De la Ana IORDĂNESCU
Mesaje primite
gudovan@upcmail.ro
11:13 (acum 39 de minute)
“Rând pe rând, țările își fac botezul cu noua tulpină Omicron. Un caz în Italia, câteva în Olanda, Belgia, Australia, Israel, pe scurt, cu o secvențiere Omicron toți suntem datori. Oamenii de știință, mai ales de neștiință, analizează. Producătorii de vaccinuri evaluează, promit că iar ne salvează, în aproximativ circa 100 de zile apare o nouă generație de vaccinuri. Sigur, mai apare câte un neavenit să anunțe că această nouă tulpină nu este mai periculoasă, dar, evident, este repede ejectat. În fond, cui îi plac spărgătorii de petreceri, nu?
Până aflăm sigur, dar sigur-sigur, care este situația și câte doze de rapel sunt necesare, ce să facem?
Observăm ochiometric situația și constatăm oportunitatea apariției acestei noi tulpini.
A venit la țanc! În țările majoritar vaccinate existau tensiuni majore, în cazul reintroducerii restricțiilor. Pe fondul creșterii numărului de infectări și al spitalizărilor, guvernele au reintrodus vechile măsuri de tip lockdown. Măsurile îi vizează și pe vaccinați și pe cei nevaccinați. Ce poți reproșa unui popor vaccinat peste 80%? Cum îi poți calma furia și sentimentul că a fost păcălit? Cum? Nu prea ai argumente, adevărul nefiind o opțiune viabilă. Și atunci, când apare o nouă tulpină care posibil depășește imunitatea vaccinală, te echilibrezi, cel puțin la nivelul discursului public. Nu vaccinarea a fost ineficientă, ci noua variantă este o scârbă fără respect pentru efortul nostru de a ne vaccina. Nu avem cum să luptăm împotriva acestui nou pericol decât prin reintroducerea restricțiilor. Măcar până vine noua generație de vaccinuri. Vedeți, nu e vina nimănui, în niciun caz strategia nu a fost o eroare, nu, noua tulpină ne-a dat planurile peste cap! Vă e frică? Dacă da, și ar fi bine să vă fie, faceți o doză suplimentară. Bun sau nu, booster-ul îți dă aripi..
Într-un dispreț aproape sacru pentru gândirea critică, logica formală și orice minimă activitate neuronala, este forțată vaccinarea cu boostere deși, chiar ei spun, nu este sigur că vaccinul rapelat este eficient. În același timp, în aceeași secvență temporală, în țările cu procente mai mici (50-70%), se promovează puternic vaccinarea cu două doze. Păi de ce? Dacă în țările cu vaccinare peste 80% nu funcționează, de ce ai vrea să atingi acel procent dacă REALITATEA îți arată că nu este o soluție viabilă. De ce ar impulsiona vaccinarea aceleași persoane care ne amenință cu noua variantă insensibilă la vaccin?? Este o fractură de logică fără rezolvare. O a treia abordare, dacă puteți crede, în aceeași an, lună, zi, cu aceste exemple la îndemna, în România se vorbește despre dezirabilul 70%, procent vaccinare, pentru a obține imunitatea colectivă! Deși în toate țările cu peste 70% nu s-a obținut, iar acestea se închid rând pe rând. Găsesc situația incredibilă! Să vaccinăm cât mai mulți pentru a nu obține nicio imunitate și pentru a lupta cu o variantă pentru care vaccinarea este inutilă.. Tare!
Și totuși, există cetățeni responsabili care cred…
Deci la ce folosește această tulpină sud-africană?
Ascunde eventuala ineficiență a vaccinului, legitimează noi restricții, imposibil de justificat altfel, perpetuează frica, paroxismul și psihoza, pune punct unor tensiuni sociale care erau pe punctul de a decola.
Și, desigur, închide Africa. Justifică nevoia de vaccinare a acestei părți de lume. Nu mai vreți noi variante și tulpini? Donați, donați și iar donați pentru a vaccina Africa! Africa, pe toată durata pandemiei: 30.000 morți de (și cu) covid, dar 3 MILIOANE morți de foame.
Cam atât despre salvare, salvatori, binele general și mult rahat mestecat de propagandiștii plătiți și de idi@ții utili..
Caracteristic pentru epoca aceasta în care prostia este regină, noua variantă are simptome ușoare.
De unde știu? De la aceiași specialiști omniprezenți. De ce atâta agitație atunci ? Preventiv..
În loc de concluzie, câte știri și dezbateri au fost despre informația bombă (studiu) conform căreia România este prima țară europeană care atinge imunitatea colectivă naturală? Peste 70%..Da, Rumenia. Ea și Suedia…
Zero? Nada? De ce credeți?”
Ana Iordănescu
Comenteaza