Iulian MARES
386 aprobate

iuliuss_m@yahoo.ca
86.34.175.10

 

 

Ce scriu/spun altii, kiar daca nu-mi sunt simpatici….

”Gușă: Jaful și corupția implicate de privatizarea PETROM către OMV au fost dovedite. De ce liderii și instituțiile statului sunt pe “MUCLES
(transcrierea editorialului vorbit din emisiunea “Ce-i în gușă, și-n căpușă!”, de la GOLD FM) Autor: Cozmin Gușă

Am o mare satisfacție, pe lângă cei care află în premieră treburile murdare legate de privatizarea Petrom către OMV, dar eu am o mare satisfacție, după cum spuneam, pentru că mă lupt împotriva celor de la OMV legat de privatizare de 19 ani. Am vechimea cea mai mare. Au mai făcut-o și alții, s-au mai întrerupt; eu nu m-am întrerupt deloc, nici în calitate de om politic, nici în calitate de patron de presă sau jurnalist. Am spus că am o mare satisfacție și felicit Realitatea PLUS, în special pe Anca Alexandrescu, dar și pe Alexandra Păcuraru, pentru că se ocupă de acest subiect în fiecare seară de trei zile (asta ar fi a treia zi), demonstrând, cu contractul de privatizare în față, dar și cu multe alte date, felul în care a fost devalizată România și subminată economia națională prin această privatizare a Petrom OMV.

Vinovații sunt clari! Apar cu nume, prenume, poziții, de la liderii guvernamentali care au generat acest contract, pentru că nu l-au semnat, de frică, de la Adrian Năstase în jos, chiar și Ion Iliescu care pare complice pentru că știa, până la Traian Băsescu, trecând prin celebrul Dan Ioan Popescu sau alții. Bineînțeles, apare și Țiriac acolo, în rol principal. Apare și nelipsitul Florian Coldea, în rol de gardian al matrapazlâcurilor care s-au văzut și se simt.

Apare însă și un lucru foarte important: un raport al SRI din anul 2004, despre care eu știam din 2004, într-un fel l-am inspirat, prin care li se spunea celor din statul român să nu cumva să privatizeze, pentru că este subminarea economiei naționale și chiar trădare de țară. Au făcut-o!

Ei bine, din dezbaterile acestea de la Realitatea PLUS, de la 18 Anca Alexandrescu, în fiecare seară în timpul săptămânii, și de la 21 Alexandra Păcuraru, puteți afla un lucru pe care nu l-ați fi bănuit. Asta e concluzia și cred că va deveni evident și din emisiunile de astăzi ale lor. Oamenii din statul român, știind că privatizarea este ilegală și că poate să fie oricând întoarsă, i-au șantajat mereu pe cei de la OMV, în beneficiul lor personal, ca să se îndestuleze pe marginea exploatărilor OMV, care le-a dat și lor câte o ciozvârtă. Asta s-a întâmplat! Asta a făcut și Năstase, pe lângă privatizarea frauduloasă, și Dan Ioan Popescu; asta a făcut, însă, în mod special și Traian Băsescu, și Călin Popescu Tăriceanu, probabil în calitate de prim-ministru, mai ales Florian Coldea, care timp de 10 ani s-a ocupat din partea SRI de relația OMV și sunt muuulți alții pe listă.

Ați înțeles, prieteni? Deci pe noi ne-au nenorocit, că ne periclitează acum securitatea energetică care e în mâinile austriecilor și pot să facă ce vor cu ea, dar ei s-au îndestulat, ciupind pe ici, pe colo, angajându-și oameni, făcând contracte de milioane de euro pe an sau sute de mii de euro pe an, de la consultanță, până la altele.

Și nu aud nimic din statul român… Lasă că se discută de o lună de zile despre naționalizarea Petrom OMV și nimeni nu zice nimic. Dar acum, de câteva zile, cu subiect și predicat, se arată și se poate încadra din punct de vedere juridic ceea ce au făcut oamenii ăia. Există rapoarte oficiale. Se vede din contract că economia României a fost subminată și că au fost prevederi frauduloase. Deci se poate face ceva, domnilor lideri guvernamentali, domnilor din justiție, domnilor din instituțiile statului.

Sper că ați înțeles despre ce a fost vorba. Nu e în loc de ‘la mulți ani’, dar e în loc de un ‘să trăim bine înțelegând ce s-a întâmplat cu noi.”

https://solidnews.ro/gold-fm/2023/01/24/gusa-jaful-si-coruptia-implicate-de-privatizarea-petrom-catre-omv-au-fost-dovedite-de-ce-liderii-si-institutiile-statului-sunt-pe-mucles/