Ieri seară la Antena 3 au apărut pe rând cei doi co-președinți ai AUR-ului: Claudiu Târziu și George Simion. Prestația lui Claudiu Târziu, contrat mereu de un caraghios numit Popescu, parcă, de la USR, a fost impecabilă, așa cum era de așteptat. L-a surclasat pe adversar, un semi-handicapat. Dar chiar și dacă ar fi avut un adversar mai acătării, domnul Claudiu Târziu nu avea cum să fie dovedit, în mod evident este de partea adevărului și a dreptății. S-o țină tot așa și mai departe! Doamne, ajută!

A urmat domnul George Simion. Încercările colegilor de emisiune de a-l pune în încurcătură cu fel și fel de acuzații sau insinuări s-au lovit de logica tare a liderului AUR. L-a făcut pe Grindeanu, ditamai fost prim ministru, să-și ceară scuze pentru vobele nesăbuite rostite cu o zi mai înainte. Una peste alta, a dominat discuția și a dus-o la punctul culminant: când liderul AUR-ului a afirmat că soluția multor probleme politice se află la Cotroceni, locul de unde Johanis trebuie îndepărtat, destituit. S-a angajat în fața tuturor că AUR va declanșa procedura de suspendare a Johanului. Să fie într-un ceas bun!

George Simion s-a mirat de liderii PSD că până acum n-au făcut acest gest, această mișcare de șah politic, cu care l-ar mai fi astâmpărat pe neica nimeni de la Cotroceni. Bănuiesc că Simion știe totuși de ce liderii PSD s-au abținut de la o atitudine atât de radicală: teama de șantaj. Ca orice lideri de partid parlamentari, și cei de la PSD stau sub sabia dosarului de la DNA… Liderii AUR nu au asemenea probleme!

A mai spus ceva important domnul Simion: la alegerile de dumnică au avut reprezentanți numai la câteva secții de vot. La secțiile respective voturile date AUR-ului au fost semnificativ mai multe decât la secțiile unde nu au avut reprezentanți. Semn că la aceste secții au fost multe voturi furate de la AUR și orientate spre partidele parlamentare! E un nărav bine cunoscut!

E foarte probabil că așa a pățit și merituosul candidat independent VALERIU NICOLAE, căruia i-au lipsit câteva zeci de voturi ca să intre în Parlament. S-or fi dus acele voturi la PMP?!

 

Ion Coja