office@alianta-familiilor.ro

                                                                                                   14 martie 2019

 
 
APARITIE EDITORIALA: CAZUL BODNARIU SI BIRUINTA CRESTINILOR DIN ROMANIA
Dragi prieteni: Alianta Familiilor din Romania are placerea sa va anunte ca saptamina in curs a fost dat la tipar manuscrisul primei carti in limba roman privind cazul Bodnariu. Autorul cartii este dl Petre Costea, Presedintele Aliantei Familiilor din Romania.
Cartea va aparea in cursul saptaminii viitoare. Cartea va fi lansata in mai multe orase din Romania, incepind cu luni, martie 18 la Oradea. Anticipam lansari similare la Timisoara (martie 19), Arad (martie 20), Sibiu (martie 21) si Bucuresti (martie 23). Detaliile exacte privind turneul de lansare a cartii le puteti afla urmarindu-ne pe facebook: https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar/
Titlul cartii este Înfrângerea lui Goliat: Familia Bodnariu si Creștinii României Îngenunchează Norvegia Seculară
Cu prilejul anuntului, pe 10 martie, dl Petre Costea a facut urmatoarea declaratrie:
Dragi români de pretutindeni și oameni de bună credință din toata lumea,
Cu emoții, afecțiune creștină și cu o plăcere deosebită, vă anunț că mâine intră la tipar cartea mea Înfrângerea lui Goliat: Familia Bodnariu si Creștinii României Îngenunchează Norvegia Seculara.
Este prima carte pe care am scris-o și reflectă implicarea mea în unul din multele proiecte în care m-am implicat din august 2005 încoace pentru protejarea familiei, valorilor și drepturilor parentale.
Am scris această carte pentru voi, miile, sutele de mii și poate milioanele de români și cetățeni ai altor țări care din noiembrie 2015 până în iunie 2016 ați fost implicați direct sau indirect în mișcarea globala pentru eliberarea copiilor Familiei Bodnariu din mâinile Barnevernetului norvegian.
Am scris-o pentru a vă informa asupra unor evenimente inedite și mai puțin cunoscute publicului legate de caz, și, în exclusivitate, evenimente în care am fost eu implicat personal și de care am cunoștință în mod direct.
Am scris-o cu scopul exclusiv de a vă încuraja și demonstra că atunci când oamenii de bună credință și temători de Dumnezeu din toată lumea se roagă, postesc și se unesc împreună la nivel practic pentru o cauză nobilă, Dumnezeu le dă izbândă. Este un exemplu bun care merită să fie imitat.
Cartea va fi disponibilă începând cu 18 martie și o vom lansa în câteva orașe din România, în primă fază. În scurt timp vom anunța evenimentele de lansare a cărții și cei care vor participa vor avea ocazia să obțină un exemplar cu autograf. Prețul cărții va fi de 25 de lei.
 
Va oferim un mic extras din carte, paragraful introductiv al cartii:
În mai puțin de șapte luni, 210 zile mai exact, între mijlocul lui noiembrie 2015 și începutul lui iunie 2016, România a îngenunchiat Norvegia așa cum nimeni nu o mai făcuse vreodată. Până în noiembrie 2015, puțini români, inclusiv eu, auziserăm despre Barnevernet, temuta agenție de stat norvegiană de protecție a copiilor. În doar câteva zile după mijlocul lui noiembrie 2015, sute de mii de români și apoi milioane au aflat, cu nedumerire și groază, că în Norvegia există o organizație administrativă de stat, o agenție oficială a guvernului norvegian care poate lua copiii de la părinți fără mandat judecătoresc, fără consimțământul părinților, fără dezbateri prealabile prezidate de un judecător într-o sală de judecată, în absența declarațiilor sub jurământ ori audierea de martori, și fără ca discuții relevante să aibă loc între agenții Barnevernetului și părinții copiilor.
Și mai îngrozitor pentru români a fost să afle că Barnevernetul avea autoritatea să ia copiii de la părinți pe motive triviale, inclusiv pedepsirea corporală lejeră a copiilor, incapacitatea aparentă, chiar dacă nu dovedită, a copiilor, din diferite motive, de a se integra în societate, ori chiar nou-născuții care nu se dezvoltau în familie în conformitate cu standardele medicale emise de medicii norvegieni. Odată luați de la părinți, era aproape imposibil pentru părinți să-și ia copiii înapoi de la stat. Mai șocant chiar, Barnevernetul avea și autoritatea să decadă părinții din drepturile părintești în absența oricărei acțiuni judecătorești și să dea copiii spre adopție altor adulți ori părinți sociali.
 
