Românii au acum cu cine vota!

S-a lansat

Rețeaua profesioniștilor RENAȘTEM

Românii s-au săturat de clasa politică instalată la guvernare de-a lungul acestor 30 de ani de eșecuri repetate. Conform sondajelor, 90% dintre români nu mai au încredere în partidele parlamentare, în politicienii pe care aceste partide îi promovează în funcțiile de guvernare, în exercitarea puterii legislative, executive și judecătorești. Acești politicieni au dus Țara în pragul unui dezastru istoric, de care România n-a mai avut parte niciodată în istoria sa. Nici pe vremea turcilor sau a fanarioților, nici pe vremea ocupației sovietice, poporul român și interesele sale cele mai firești nu au fost ignorate și nesocotite așa cum se întâmplă în ultimii ani. Iar după informațiile noastre guvernanții ne pregătesc legi și măsuri care vor duce la pierderea totală a suveranității naționale, la pierderea totală a controlului românesc asupra economiei, asupra resurselor naturale, asupra învățămîntului și a instituțiilor culturale.

De ce opoziția noastră, a românilor, a fost și este atât de slabă, fără efecte practice în desfășurarea evenimentelor majore?

Răspunsul este simplu și extrem de dureros: pentru că am fost trădați! Trădătorii care au organizat lovitura de stat din decembrie 1989 s-au instalat la guvernarea României, au inventat o fațadă democratică pentru viața politică, au decretat pluralismul politic, dar în realitate din 1990 și până azi România este guvernată de același partid, partidul de trădători care s-a fragmentat în partidele politice care se rotează la guvernare, mimând alternarea democratică la putere! În spatele lor este același grup de persoane, aceleași interese străine de destinul la care avem dreptul ca națiune liberă!

În realitate, în momentul de față, oricare dintre partidele parlamentare ar ajunge să guverneze, nu este nici o deosebire între ele, au și vor avea aceeași poziție de trădători în chestiunile esențiale: renunțarea la suveranitatea națională, sabotarea economiei românești, a întreprinzătorilor români, atacul la identitatea națională, într-un cuvînt ignorarea intereselor naționale ale românilor.

Există mari interese ale unor puteri internaționale ca România să nu-și fructifice potențialul material și uman de care dispune! Sunt mulți cei care râvnesc la bogățiile naturale ale României! Sunt mulți cei care sunt conștienți că românii au, genetic, o înzestrare intelectuală deosebită, un potențial creativ cum nu mai găsești la multe popoare! Sunt multe cancelarii străine care sunt conștiente că românii, dacă vor fi lăsați de capul lor, vor deveni unul dintre cele mai putenice state din Europa!

În zilele noastre Europa este bântuită de un curent secesionist care vizează cam toate statele mai importante. Anglia, Franța, Spania, Italia, Ucraina și alte state se confruntă cu perspectiva ca prin aplicarea principiului națiunii, a libertății de a decide prin vot, părți importante din teritoriul acestor state  se separe în viitorul cel mai apropiat și să devină state independente.

Singura excepție suntem noi, românii, aflați în fața perspectivei legitime de a ne face Țara și mai mare, prin Unirea cu Basarabia și Bucovina! Iar această perspectivă perfect legitimă nu ne atrage simpatia nimănui, ci numai adversitate, mai mult sau mai puțin fățișă! Din păcate, această perspectivă are adversari redutabili și în clasa politică, la nivelul cel mai înalt al edificiului politic! Ideea de Românie Mare nu a fost încurajată de nici unul dintre cei patru președinți post-decembriști!

România este înconjurată de un brîu de etnici români numeroși care trăiesc în țările vecine. Existența acestei importante componente a Neamului românesc ar trebui să fie la temelia politicii externe a guvernului de la București! Nu numai clasa politică, dar și societatea civilă din România avem datorii față de acești români extranei, inclusiv față de românii din diasporă, avem datoria de a-i avea în vedere în toate proiectele noastre politice majore.

Clasa noastră politică îi ignoră însă cu desăvârșire, dovedind că nu are nicio legătură cu nevoile reale ale Neamului românesc.

Față de această situație reacția românilor nu a lipsit. Românii au înființat partide și ONG-uri cu vocație patriotică, prin care au sperat să ajungă la puterea de decizie politică. Din păcate, clasa politică a reușit să se baricadeze în spatele unei legislații ticăloase care face imposibil accesul altor partide în Parlament!

Mai facem o încercare de a pătrunde în Parlamentul României. Am învățat din experiența celorlalte partide ne-parlamentare și suntem plini de speranța reușitei!

Cine suntem noi?

Ca grup de inițiativă suntem câteva zeci de români care ne-am ilustrat prin performanțe profesionale cunoscute și recunoscute de societatea românească. În fruntea noastră se află unul dintre cei mai cunoscuți inventatori în viață! Intrați de Internet și aflați în detaliu cine este domnul inventator IULIEAN HORNEȚ. Și comparați CV-ul său cu oricare CV al politicienilor care au în mâna lor frâiele puterii din România! Veți găsi printre acești politicieni persoane fără nicio performanță profesională, mulți dintre ei fără o profesie certă! Chiar persoane fără bacalaureat, fără studii superioare… Aceștia sunt cei care neconduc! Această situație nu mai poate fi tolerată!

Grupul nostru, al PROFESIONIȘTILOR, lansăm o chemare către colegii din toată țara să vină alături de noi și în urgența cea mai mare să alcătuim niște liste de candidați valabili pentru alegerile din decembrie!

