N-a fost să fie…
No issue detected

Stan Pățitu5 hours ago
.
dragă colega,

mulțumesc pentru aprecieri! A ne cunoaște nu e imposibil, dar din păcate sînt bătrîn și uricios. Dumneata care ești mai tînăr ar trebui să ți legătura cu oameni mai tineri, așa de vîrsta dumitale. Bănuiesc că nu duci lipsă.

despre capacitățile românilor nu mă îndoiesc. Istoria e plină de exemple. Problema la români este că mai au și niște defecte incurabile, care îi încurcă mult de tot să fie uniți. Nu mai departe unirea cu Moldova. Invidia și mîncătoria îi sapă mult de tot. Apoi ar fi și faptul că fiecare se crede mai deștept decît oricine. Din cauza asta nu-și pot alege și susține conducători. Iar pe deasupra, vorbesc mult și fac puțin, care e altă meteahnă catastrofală, pentru că timpul trece, zboară, și șacalii se instalează tot mai bine și fură tot mai mult, sub nasul românilor.

ca să progresăm trebuie să ne recunoaștem mai întîi defectele și să ne muncim să ni le corectăm, nu să ne lăudăm cu calitățile. Asta, trebuie să-i facem pe alții să ni le recunoască, dar atîta cît timp cît avem astfel de defecte, nu vom putea avea respect din partea altor neamuri. Eu numesc asta, că românii n-au coloană vertebrală din cauza defectelor pe care le au și nu se pot impune în fața altor popoare ca să-și cîștige respectul. Dacă noi nu luptăm pentru țara noastră, de ce-ar face-o străinii? După aceea ne mirăm că au venit să ne ia și pămîntul de sub picioare, și ne lamentăm că politicienii sînt de vină, în loc să dăm cu ei de pămînt.

ar mai fi o problemă deosebit de importantă, cea a migrației masive, peste 7 milioane plecați după 1990, nu doar 4 cum se manipulează fals prin midia. Din 7 milioane plecate, cca 4 milioane reprezintă forță activă, care este cam egală cu cea rămasă în țară. În general oameni pregătiți profesional și dornici să muncească ca să-și asigure o stare materială corespunzătoare, deoarece după 1990 economia României a fost pusă pe butuci. Cealaltă jumătate a forței de muncă rămasă în țară, nu poate asigura necesarul bugetar 100%, din care cauză taxele sînt foarte mari, ca să acopere lipsa creată de migrația celeilalte jumătăți din forța activă plecată din țară. E un exod nemaiîntîlnit pe timp de pace, și populația e în continuă scădere. Ce ne spune asta? Ne spune că situația din România nu se îmbunătățește, exodul continuă și cei plecați n-au de gînd să se întoarcă din cauza condițiilor precare din România, pensii, asistență medicală, educație, etc., ca să nu mai vorbesc de defectele românilor. Cei care au plecat din țară dup-o bucată de pîine sînt văzuți cu invidie de cei rămași, iar cînd se întorc sînt jumuliți de averi și desconsiderați chiar de familiile lor. În loc să fie primiți cu brațele deschise li se pun bețe-n roate. Asta înseamnă lipsă de unitate. Românii se mănîncă între ei. Nu putem avansa în nici-o direcție în felul ăsta. După care ne enervăm că vin străinii să ne cumpere pămîntul de sub picioare.

pînă nu ne vom corecta metehnele, nici nu vom putea spera în unitate, și nici nu putem visa că ne vom lua țara înapoi. Vom merge în continuare pe pantă la vale spre dispariție, mai ales acum cînd sîntem slabi și vecinii noștri vor să profite și ei, nu numai mai marii lumii. Din aceste motive nici nu văd o unire cu Moldova. Mai mult ce pot vedea e o posibilă dezintegrare. Și așa cum am mai spus românii nu reacționează decît atunci cînd le-a ajuns cuțitul la os. Din păcate atunci e mult prea tîrziu, deoarece sînt deja tăiați pînă la os.

știu că sînt acuzat de pesimism fără limite de mult timp. Din păcate istoria de după 1990 a demonstrat cu vîrf și-ndesat că am dreptate. Nu-mi place s-o spun, dar e mai bine să ne recunoaștem metehnele și să luptăm să ni le corectăm, decît să stăm să ne lăudăm și să ne lamentăm. Iar primul pas este să trecem peste invidie și mîncătorie, și să ne căutăm conducători, cărora să le recunoaștem calitățile. Cît timp ne mîncăm noi între noi, fiecare fiind convins că el e cel mai nemaipomenit și deștept pe pămînt, nu vom ajunge nicăieri. Românii în general în loc să-și susțină posibilii conducători, mai bine le dau la cap din invidie și mîncătorie. E dureros, dar asta e realitatea. O realitate dureroasă.

de aproape 28 de ani nu sîntem în stare să creăm un partid care să adune români cu calități, și care să vrea binele românilor. Românii au ajuns o minoritate etnică la ei în țară, condusă și exploatată de adevăratele minorități din țară, cu ajutorul legăturilor lor de afară.

