Calea Neamului
3 octombrie la 09:42 ·
Crucile NU se dărâmă, căci Aici e Dărmănești, Dofteana, Comănești, Aici e Valea Uzului, România!

Asta spunem Ungariei, care alarmată de ,,forțele naționaliste” din România, cere Consiliului Europei întocmirea unui raport prin care se vrea forțarea revenirii Cimitirului Internațional din Valea Uzului la un așa-zis,,stadiul inițial”, adică se urmărește dărâmarea Crucilor si Monumentului închinate Eroilor Armatei Române. Dacă tot vorbim de stadiul inițial, reamintim țării vecine că inițial, în Cimitirul de la Valea Uzului, NU existau cele 600 de cruci pentru soldații unguri și nici poarta secuiască de la intrare. Aceste însemne construite ilegal au fost puse în 1994 după ce au fost distruse crucile de lemn ale Eroilor Români si ale altor militari de diferite naționalități, fiind deasemenea dărâmat obeliscul ,,Glorie Eroilor Români”, ridicat în 1985 de Ministerul Apărării Naționale.

Așadar NU în anul 1994 a început istoria cimitirului, ci atunci s-a produs maghiarizarea totală si bineînțeles ilegală a Cimitirului Internațional Valea Uzului, pe suparafața acestuia găsindu-se exclusiv însemne ale militarilor unguri. Stadiul inițial este cel din 1926-1927, când Cimitirul Internațional Valea Uzului a fost amenajat de Societatea Cultul Eroilor ”Regina Maria”, aici fiind înhumați militari de diferite naționalități, inclusiv, bineînțeles si români; de aceea cimitirul poartă denumirea de ,,internațional” și nu denumirea de ,,maghiar”; deci dacă Ungaria recunoaște oficial că Cimitirul este Internațional, unde sunt atunci în viziunea ei, însemnele creștine ale militarilor celorlalte naționalități în mult trâmbițatul ,,stadiu inițial” din 1994???
Nu sunt.

UDMR aproape că nici nu mai contează în această ecuație, căci această formațiune nu a reusit să mobilizeze mai mult de câteva sute oameni la Valea Uzului la manifestația ilegală din 6 iunie, Ziua Eroilor și nici pe 26 august nu a făcut mare lucru, din cei 10 000 de oameni anunțați, dacă au venit în jur de 1000, fiind generos aici. Cred că 10 000 au venit de curând la o bere nou lansată, că se dădea gratis…în fine, asta e o altă discuție cu berea, unii dintre ei si asa sunt supărați pe subiectul ăsta, nu vreau să-i amărăsc mai tare, că si așa berea e destul de amară. Tocmai din cauza situației amare, intervine si mai direct ca până acum Ungaria în chestiunea Valea Uzului, lăsând oarecum UDMR de căruță, cum se zice, deși domnul Borbely, presedintele Consiliului Județean Harghita, baza si fala UDMR, alături de celălalt presedinte de la Covasna ( amândoi cu 200 de oameni după ei pe 6 iunie), se arată îngrijorat de ”provocarea” de pe 25 octombrie, dând în acest sens o declarație publicației Maszol.ro care ne iubește foarte tare si care face tot felul de ”dezvăluiri”. Vom reveni asupra acestui aspect.

Noi mergem pe 25 octombrie, de Ziua Armatei Române la Valea Uzului, în Cimitirul Internațional al Eroilor, cu 150 de torțe, pentru 150 de Inimi de Eroi ce bat în piepturile noastre!
Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!