CAMPANIA DE COLECTARE SEMNATURI – CANDIDATURA LA EUROPARLAMENTARE A DOMNULUI PETRE COSTEA
Acum doua saptamini am anuntat inceputul campaniei de strins semnaturi pentru candidatura independenta la europarlamentare a dlui Petre Costea, Presedintele Aliantei Familiilor din Romania. Campania a inceput pe 19 februarie si se incheie pe 25 martie. Ca atare incercam sa comunicam cu miscarea pro-viata si pro-familie privind acest subiect cit mai des. Va rugam cititi anuntul cu atentie si sprijiniti-ne sa adunam semnaturile de care avem nevoie pentru a pune miscarea pro-familie si pro-viata in Parlamentul Europei incepind cu 26 mai.
Dragi prieteni, În data de 19 februarie 2019, în Monitorul Oficial a fost publicat formularul de semnături pentru susținerea candidaturii mele independente la alegerile europarlamentare din 2019, astfel etapa strângerii de semnături a început oficial.

Vă reamintesc că pentru a-mi înregistra candidatura independentă am nevoie de cel puțin 100.000 de semnături valabile și sunt sigur că prin implicarea dvs. putem atinge acest deziderat. Renașterea Europei nu mai poate fi o simplă expresie, ea trebuie să devină realitate!

În continuare vă prezint procedura de completare a formularelor de semnături și centralizarea lor la nivelul orașului și județului dvs.

Descărcați formularul de semnături accesând link-ul – https://costea-parlamentuleuropean.ro/wp-content/uploads/2019/02/Formularul_listei_sustinatorilor.pdf

Formularul de semnături poate fi solicitat și prin email la dresa: secretariat.petercostea@gmail.com

Tipăriți formularul și demarați strângerea de semnături

Formularul de semnături poate fi pus la dispoziție și în format fizic acolo unde nu există posibilitatea imprimării și multiplicării, solicitând acest lucru la emailul  secretariat.petercostea@gmail.com sau la nr. de telefon +40759 584 511

După strângerea semnăturilor, formularele completate vor fi trimise la centrele zonale de colectare până în data de Vineri, 25 martie 2019, iar dupa aceea centrele zonale de colectare vor trimite formularele centralizate la București.

Ghid de completare a formularului de semnături

IMPORTANT: Datele trebuie să fie complete, citețe, scrise de mână, în original, cu majuscule. Datele incomplete atrag nulitatea lor. Nici o informație din formularul de semnături nu poate fi omisă.

Intrebari: Am primit din partea publicului a sumedenie de intrebari privind modalitatea de stringere a semnaturilor si am gasit util sa identificam intrebarile si raspunsurile. Va rugam cititi cu atentie.

Întrebare: Cine poate semna?

Răspuns: Toți cetățenii români cu drept de vot (cu vârsta de 18 ani împliniți) și care dețin un act de identitate valabil emis de autoritățile române, neexpirat și cărora nu le-a fost anulat dreptul de vot.

Întrebare: Semnăturile trebuie să fie exclusiv din orașul, județul de reședință?

Răspuns: NU. Semnăturile pot fi date din toate orașele, județele României și din întreaga diaspora.

Întrebare: De ce acte am nevoie pentru a semna?

Răspuns: De cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, iar în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Întrebare: Pot semna simultan pentru mai multe partide politice sau candidați independenți?

Răspuns: DA.

Întrebare: Se poate semna pe internet sau electronic?

Răspuns: NU.

Întrebare: Locuiesc în afara României (de exemplu în Belgia), pot semna?

Răspuns: DA. Toți cetățenii români cu drept de vot care locuiesc sau  muncesc în afara României și care dețin un act de identitate emis de autoritățile române și valabil, pot semna.

Întrebare: Locuiesc în Republica Moldova sau în Ucraina. Pot semna?

Răspuns: DA. Toți cetățenii români cu drept de vot care locuiesc în Republica Moldova sau în Ucraina și dețin un act de identitate emis de autoritățile române și valabil, pot semna.

Întrebare: Cine poate strânge semnături?

Răspuns: Orice persoană cu vârsta de 18 ani și peste care deține un act de identitate valabil.

