Elena Udrea și Ioana Băsescu sunt ultimele victime ale lui Traian Băsescu. Au stat prea aproape de un infractor care s-a dedat la orice, inclusiv la crimă, ca să-și atingă nevrednicul țel: putere și bogăție cât încape! Din motive necunoscute, lucrurile intră în normal și Băsescu se pare că a rămas fără susținătorii mari și neștiuți, atot puternici, care i-au permis până acum să-și facă de cap, sfidând orice idee de legalitate și de bun simț!

Da, pentru ca ascensiunea lui Băsescu să nu fie blocată, susținătorii săi, adică echipa sa de intervenție, a recurs și la crimă: așa a murit bietul Mihai Erbașu, cel care a apărut la Dan Diaconescu cu dezvăluiri grave la adresa primarului Capitalei, numitul Traian Băsescu, și care urma pe post să revină peste două zile cu alte dezvăluiri, mai grave. Cel puțin așa a promis pe micul ecran Erbașu însuși. A doua zi însă, Mihai Erbașu a fost găsit mort în piscina fără apă, unde anchetatorii au găsit motive să claseze crima ca sinucidere.

De unde avea atâta putere Traian Băsescu să impună procurorilor și justiției un asemena abuz?! De unde atâta putere să se ajungă la crimă numai ca ascensiunea psihopatului să nu fie blocată?! Ce interese atât de mari și ale cui le-a servit Băsescu în funcțiile publice pe care le-a deținut sau urma să le dețină?!

După câte mi-aduc aminte o acuzație de crimă i s-a adus și de Vadim în „România Mare”, crimă din anii de dinainte de 1990, petrecuți la Constanța! Subiectul ar trebui reluat!

Se pare că nu mai avem de ce ne teme de puterea ocultă a infractorului! Cei ce l-au încurajat la rele l-au lăsat din brațe, va trebui să dea socoteală pentru isprăvile sale! În 2009, când am încercat să candidez la preșidenția României, am fost blocat de indivizi din echipa Băsescului, cu funcții în servicii. Nu-mi dau seama dacă Băsescu a știut cum m-au lucrat subordonații săi. Am reclamat de mai multe ori la Procuratura Generală și la cea Militară fără nici un ecou, fără nici o urmare. Nu speram să câștig eu competiția electorală, dar mă simțeam în stare să opresc ascensiunea odiosului personaj. Nota  bene: nimeni în presă nu a reacționat la reclamațiile mele!

…Păcat de cele două femei, victime colaterale ale balaurului. Apropierea de Băsescu le-a fost fatală. Le compătimesc sincer. Nu știu ce acuzații li se aduc, dar nu este exclus ca totul să li se tragă de la mai sus numitul! Așa cum Băsescu a inventat vinovați cu ajutorul unor magistrați la fel de corupți, acum pățește la fel! Dar deocamdată nu va intra el la temniță, ci biata sa fiică! A încurajat-o la prostii tatăl iresponsabil cu care a nenorocit-o destinul? Sigur este că Băsescu i-a asigurat pe toți complicii săi că nu se va atinge nimeni de ei! Băsescu cel diabolic de inteligent a dat-o în bară. A calculat greșit!

Pare să se fi supărat tare de tot cineva de la etajul superior al ierarhiei în care a funcționat și fostul președinte! Seamănă a răzbunare din motive personale! Cine știe ce nefăcută a mai făcut fără știința noastră, a muritorilor de rând! A dosit câteva zeci de milioane din cele furate, de n-au mai ajuns destule și „mai sus”? Orice ipoteză este credibilă, deși, în cele din urmă explicația nu poate fi alta: Dumnezeu nu bate cu parul!…

Va ajunge și Băsescu după gratii, unde i-a plăcut așa de mult să-și trimită adversarii? Se pare că sentința pe care o așteaptă, dacă va confirma activitatea sa de turnător la Securitate, va atrage automat condamnarea pentru fals în declarații!

Personal nu cred că Băsescu trebuie condamnat pe acest motiv! Ca funcționar la Anvers era inevitabil să nu procure informații interesante și utile pentru serviciile secrete ale Țării. Peste tot în lume se face la fel și acest gen de activitate este taxat așa cum se cuvine: absolut onorabil!

Are haz ca acest Băsescu, vinovat de toate fărădelegile, să fie condamnat pentru o vină inexistentă în plan moral! Nevinovat, cum s-ar zice. Dar orice pedeapsă i se va da va fi sigur prea mică în raport cu răul făcut în jurul său, pentru toată suflarea românească. Nu există în codul nostru penal pedeapsă potrivită pentru marele infractor Traian Băsescu.

 

Ion Coja