Din varii motive, dar mai ales din cauza unor opreliști legale, dar nu și legitime, nu ne-am putut crea un partid. De aceea listele de candidați pe care le vom alcătui vor fi depuse sub sigla unui partid neparlamentar, PARTIDUL NEAMUL ROMÂNESC, partid patriotic, care pune la dispoziția platformei PROFESIONIȘTII dreptul său de participare la alegerile parlamentare. Cu o campanie electorală inteligent dusă, sperăm să spargem baricada de opreliști prin care partidele parlamentare au pus monopol pe puterea politică. Sperăm să ajungem la mintea și inima românilor, determinându-i să ne dea votul.

Iată, concret, CINE SUNTEM NOI:

1. Majoritatea candidaților noștri vor figura pe listele electorale în județele de baștină, acolo unde lumea îi cunoaște, cu bune și cu rele, și vor fi votați sau nu în cunoștință de persoana candidaților.

2. Candidații propuși de platforma PROFESIONIȘTII vor fi desemnați după o selecție riguroasă, orientată de următoarele criterii:

– să fie un ins competent în profesia sa, iar competența să fie recunoscută în mediul profesional respectiv, să fie dovedită prin performanțe profesionale;

– să fi dovedit atașament la interesele comunitare și naționale, să se fi ilustrat printr-o atitudine corectă față de problemele în care și-a făcut cunoscută poziția;

– să aibă un comportament moral, fără abateri de la legislație, de la normele unei conduite sociale exemplare.

Pe scurt, candidații noștri sunt profesioniști de clasă și cetățeni onorabili.

CE INTENȚII AVEM

Odată ajunși în Parlamentul României, vom promova următoarele idei de reorganizare a României:

1. Descurajăm și combatem traseismul politic;

2. Diminuăm drastic finanțarea partidelor politice din bani publici;

3. Introducem un prag maxim pentru salariile bugetarilor și pentru pensii, vom diminua cumulul de salarii și de pensii, vom micșora distanța între pensiile mari și cele mici;

4. Vom modifica legea electorală, vom introduce turul 2 în alegerile locale, vom stimula participarea la alegeri a unor candidați independenți;

5. Vom simplifica legea referendumului național și local pentru a se putea apela mai des la acest procedeu democratic;

6. Vom introduce principiul competenței în administrația de stat, funcțiile din acest sistem urmând să se ocupe numai prin concurs;

7. Vom anula legile abuzive și discriminatorii din ultimii 30 de ani;

8. Revizuim contractele de privatizare și, acolo unde se poate, le anulăm;

9. Revizuim retrocedările abuzive, îndeosebi cele din Transilvania, și le anulăm;

10. Revenim la legea controlului averilor, introducem principiul că orice avere trebuie justificată în fața legii;

11. Revizuim legea achizițiilor publice, vom introduce principiul transparenței în cheltuirea banului public.

Desigur, vor mai fi și alte legi necesare, le vom concepe și promova pe parcursul activității noastre parlamentare, dacă, cu ajutorul bunului Dumnezeu și al dumneavoastră, vom ajunge în Parlament!

Vom duce în Parlament voința și spiritul poporului român, al electoratului care ne va vota!

Pentru reușita inițiativei noastre apelăm la fiecare cetățean, la fiecare partid ne-parlamentar, la fiecare ONG, să ne ajute în prima etapă a parcursului nostru: stabilirea listei de candidați! Vă așteptăm să vă auto-propuneți, cei care vreți să faceți parte din acțiunea noastră, din grupul de PROFESIONIȘTI.

De asemenea, vă rugăm să propuneți și alte persoane, veritabili profesioniști, al căror loc potrivit considerați că ar putea fi Parlamentul României! Așteptăm asemenea propuneri mai ales din partea partidelor ne-parlamentare, pe care le chemăm să ni se alăture, să se considere parte din vasta coaliție de forțe patriotice pe care vrem s-o edificăm.

Dintre persoanele propuse de dumneavoastră vor fi desemnați candidații de pe liste. Persoanele care nu vor încăpea pe aceste liste rămân în rezerva de cadre a platformei, iar în caz de reușită vor primi însărcinări potrivite, în cadrul unei ample activități social-politice pe care grupul nostru o va dezvolta.

Înscrierile pe listele noastre se fac on line, trimițând un CV personal al persoanei propuse la adresa de mail următoare: (numele județului în care locuiești) vrancea@renastem.ro, (numele sectorului 1-6 in care locuiești) sector3@renastem.ro, (numele țării în care muncești) america@renastem.ro, suedia@renastem.ro până la data de 12.10.2020.

Rețineți data până la care să trimiteți propunerile: 12 octombrie.

*

Nota redacției: Vă puteți autopropune sau puteți propune alte persoane pentru a intra în atenția grupului de inițiativă, în vederea alcătuirii unor liste de candidați valabili la viitoarele alegeri parlamentare. Nu pregetați să intrați în rândurile celor care susțin platforma PROFESIONIȘTII.

Puteți participa la alcătuirea listelor de candidați și la definitivarea proiectului de măsuri cu care ne angajăm în lupta electorală. Puteți fi membri ai viitorului Parlament, ai viitoarei structuri de guvernare a României.

Nu sta pe margine! Intră în joc! Intră în luptă!

Doamne, ajută!

i.c.