Surprize pe lista candidaților AUR la europarlamentare: marea campioană Monica Iagăr, activistul Aurelian Popa. Lista completă
Redacția
22/07/2023

ACTUALIZARE 21:48

Până acum, AUR a prezentat următorii candidați:

Chris Terheș, Felicia Acaia, Roxana Alexa, Adrian Axinia, Radu Baltasiu, Răzvan Biro, Ioana Ramona Bruynseels, Paul Cătălin Costea, Petre Costea, Ringo Dămureanu, Claudiu Târziu, Georgiana Teodorescu, Dragoș Dragoman, Elena Doboș, Cristina Dumitrescu, Mihai Enache, Raisa Enachi, Tiberiu Foriș, Laura Gherasim, Veronica Grosu, Gheorghe Piperea, Avram Fițiu, Monica Iagăr, Silviu Gurlui, Ramona Hotea, Mirela Irindea, Mugur Mihăescu, Cristian Mancaș, Mugur Mihăescu, Elena Năstăsoiu, Liviu Natea, Dan Tanasă, Mara Nicolescu, Luminița Păucean Fernandez, Simona Maria Petcu, Aurelian Popa, Aurora Ursu, Selena Gabriela Vâlcu.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Partidul AUR își va lansa, sâmbătă 22 iulie, de la ora 20:00, candidații pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Numele primilor 10 care vor fi pe listă au fost dezvăluite de surse din interiorul partidului și au ajuns în presă.

Dacă Cristian Terheș, Gheorghe Piperea erau cunoscuți drept „deschizătorii de listă” ai AUR pentru europarlamentare, celelalte opt nume sunt mai mult sau mai puțin surprinzătoare.

Unul dintre candidații AUR va fi președintele Consiliului Național de Conducere (CNC) al partidului, senatorul Claudiu Târziu. Liderul senatorilor AUR este și coordonatorul comisiilor de specialitate ale partidului și se numără printre fondatorii grupării.

Un alt nume important este cel al lui Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR și propunerea partidului pentru funcția de premier.

Un nume important pe listă este cel al prințului Șerban Dimitrie Sturdza. Descendent al domnitorului Moldovei, Mihail Sturdza, prințul Șerban Dimitrie este un diplomat și a fost consul onorific al Macedoniei de Nord în România.

Prințul Sturdza – a nu se confunda cu Dimitrie Sturdza, om de afaceri din Elveția – este un om de dreapta, credincios practicant și un om de familie. Domnia sa a ținut un discurs apreciat la conferința „Acea Europă în care credem”, în care a deplâns faptul că „UE de astăzi este o dictatură, nu o democrație!”.

CITEȘTE ȘI VIDEO | Consecințele politicii editoriale pro restricții și anti AUR? În 2021, Digi24 a pierdut zeci de mii de oameni din audiența pe care o avea în 2020

Un alt nume aflat pe listă este cel al actorului și omului de afaceri Mugur Mihăescu. Acesta s-a remarcat, în ultimii ani, prin luările de poziție împotriva măsurilor considerate autoritare ale statului împotriva întreprinzătorilor și a libertăților individuale.

El a devenit viral pe internet cu aceste postări, inclusiv una în care a fost critic cu UE după respingerea accesului României în Schengen.

Un alt nume deosebit de interesant este cel al profesorului universitar Radu Baltasiu. Sociologul este director al Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române

Viitorul candidat AUR la europarlamentare a fost expert în reforma educației și a comunităților istorice în Ministerul Educației în perioada 2001 – 2004 și director al Direcției Generale pentru Românii din afara Țării în ICR (2013 – 2018). El a câștigat premiul Academiei Române în sociologie Dimitrie Guști, în 1997.

Un candidat surpriză este cel al avocatului Petre (Peter) Costea, președintele Alianței Familiilor din România. Costea este și cetățean american, fiind un avocat de succes peste Ocean.

Este unul dintre cei mai cunoscuți susținători ai mișcării pro-viață din România și președintele Partidului Alianța Renașterea Națională.

Avram Fițiu, propunerea AUR pentru ministerul agriculturii, este și pe listă. Secretar general al Federației Naționale de Agricultură Ecologică, conferențiar la USAMV Cluj-Napoca, fiind coordonator al masterului în limba franceză: Agricultura, schimbări climatice și siguranță alimentară.

Avram Fițiu este un susținător al producătorilor români și a mâncării produse în țara noastră, fiind binecunoscut în acest domeniu.

Un alt nume care se va regăsi pe lista AUR pentru europarlamentare este Maria Georgiana Teodorescu. Avocat și lector universitar doctor, ea s-a înscris în partid în mai 2023.

CITEȘTE ȘI Operațiunea „Ruperea AUR”: Explozie de partide patriotice și naționaliste și care este explicația mesajului „Fără trădători” expus de AUR pe litoral

Ramona-Ioana Bruynseels va fi și ea pe liste. Viitoarea candidată la europarlamentare a absolvit un master în managementul administrației publice la Universitatea Harvard – Școala de guvernare John F. Kennedy. Este mama a două fete și este căsătorită cu un cetățean englez.

Ea a candidat la președinție din partea PPUSL, în 2019.Atunci s-a exprimat clar și fără echivoc în favoarea susținerii familiei.

Conform surselor AUR citate de Libertatea, „Ordinea candidaților pe listă nu este stabilită. Nu există, în acest moment, în afara primelor două locuri, poziții clare pe listă, cine este pe loc eligibil și cine nu. Toți vor trebui să demonstreze în următorul an că merită acest loc”.
.
.
NR – Pe unii dintre candidați îi cunosc destul de bine. Nu am nicio obiecție la „lista AUR”. Consider că AUR a dat dovadă de profesionalism și seriozitate prin faptul că a publicat lista persoanelor de încredere pe care intenționează să le trimită la Bruxelles. Publicul are timp să se intereseze dacă merită votul nostru.
Felicitări, AUR! Sunteți pe calea cea bună!