Întrebare: Cine completează declarația pe proprie răspundere de pe formularul de semnături?

Răspuns: Persoanele care strâng semnăturile – obligatoriu.

Întrebare: Care este data limită pentru strângerea semnăturilor?

Răspuns: Cât mai repede.

Întrebare: Cum procedez dacă greșesc datele completate?

Răspuns: Tăiați cu o linie orizontală rândul cu datele greșite și completați un alt rând cu atenție.

Întrebare: Dacă pe formular sunt completate doar câteva din totalul de 15 semnături, este valabil?

Răspuns: DA. Formularul este valabil atât timp cât semnăturile sunt corecte.

Cum putem obține numărul maxim de semnături?

Numărul maxim de semnături poate fi obținut folosind o strategie perseverentă, axată pe următoarele metode:

1. Strângeți semnături în familie și în rândul prietenilor. Dați câte un tabel fiecărui membru de familie și prieten pentru a strânge semnături din familiile și mediul lor de prieteni.

2. Strângeți semnături la locul de munca. Dați câte un tabel fiecărui coleg pentru ca și ei să strângă semnături la rândul lor în familie, de la prieteni etc.

3. Strângeți semnături de la vecini. Dați câte un tabel fiecărui vecin pentru ca și ei să strângă semnături la rândul lor în familie, de la prieteni etc.

4. Strângeți semnături la bisericile și parohiile unde mergeți. Dați câte un tabel fiecărui membru/prieten din biserică ori parohie să strângă semnături.

5. Strângeți semnături la conferințele și la evenimentele la care participați.

6. Strângeți semnături peste tot unde vă aflați în compania multor oameni.

7. Cei care aveți birouri private, cabinete, afaceri ori magazine puteți pune la dispoziția publicului formularele pentru semnături. La fel, ele pot fi puse la dispoziția publicului în librăriile, magazinele și cafenelele creștine sau în alte locuri similare.

8. Organizațiile neguvernamentale pot strânge semnături prin rețelele lor.

Harta interactiva si centre de colectare semnaturi

Hartă interactivă și centrele zonale de colectare a formularelor de semnături completate

Harta interactivă a centrelor zonale de colectare poate fi consultată online AICI

Lista centrelor zonale de colectare a formularelor completate:

Jud. Alba, Alba Iulia – George Popa: 0722 340 748

Jud. Alba, Aiud – Str. Gorunului nr. 34 – Bogdan Ciprian: 0724 570 298

Jud. Arad, Arad – Str. Ioan Alexandru nr. 25, ap. 2 – Adrian Iov: 0724 293 192

Jud. Arad, Arad – Str. Cocorilor nr. 65 – 0257 275 241

Jud. Arad, Arad – Str. Mărășești nr. 24

Jud. Arad, Radna – Str. Detașamentul Păuliș nr. 66

Jud. Baia Mare, Baia Mare – Str. Iuliu Maniu nr. 60 – Cornel Sabou: 0722 307 353

Jud. Bihor, Oradea – Str. Avram Iancu nr. 6 – Cristian Horj: 0743 684 071

Jud. Bihor, Oradea – Str. Primăriei nr. 31A

Jud. Bihor, Beiuș – Str. Aurel Vlaicu nr. 5 – Petre Beltechi: 0745 770 302

Jud. Bistrița, Bistrița Năsăud – Călin Pop: 0754 805 985

Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Viilor nr. 10 – Ioan Asaftei: 0741 200 390

Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Victoriei nr. 72 – Ioan Asaftei: 0741 200 390

Jud. Botoșani, Botoșani – Str. Călugăreni nr. 10 – Ioan Asaftei: 0741 200 390

Jud. Brașov, Brașov – Str. Mihail Kogălniceanu nr. 14, bl. 1K, sc. A, ap. 7 – Vasile Anghel: 0743 420 547

București – Str. Barajului nr. 2, Sector 5 – Timotei Dinică: 0784 561 499

București – Str. Berzei nr. 29, Sector 1 – Lucian Liță: 0753 023 535

Jud. Buzău, Nehoiu – bl. 24, ap. 13 – Samuel Leonte: 0767 446 400

Jud. Caraș Severin, Herculane – Str. Trandafirilor nr. 35 – Daniel Fisteag: 0740 331 425

