De la: Calin Kasper
Subiect: BRICS si G7

Textul mesajului:
BRICS şi G7

În toate analizele experţilor care au făcut comparaţii între BRICS şi G7, accentul a căzut doar pe cine are muşchi mai tari: cine are producţia industrială, sau populaţia, sau suprafaţa teritorială mai mare, ori rachete intercontinentale mai multe.
O astfel de abordare însă, nu poate explica fascinaţia crescândă pe care o exercită BRICS asupra unui număr tot mai mare de ţări. Ca să înţelegem de ce BRICS va deveni polul de putere al lumii, trebuie să pornim de la ţara care dă tonul muzicii în BRICS: China, exact aşa cum în G7 muzica o face SUA.
China este un stat multimilenar, cu o cultură şi un popor aparte, care pune la baza relaţiilor cu alte state principiile fiozofice confucianiste, o doctrină care are mai multe principii fundamentale, precum:
– Cerul ca şi garant al ordinii lumii, determină comportamentul uman.
– Existenţa umană se bazează pe virtutea esenţială numită jun, care în româneşte se traduce prin omenie.
– Preocuparea esenţială a omului trebuie să fie aflarea echilibrului dintre cer şi pământ.
– Menirea omului este de a fi drept şi de a acţiona în lumina adevărului.
Nu am studiat filozofia confucianistă, am pigulit doar câteva ceva din internet, dar ideile de mai sus sunt suficiente pentru a înţelege că China, punându-le la baza comportamentului său în relaţiile externe, oferă o nouă viziune asupra modului în care statele lumii pot şi trebuie să colaboreze. Precum în cer, aşa şi pre pământ, precum între oameni, aşa şi între ţări. China fiind vioara întâi în BRICS, a implementat această viziune şi între statele fondatoare ale organizaţiei, Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud. Tocmai aceste principii confucianiste, aplicate consecvent între statele BRICS, state de marimi, culturi şi grad de dezvoltare atât de diferite, s-au dovedit a fi liantul care a făcut din BRICS o organizaţie din ce în ce mai puternică, mai influentă şi mai atractivă. BRICS respectă suveranitatea oricărul stat mic sau mare din lume şi le tratează pe toate de la egal la egal. Principiul adevărului şi al dreptăţii impun BRICS să se detaşeze de toate statele care se dovedesc prietene cu minciuna şi care acţionează folosindu-se de forţă şi intimidare în relaţiile internaţionale. Însăşi organizaţia G7, care cuprinde cele mai industrializate ţări din lume, arată aroganţa şi egoismul care domneşte în sânul ei. Ce pot statele cele mai dezvoltate să-şi propună, decât cum să-şi păstreze statutul, cum să ajungă la resursele altor state mai puţin dezvoltate, pe care să le asasineze economic şi să şi le facă vasale prin impunerea unor guverne obediente, care să le asculte ordinele şi să nu mai acţioneze în numele propriului popor? Asta face G7, conduse de SUA, cel mai mare duşman al popoarelor, pe care le supun prin îndatorare, corupţie, măsluirea alegerilor, ameninţări, sancţiuni şi când nu mai merge altcumva, prin războaie.
De curând, a avut loc o întâlnire a statelor G7, la care a fost invitată şi paiaţa de la Chiev. Sigur că nu avea ce căuta acolo, dar SUA l-a adus ca să organizeze o tombolă cu cine dă mai mult pentru Ucraina. Deci, SUA impune statelor G7 să susţină războiul sinucigaş din Ucraina, fiindcă dacă Rusia învinge, occidentul va pierde instantaneu infulenţa şi puterea pe care încă o mai are.
Aproape în acelaşi timp, a avut loc întâlnirea statelor BRICS în Africa de Sud, unde s-a discutat printre altele, cum poate fi eradicată sărăcia din lume. Mai este nevoie de vreo altă comparaţie între G7 şi BRICS?
SUA îşi dă seama că va pierde lupta cu China, care o va întrece din punct de vedere economic şi e disperată că BRICS are o infuenţă tot mai mare în lume. Dar, una este să fii disperat, şi alta să fii prost. De curând, SUA a invitat India să devină membru NATO. Ministrul de externe indian a răspuns la propunere că NATO nu este o organizaţie potrivită pentru India. Observaţi amănuntul că nu India este potrivită pentru a intra în NATO, ci invers. E o palmă usturătoare pentru tembelii care au făcut propunerea, pentru că era evident pentru oricine că India nu va părăsi BRICS, de care o leagă mari interese economice şi nu numai. BRICS şi-a arătat puterea de convingere când a reuşit, prin contribuţia Chinei, ca să împace Iranul cu Arabia Saudită, ţări învrăjbite de zeci de ani. Ambele vor acum să devină membre BRICS, alături de alte vreo 30 de state, printre care Argentina, Venezuela, Cuba, Algeria, Cambodgia, Egipt, Etiopia, Fiji, Indonezia, Kazahstan, Uzbekistan, Malaezia, Taianda, Emiratele Arabei Unite, Bahrein. Şi veţi vedea că toate vor fi primite in BRICS, vor fi tratate ca state egale în drepturi, li se va respecta suveranitatea şi vor avea parte de relaţii economice profitabile în interiorul acestei organizaţii de mare viitor.
