Nicolae Grosu
Ionel Dănciuc Vasile Gogonea
BLESTEMELE
NAȚIEI ROMÂNE
-o tomografie sociologică-
– A XXII-a ABORDARE –
Ecou Transilvan
2016

*

Circulă pe internet această carte, în format PDF, am primit-o de câteva ori, de la persoane onorabile. Persoane care au trimis textul mai departe înainte de a-l fi citit. Eu l-am citit. E drept, numai primele două capitole. Și i-am scris autorului din fruntea listei de autori sfătuindu-l să-și dea cartea la topit! O mai penibilă înseilare de prețiozități stupide nu știu să mai fi găsit între coperțile unei cărți!
Nu mă încumet să-i fac o recenzie critică, ar însemna să citez rând cu rând și să rezulte o recenzie mai lungă decât textul pus în discuție. Consemnez doar, cu tristețe, că s-au găsit trei persoane să gireze aceeași neroadă făcătură. Îmi vine să-i întreb pe fiecare măcar atât:
Ce ați făcut voi pentru neamul românesc de vă permiteți să-l judecați, mă, băieți?! Cu ce ați sporit spiritualitatea românească de vă închipuiți că ați înțeles-o?! Nu v-a încercat nicio clipă teama că veți fi caraghioși și penibili?
Ați vrut să vă faceți utili Neamului? De ce nu încercați cu lopata, la curățat zăpada din fața blocului? Ați fi mult mai folositori!
i.c.