Jud. Caraș Severin, Reșița – Str. Victoriei nr. 13 – Daniel Bărnuț: 0747 083 889

Jud. Călărași, Călărași – Str. Călărași nr. 598, Fetești, Ialomița – Iosif Pop: 0760 277 888

Jud. Cluj, Dej – Str. Carpați nr. 6 – Lizeta Țuț: 0726 199 139

Jud. Cluj, Cluj Napoca – Str. Cernavodă nr. 5-9 – Lizeta Țuț: 0726 199 139

Jud. Cluj, Huedin – Str. Salcâmului nr. 24 – Corneliu Miclea: 0743 815 650

Jud. Constanța, Constanța – Str. Olteniei nr. 14 – Corneliu Tudose: 0722 369 169

Jud. Dâmbovița, Târgoviște – B-dul Independenței, bl. H11, parter – Renato Nicolae: 0723 392 326

Jud. Dolj, Craiova – Str. Ștefan cel Mare nr. 93, etaj 3, Clădirea Maria – Sebastian Conea: 0768 107 240

Jud. Galați, Galați – Str. Ionel Fernic nr. 71, bl. V, sc. 3, ap. 56 – Vasile Tofan: 0745 232 097

Jud. Gorj, Târgu Jiu – Aleea Păltiniș nr. 4J – Mircea Filip: 0730 266 070

Jud. Hunedoara, Hunedoara – Str. Trandafirilor nr. 18 – Corneliu Medrea: 0724 217 780

Jud. Ialomița, Fetești – Str. Călărași nr. 598 – Iosif Pop: 0760 277 888

Jud. Iași, Iași – Str. Smârdan nr. 13 – Pavel Smântână: 0740 519 339

Jud. Mureș, Târgu Mureș – Iacob Berghianu: 0744 180 451

Jud. Neamț, Piatra Neamț – Marin Țifrea: 0745 608 198

Jud. Prahova, Ploiești – Blejoi nr. 964, Radio SOS: 0344 505 110

Jud. Satu Mare, Satu Mare – Str. Ioan Slavici nr. 30 – Ioan Pălincaș: 0744 986 293

Jud. Sălaj, Jibou – Str. Horea nr. 7 – Teofil Mihoc: 0741 272 075

Jud. Sibiu, Sibiu – Nelu Bijboacă: 0757 999 466

Jud. Suceava, Suceava – Str. Jean Bart nr. 1 – Ghiță Greciuc: 0744 186 634

Jud. Suceava, Suceava – Str. Oborului nr. 398D, Scheia – Nicu Dura: 0751 012 630

Jud. Suceava, Vatra Dornei – Str. Republicii nr. 28 – Vasile Hoblea: 0747 078 902

Jud. Timiș, Timișoara – Cabinet Avocat Ștefan Moțec – Str. Remus nr. 7A, ap. 13 – Ștefan Moțec: 0726 121219

Jud. Timiș, Timișoara – Calea Buziașului nr. 84 – Casa Olarului – Nelu Ciucure: 0743 070 614

Jud. Timiș, Timișoara – Str. Trandafirilor nr. 43, loc. Giroc – Lizeta Țuț: 0726 199 139

Jud. Teleorman, Alexandria – Str. Tudor Vladimirescu nr. 57 – Octavian Ivănică: 0760 515 140

Jud. Vaslui, Vaslui – Loc. Vulturești nr. 139 – Virgil Guralivu: 0744 332 929

Jud. Vâlcea, Râmnicu Vâlcea – Ilie Mondoc: 0745 295 171

Chișinău, Republica Moldova – Beniamin Lup: +373 787 09 130

Cernăuți, Ucraina – Ion Gireadă: +380 50 573 38 17

Formularele de semnături completate în diaspora pot fi aduse sau trimise direct în România, la adresa: Timotei Dinică, Str. Barajului nr. 2, Sector 5, București, Cod 051512, telefon: +40784 561 499

De asemenea, formularele de semnături completate pot fi predate sau trimise direct în București, la adresa: Timotei Dinică, Str. Barajului nr. 2, Sector 5, București, Cod 051512, telefon: +40784 561 499

Pentru întrebări și solicitări ne puteți contacta la:

Telefon:    +40759 584 511
+40726 199 139
+40784 561 499
+40743 684 071

Website: https://costea-parlamentuleuropean.ro/
Facebook: PeterCosteaEuroparlamentar

Va multumim!!!