AUR trece Dunărea și mai face un pas spre intrarea în ECR. Parteneriat cu Partidul „Dosta Je Bilo” din Serbia

Alianța pentru Unirea Românilor și Partidul „Dosta Je Bilo” din Serbia, membru al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni, vor colabora în vederea susținerii reciproce a minorităților naționale română și sârbă din cele două țări.

Colaborarea dintre cele două formațiuni a fost stabilită în cadrul primei întâlniri oficiale care a avut loc vineri, în Serbia, între o delegație parlamentară AUR și președintele „Dosta Je Bilo”, Sașa Radulovici, fost ministru al Economiei în guvernul sârb până în 2013.

„O delegație parlamentară română, compusă din vicepreședintele AUR deputatul Ringo Dămureanu, președinte al Comisiei pentru Constituționalitate, și senatorii Evdochia Dusia Aelenei şi Adrian Gheorghe Cătană a fost primită de Saşa Radulovici, președintele Partidului sârbesc „Dosta Je Bilo”, membru al Conservatorilor și Reformiștilor Europeni – grupul politic european în care AUR va fi membru peste două săptămâni. Este prima întâlnire oficială între cele două partide, care se angajează să colaboreze în vederea susținerii reciproce a minorităților naționale române și sârbe din Serbia și România”, informează un comunicat de presă transmis de filiala AUR Dolj.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Drehervei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Potrivit sursei citate, președintele Radulovici a transmis salutul său copreședinților AUR Claudiu Târziu și George Simion, și-a exprimat speranța că pe 18 mai AUR va fi membru deplin al ECR și a acceptat invitația de a vizita România.

Întâlnirea a fost mijlocită de președintele Partidului Neamului Românesc, Predrag Balasevic, și președintele Asociației Culturale a Românilor din Valea Timocului, Zavişa Jurj, se mai arată în comunicat, precizează Evenimentul Zilei.

În tot acest timp, AUR Moldova a a depus listele pentru Alegerile Parlamentare. Lista candidaților cuprinde lideri reprezentativi atât din partea AUR, cât și din partea formațiunilor politice care au răspuns apelului la unitate lansat de partidul de pe ambele maluri ale Prutului – Uniunea Salvați Basarabia, Partidul Liberal și Partidul Popular Românesc.

Într-un interviu acordat PS News, analistul Dan Dungaciu, directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române, a vorbit despre șansele Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile parlamentare anticipate de peste Prut.

Ține-ți EROII aproape! Cumpără un tricou sau o bluză cu chipul unui Mare Român și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Cred că surpriza, dacă va veni de undeva, în alegerile parlamentare din Republica Moldova va veni de la această prezență unionistă. Unionismul în Republica Moldova este prezent în sondaje la 47%, dar este absent în viața politică reală. Nu există reprezentare politică unionistă, deci una dintre mizele alegerilor parlamentare este dacă unionismul va trece în Parlament.

Eu cred că cele mai mari șanse să îndeplinească un asemenea mandat și o asemenea speranță a unioniștilor o are partidul nou intrat pe scana politică a Republicii Moldova, și anume AUR (…)”, a precizat analistul. – citește continuarea aici.