Mihai Vinereanu
9 aprobate

mvinereanu@yahoo.com
92.84.226.44
Mă uimește faptul că cele două comentarii anterioare nu au nicio legătură cu textul la care se referă. În orice caz, domnule profesor Coja vă reamintesc de o discuție a noastră mai veche cum că vechii maghiari nu au nimic în comun cu hunii care erau de fapt traci, fiind urmașii cimerienilor, o ramură a tracilor care au trăit în Crimeea și în regiunile adiacente. Apropo! A cui este de fapt, Crimeea?? Acest lucru îl pomenenște de mai multe ori Procopius din Cezareea, în lucrarea sa Războaiele lui Iustinian, lucrare care mai este cunoscută și sub numele de Războaiele gotice.
Pe de altă parte, bozgor derivă sau este mai degrabă cognat cu cu a boscorodi „a vorbi inteligibil” din PIE *bha- „a vorbi” di care derivă și formele bazaconie, boscoană „vrajă, incantație” etc.
Prin urmare, bozgor nu înseamnă altceva decât „unul care vorbește ininteligibil” ceea ce este absolut justificat pentru un vorbitor de limbă română. Într-adevăr o perspectivă cu totul diferită față de cea a lui budos olah”, nu??
În rest numai bine tuturor!