Avram Iancu „erou național”! Este singurul nostru erou național?!

2015-12-04T15:03:33+02:004 decembrie 2015|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

.

12107907_765948686865797_2553828399789059796_n-800x415

KLAUS IOHANNIS, UDMR ŞI PNL, UCIGAŞII

MEMORIEI LUI AVRAM IANCU!

Transilvania Românească!
  Doar spiritul şi martirajul lui Avram Iancu mai pot ocroti Transilvania Românească, numai Ţebea a rămas singurul zid de apărare al românismului şi ortodoxiei în acest loc moştenit de la daci, primele nostre rude istorice.
***
Legea Avram Iancu, “Martir şi Erou al Naţiunii Române,” a fost din nou blocată la Comisia pentru Cultură, ultima etapă privind votul final din plenul Camerei Deputaţilor, for decizional. Klaus Iohannis, UDMR şi PNL sunt ucigaşii memoriei Crăişorului, au făcut o alianţă politică împotriva românismului şi a simbolurilor noastre culturale şi istorice.
***
Luni, 7 decembrie – 2015 voi protesta din nou la Parlament, voi fi în faţa Camerei Deputaţilor şi voi denunţa public acest triumvirat criminal.
12346399_782531788540820_7659545354877800595_n
Laurian Stanchescu, scriitor şi jurnalist
*
*
*
Nota redacției: Am primit pe Facebook acest text, acest apel al domnului Stănchescu, persoană cu care sunt bucuros să mă cunosc, să fi „tăinuit” de câteva ori pe subiecte mai sensibile. Dacă s-ar fi nimerit să discutăm și despre proiectul legislativ inițiat de domnia sa, l-aș fi sfătuit să se oprească, să nu dea curs acestei idei. Ce argumente i-aș fi prezentat domnului Stănchescu?
1. Mai întâi că respectul pentru o personalitate istorică  nu se instituie prin lege! Conștiința publică decide în acest sens, iar în conștiința poporului român Avram Iancu are locul său bine meritat de erou și de martir, loc bătut în cuie pentru toată veșnicia românească! Nu mai era nevoie de nicio lege ca să instituie ceea ce există și funcționează deja!
2. Care ar putea fi efectul acestei legi? Ce se urmărește prin această lege?… O asemenea lege seamănă pentru mine, ca demers juridic, cu legea care interzice contestarea holocaustului sau prețuirea pentru Nicolae Ceaușescu ori pentru legionari! Legile nu sunt menite să stârnească sentimente de atașament sau repulsie față de o persoană sau alta! Dacă nu avem legi care să ne oblige să-l iubim pe Iisus Hristos, cum putem gândi la legi care să ne oblige la respectul pentru o persoană anume?!
3. Dacă se vor găsi indivizii care să nu împărtășească respectul nostru pentru Avram Iancu și credința noastră în Iisus Hristos, ce le vom face?! Îi vom pedepsi altfel decât prin mila și compasiunea pe care ne-o trezește rătăcirea cuiva, dezorientarea sa spirituală etc? Ci îi vom lăsa în plata Domnului! Atâta le poate mintea și inima!… Nu le poți cere mai mult decât pot să dea!
4. Mă întreb: Avram Iancu este singurul erou și martir național? Inițiatorii legii, dacă erau consecvenți cu ideea care i-a însuflețit, corect era dpdv juridic să atașeze la lege o listă cu toți „eroii și martirii neamului”. Eu, dacă eram în sala în care s-a discutat această lege, le-aș fi cerut promotorilor să adauge și această listă.  Iar discuția să se reia după ce se va depune și lista respectivă. Puși în fața problemelor pe care le ridică alcătuirea unei asemenea liste, autorii legii cred că și azi s-ar mai afla în fața listei, trăind din plin sentimentul de perplexitate pe care li l-ar fi pricinuit neputința de a înjgheba o asemenea listă!…
Nu trebuie să ne jucăm cu acuzația de anti-românism, de trădare națională. De data aceasta, Klaus Johannis, UDMR sau PNL nu intră sub incidența teribilei acuzații. Ci e vorba de lipsă de profesionalism și de exces din partea celor care au gândit și promovat această lege bizară!… Chiar dacă intenția lor a fost onorabilă!
Fără supărare!
ION COJA

3 Comments

 1. Nicu Cohen 5 decembrie 2015 la 3:49 am - Raspunde

  Intrebare de baraj ….ce meserie de baza avea Avram Iancu ( pe linga cea de revolutionar care era numai un hobby ) … ?..raspuns : avocat .

