POLITICĂ

Sa primesc un link scurt
314130

În plin conflict parlamentar pentru desființarea SIIJ, Alianța pentru Unirea Românilor face un anunț important, dar face o omisiune gravă – ceea ce ridică semne de întrebare despre formațiune

BUCUREȘTI, 24 mart – Sputnik. Co-președinții AUR, George Simion și Claudiu Târziu, au susținut acum puțin timp o conferință de presă în care au anunțat poziția partidului în privința desființării SIIJ.

”AUR va vota împotriva desființării Secției Speciale”, a anunțat ferm George Simion, nedând alte explicații.

Senatorul Claudiu Târziu a precizat că SIIJ trebuie să fie menținută, dar îmbunătățită –”nu poate funcționa doar cu 7 procurori”. Senatorul AUR a precizat că trebuie aduse amendamente, nu desființată Secția.

Pe de altă parte, liderii AUR, care se pretind ”suveraniști”, nu au menționat nimic despre imixtiunea gravă a Ambasadei SUA – atât a fostului ambasador Zuckerman, cât și a însărcinatului cu afaceri, David Muniz – în desființarea SIIJ.

”Suntem perfect de acord că desființarea SIIJ este exact pasul care trebuie făcut pentru ca statul de drept să progreseze în România. A fost încurajator să îl vedem pe premier poziționându-se puternic în această săptămână despre desființarea SIIJ”, a declarat ieri, Muniz, care a avut întâlniri la Ministerul Justiției în care a susținut această măsură.

Nu văd ”suveraniștii” AUR cum se baga ambasada SUA în treburile interne al e României, ca într-o colonie? Sau există un motiv ascuns în spatele demersurilor AUR?

Read more: https://ro.sputnik.md/politics/20210324/34102043/Ultima-or-AUR-anun-important-despre-SIIJ-OMISIUNE-grav.html