Trebuie să observăm că BRICS, mergând pe calea adevărului, va fi sprijinită de puterile cereşti, în frunte cu cel care este „Calea, Adevărul şi Lumina.” În timp ce statele occidentale în frunte cu SUA sunt slujitorii minciunii, deci al celui pe care Blaga îl numea „Nefârtate”, BRICS se orientează după o doctrină compatibilă cu creştinismul. Deci, pe lângă lupta pământească, se dă şi o luptă cerească, de al cărui învingător nu avem de ce să ne îndoim. Pentru asta eu sunt convins că Rusia va învinge NATO în Ucraina şi nu avem de ce ne teme de ruşi, atâta timp cât face parte din BRICS şi acolo China veghează ca nici un stat BRICS să nu acționeze sub alte forme decât cele permise de omenie, dreptate și de adevăr.
O altă observaţie interesantă este compatibilitatea dintre confucianism şi doctrina legionară, expusă în „Cărticica şefului de Cuib”, unde sunt prezentate cele şase legi numite legea muncii, educaţiei, tăcerii, onoarei şi ajutorului, ceea ce ne îndreptăţeşte să credem că locul României profunde este în BRICS şi nu altundeva. Acum, din pâcate, ţara noastră este o ţară captivă, o colonie silită să joace cum îi cântă sataniştii, lipsită de suveranitate, cu economia distrusă, cu bogăţiile furate, cu învăţământul şi cu sistemul de sănătate la pământ. Iată câteva dovezi:
– Baza miitară de la Deveselu, despre care nu știe nimeni cât ne-a costat şi care are nişte Patrioate care n-au fost în stare să detecteze drona aia buclucaşă care a trecut pe sub nasul rachetelor de acolo, ca să aterizeze undeva în Croaţia şi care, după cum s-a dovedit, sunt pradă uşoară pentru rachetele hipersonice Kinjal.
– Suntem obligaţi să susţinem statul nazist ucrainian, cel mai mare duşman al României, când noi ar fi trebuit să fim neutri şi să nu-i ajutăm militar chiar de loc, fiindcă nu suntem obligaţi prin nici un fel de tratate s-o facem. Şi atunci, vă întreb, de ce o facem?
– Am fost obligaţi să cumpărăm 120 de milioane de doze de vaccinuri-otrăvuri, pe care din fericire, românii le-au refuzat, dar suntem obligaţi să le plătim.
– Jefuirea tuturor resurselor ţării, fără ca de ele să profite neamul românesc.
Ce ar fi de făcut, în virtutea celor afirmate mai sus?
– În primul rând, avem nevoie de educaţie legionară, care trebuie făcută în cuiburi, după procedura descrisă în Cărticică de marele geniu al neamului, Corneliu Zelea Codreanu.
– Câştigarea alegerilor din 2024 de o uniune naţionalistă, formată din toate partidele naţionaliste şi suveraniste, uniune în care să domnească principiile de colaborare după exemplul BRICS. Dacă Iranul şi Arabia Saudită au reuşit să-şi normalizeze relaţiile, ar trebui să se poată şi la noi forma o uniune de partide naţionaliste şi suveraniste, care să zdrobească partidele corupte care au fost la putere până acum şi să formeze un guvern de specialişti recunoscuţi în domeniul lor, care să fie şi patrioţi.
România trebuie să-şi întărească relaţiile cu China şi să bată la porţile BRICS, fără ca pentru asta să iasă din NATO sau UE. Cum cele două organizaţii sunt răzbunătoare, fie ne vor da afară fără s-o cerem noi, fie se vor destrăma singure, odată ce occidentul se va prăbuşi economic. Acest lucru se va produce fiindcă fără morală şi fără Dumnezeu, orice societate este condamnată la destrămare.
Apoi, foarte important, intrată odată în BRICS, România nu va mai avea de ce să-şi plătească datoria, nici de ce să plătească vaccinurile comandate de alţii şi nici de ce să mai cumpere tancuri Abrahms sau rachete Patriot, care s-au devedit a fi complet vulnerabile. Apoi, aşa cum ne-a propus Rusia în mai multe dăţi, ar trebui să ne pregătim să luăm din Ucraina parţile care ni se cuvin, Bucovina şi Herţa şi totodată, să ne unim cu Moldova. Iar dacă Transnistira nu vrea să facă parte din ţara numită România, s-o lăsăm să facă ce-o vrea ea.