Silvio Berlusconi spune că nu s-ar întâlni cu Zelenski, dacă ar fi premierul Italiei: „Judec foarte negativ comportamentul acestui domn” De Andrei Stan, Duminică, 12 februarie 2023, 22:08 . Ultimul update Luni, 13 februarie 2023, 06:41 Salvează articol Fostul premier italian Silvio Berlusconi a declarat duminică, 12 februarie, că nu ar solicita o întâlnire cu președintele Volodimir Zelenski, dacă ar fi încă șeful guvernului de la Roma, deoarece îl consideră pe liderul ucrainean vinovat de războiul cu Rusia, informează Reuters.

Berlusconi, în vârstă de 86 de ani, s-a lăudat adesea, până la invazia Rusiei din Ucraina, cu prietenia sa cu președintele rus Vladimir Putin și a creat o furtună mediatică în septembrie anul trecut când a spus că Putin a fost împins să intre în război și că liderul de la Kremlin și-a dorit să pună „oameni decenți” la conducerea guvernului de la Kiev. Berlusconi, liderul partidului conservator Forza Italia, care face parte din coaliția de guvernare a țării, a făcut aceste noi declarații după ce premierul italian Giorgia Meloni a acuzat vineri Franța că a pus în pericol unitatea UE în privința Ucrainei prin organizarea dineului franco-german la Paris la care a participat și Zelenski, dar la care alți aliați europeni nu au fost invitați.

„Nu m-aș fi dus niciodată să vorbesc cu Zelenski pentru că asistăm la devastarea țării sale și la masacrarea soldaților și civililor săi”, le-a spus Berlusconi jurnaliștilor după ce a votat la o secție, în cadrul alegerilor regionale din Lombardia. Berlusconi a spus că dacă Zelenski ar fi încetat să mai atace cele două republici separatiste din Donbas – Donețk și Luhansk -, atunci războiul cu Rusia nu ar mai fi avut loc. „Așa că judec foarte negativ comportamentul acestui domn”, a adăugat Berlusconi.

Corespondență din Turcia. Cum au scăpat cu viață toți locuitorii unui oraș din provincia Hatay, grav afectată de cutremure. „Ne-a zgâlţâit, dar nicio clădire n-a căzut!” Recomandări Corespondență din Turcia. Cum au scăpat cu viață toți locuitorii unui oraș din provincia Hatay, grav afectată de cutremure. „Ne-a zgâlţâit, dar nicio clădire n-a căzut!” Biroul Giorgiei Meloni a precizat că sprijinul guvernului italian pentru Ucraina este „de neclintit și hotărât, așa cum este stipulat în mod clar în program (programul de guvernare, n.r.) și cum a fost confirmat în toate voturile din Parlament ale majorității care sprijină Executivul”.
Citeşte întreaga ştire: Silvio Berlusconi spune că nu s-ar întâlni cu Zelenski, dacă ar fi premierul Italiei: „Judec foarte negativ comportamentul acestui domn”