România a ajuns țara nimănui. Oricine poate să vină și să ia ce vrea. Granițele există numai pe hartă. În realitate sînt invizibile. Nu există. Cine-i oprește pe străini să vină să se-nfrupte? Cu ce sînt de vină vecinii noștri prieteni că vor și ei cîte-o bucată de țară, atîta timp cît granițele nu mai există, pentru că au devenit invizibile?

în timpul lui Iliescu șacalii au pus mîna pe proprietatea statului, dacă tot era naționalizată și n-avea proprietari privați. La Constantinescu au făcut retrocedări ilegale, iar la Băsescu s-a vîndut și tot ce se mai putea vinde, inclusiv resursele, la așa zișii investitori străini, care nu-și plătesc nici comisioanele și nici taxele cuvenite. Cine e de vină? Dacă ne lamentăm de 28 de ani și nu facem nimic concret, la ce ne putem aștepta? Vina nu este numai a mafioților care-au pus mîna pe România, dar este și a românilor, că i-au lăsat să pună mîna pe ea. Cînd pisica nu-i acasă, joacă șoarecii pe masă.

la ultima parte, fără supărare, se vede că nu cunoști economie capitalistă. Investitorii străini trebuie să plătească cît trebuie, nu o sumă minimă, și să plătească comision la stat, precum și taxe la nivelul pieții comune. În afară de asta: de ce românii nu pot fi capabili să să fie ei patroni pe proprietățile României? Adică acei români care sînt capabili să exploateze și să valorifice resursele, deoarece nu oricine e capabil de așa ceva. Aici ne izbim de aceleași metehne, invidia și mîncătoria. Se pricepe oricine la așa ceva? Eu mă îndoiesc. Ca orice calitate, culturală, juridică, militară, de sănătate, etc., există și calitatea omului de afaceri, care e capabil să creeze profit. Nu oricine se pricepe. E vorba de calitate și capacitate economică. Fiecare e bun la ceva, dar nu poate fi bun în orice. E vorba de calități și de pricepere, la fel ca în orice domeniu. Să dăm cezarului ce-i al cezarului! Nu oricine poate fi un bun afacerist, la fel cum nu oricine poate fi un profesor bun sau un doctor bun. Nu mă duc la cizmar sau la marinar să mă trateze de diabet, ci caut un medic bun. Sper că aici îmi dai dreptate!

de ce avem nevoie de patroni români? Din două motive: 1. se elimină investitorii străini, veniți la jaf, și 2. chiar dacă se vor îmbogății mai mult decît alți români, tot vor apăra pămîntul strămoșesc și interesele românilor. Altfel dacă vom continua mai departe să acceptăm situația în care ne află, nu vom ieși niciodată din sclavia în care am fost tîrîți și riscul să dispărem fizic de pe hartă, nu numai în plan imaginar cu granițe invizibile.

în încheiere despre datorie te asigur că e fictivă. E vorba numai de camătă. România nu are nevoie de datorii cu resursele și oamenii pe care-i are. Ca să înțelegi mai bine îți dau un singur exemplu: la o suprafață relativ egală cu cea a Marii Britanii, România are o populație de numai 19 milioane, eventual 26 dacă se vor întoarce românii plecați, care e mult mai mică în comparație cu cea a Marii Britanii, care e de cca 3 ori mai mare. În plus Marea Britanie nu are resursele naturale pe care le are România. Ca să-ți dai seama de raport ca proprietate, fiecare român poate fi proprietar pe o suprafață de teren de 3 ori mai mare decît fiecare englez. Și să nu uităm de rezervele subterane cît și de cele terane pentru agricultură, teren fertil și ape.

deși nu sînt economist de profesie, prin natura meseriei am fost obligat să dezvolt cunoștințe de organizare și economie. Pot să-ți garantez că România n-ar avea nici-un fel de datorii. Mai mult, ar fi capabilă să împrumute cu bani alte state, așa cum face Germania. Iar prin comparație, românii ar trebui s-o ducă de cel puțin 3 ori mai bine decît britanicii. N-am calculat la sînge cum se spune, ci am aplicat doar regula de trei simplă. Dacă aș face-o serios, aș aplica regula de trei compusă.

s-auzim de bine!
.
.
NR V-am șters comentariul despre pistolul care ne va putea mântui ca să nu se facă dușmanii a nu înțelege și să se considere îndreptățiți să închidă siteul pentru instigare la omor!