 2. radu Stefan 4 decembrie 2015 la 5:25 pm - Raspunde

  http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=554153&title=video-de-ce-se-accepta-cote-de-imigranti-raspunsul-lui-ciolos-care-incalca-constitutia-cititi-care-e-explicatie-incredibila-a-lui-dacian-julien-ciolos-ca-sa-justifice-incalcarea-constitutiei-romaniei

  VIDEO – DE CE SE ACCEPTA COTE DE IMIGRANTI? Raspunsul lui Ciolos care INCALCA CONSTITUTIA. Cititi care e Explicatie INCREDIBILA a lui Dacian Julien Ciolos ca sa justifice INCALCAREA CONSTITUTIEI ROMANIEI

  ARTICOL EXCELENT – OBLIGATORIU DE INTELES ILEGALITATILE INVAZIEI IMPUSE IN TOATA EUROPA SI AMERICA – IAR IN ROMANIA, IN SECRET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DE CIOLOS SI JOHANNIS!
  EUROPA E PLINA DE NEBUNI PERVERSI LA CARMA TARILOR LIVRATE INVADATORILOR
  titlu
  A People Betrayed: How The Immigration Crisis Is Being Exploited To Force Europe To Embrace Its Destruction (Guest Post)
  By Christopher J. Green 26 Comments Wed, Sep, 23rd, 2015 9,155 views

  link
  http://www.floppingaces.net/2015/09/23/a-people-betrayed-how-the-immigration-crisis-is-being-exploited-to-force-europe-to-embrace-its-destruction-guest-post/

 3. radu Stefan 4 decembrie 2015 la 4:59 pm - Raspunde

  Romanii din Sibiu stiu cel mai bine cum impostorul Klaus Johannis a sabotat totdeauna, desi primar de Sibiu, sarbatoarea nationala a romanilor, de 1 decembrie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=544356&title=klaus-iohannis-isi-bate-joc-de-ziua-nationala-a-romaniei-spre-bucuria-ong-urilor-lui-soros-care-urasc-art-1-1-din-constitutie-iohannis-a-anulat-receptia-pe-care-presedintia-o-da-in-fiecare-an-cu-ocazia-zilei-nationale-a-romaniei

  REPTILELE JOHANNIS SI CIOLOSH TAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VIN INVADATORII ZISI IMIGRANTI PE ASCUNS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  http://fluierul.ro/jsp/article/indexDisplayArticle.jsp?artid=549318&title=vin-imigrantii-pe-ascuns-fara-a-si-informa-cetatenii-premierul-ciolos-soros-a-dispus-infiintarea-coalitiei-nationale-pentru-integrarea-refugiatilor-decizia-a-aparut-din-senin-in-monitorul-oficial-cati-imigranti-aduceti-incalcand-constitutia-
  VIN IMIGRANTII. Pe ascuns, fără a-și informa cetățenii, Premierul Cioloș/Soroș a dispus înfiinţarea Coaliţiei Naţionale pentru Integrarea Refugiaților. Decizia a apărut din senin în Monitorul Oficial. CATI IMIGRANTI ADUCEȚI, ÎNCĂLCÂND CONSTITUTIA?
  INTR-UN MOD TOTAL NETRANSPARENT SI INCALCAND ARTICOLUL 3 (4) DIN CONSTITUTIA ROMANIEI, GUVERNUL CIOLOS/SOROS PREGATESTE RELOCARI ANTI-CONSTITUTIONALE DE POPULATII STRAINE PE TERITORIUL ROMANIEI.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top