic nu s-a abținut de la a jefui țară asta 31 de ani, de la a face multe porcării și a aduce România în situația în care ne găsim astăzi. Nu de asta am ajuns aici pentru că au condus legionarii. Nu, pentru că au condus niște băieți care se dau foarte democrați”, a mai spus Claudiu Târziu.

Editor : G.C.