SARABANDA TRĂDĂRII
 
de Dan Diaconu
 
Nu v-aţi săturat să tot vedeţi cum cei cocoţaţi la butoane nu fac nimic altceva decât acte de trădare a ţării? Iată, din păcate, un nou episod: Canalul Bâstroe. Aurescu Bogdan, cu de la sine putere, şi-a dat acordul în numele nostru ca Ucraina să utilizeze Canalul Bâstroe.
 
Respectivul canal reprezintă o dispută pe care o avem de mult timp cu partea ucraineană. Acesta a fost făcut strict pentru a-i lua României exclusivitatea în ceea ce priveşte accesul la Gurile Dunării. Însă, dincolo de dorinţele ruso-ucarinene (în această privinţă cele două ţări beligerante sunt într-un consens deplin), respectivul canal e cât se poate de ilegal, producând daune atât mediului, cât şi Canalului Chilia. Este, practic, o forţare pentru devierea cursului Dunării pe teritoriul Ucrainei şi care are ca efect colmatarea Braţului Chilia.
 
Ei bine, din gâtul palmei, Aurescu a autorizat de facto Canalul Bâstroe. Este ceea ce dorea Ucraina. Aceeaşi Ucraină care ne-a mai blocat Dunărea, scufundând nava Rostock pe partea cea mai îngustă a Braţului Sulina, scoţând acel braţ din uz pentru mai mulţi ani şi aducându-ne nouă serioase costuri suplimentare. 
 
Acum vine episodul cu Canalul Bâstroe. Din moment ce ne-am dat acordul, nu ni-l vom mai putea retrage. Ucraina a obţinut ceea ce a vrut deoarece noi n-avem cum să mai contestăm daunele aduse mediului de acest canal. N-ai cum să spui că în timp de război canalul nu e dăunător mediului, dar în timp de pace da. E un mod hoţesc prin intermediul căruia Ucraina – sau cine-o moşteni-o! – a obţinut un acces ilegal la Dunăre. Aurescu ne-a vândut în cel mai parşiv stil posibil! A distrus un canal al Dunării printr-o semnătură ticăloasă! Nu-mi dau seama dacă realizaţi pe deplin ce crimă odioasă a putut să facă acest trădător ordinar. 
 
Te uiţi şi nu-ţi vine să crezi. În Portul Constanţa au prioritate cerealele ucrainene. Stau şoferii români la coadă precum boschetarii. Nu-i bagă nimeni în seamă. La Galaţi, s-a construit cale ferată cu ecartament mare ca să nu mai piardă timpul bieţii ucraineni cu descărcarea cerealelor lor fără taxe portuare! E strigător la cer ceea ce se întâmplă. Pe partea cealaltă, asasinul economic Virgil Popescu ne-a băgat într-o criză energetică fără precedent luptând exclusiv pentru companiile străine care au pus monopol pe subsolul nostru. Ciucă a cumpărat pe bani grei tot fierul vechi american, transformând armata într-o puşculiţă a bandiţilor americani. Foşti ambasadori ai SUA, pentru meritul că l-au ţinut în braţe pe băsescu, îşi trag şpăgi grele de la Fondul Proprietatea, cel în care s-au diluat participaţiile statului. 
 
Peste tot numai furt, numai hoţie. Ţăranilor li se interzice să-şi mai crească porci, fermierilor urmează să li se interzică să mai cultive ceva. Nu mai e bună carnea de porc. Trebuie s-o înlocuim cu insecte şi cu surogate din vegetale modificate genetic. 
 
E o privelişte groaznică. Ziua şi trădările. Permanent se atentează la buzunarul nostru şi noi stăm anesteziaţi ca nişte cretini. Oare cât vom mai accepta trădarea?  
CÂT???