AUR mută și câștigă partida

Ieri seara am aflat că AUR al nostru, partidul năzdrăvan care a crescut într-un an cât alții în zece, a mai făcut o ispravă minunată: a sprijinit apariția unui partid AUR în Basarabia, în așa zisa Republica Moldova! Așadar, la alegerile anticipate din vară va exista printre opțiunile electorale oferite basarabenilor și un AUR cu aceeași platformă politică ca și AUR-ul de la București! Ce veste grozavă!

Nici nu s-a stârnit ca lumea ecoul de entuziasm naționalist care va fi generat de acest eveniment și au apărut comentatorii năimiți să minimalizeze orice șansă nouă apărută pe frontul Unirii noastre. I-am auzit pe unii jurându-se că în fruntea AUR-ului basarabean s-ar afla câțiva filo-ruși dovediți! Vom afla în curând că sunt și filo-maghiari printre naționaliștii din AUR! Așa cum mi se pare normal să existe și patrioți basarabeni filo-americani sau filo-turci ori filo-patagonezi!  A fi patriot, a fi naționalist, nu exclude ideea ca în subsidiar să ai sentimente de simpatie mai mare pentru o etnie sau o țară! O simpatie mai mare decât sentimentele nutrite pentru alte etnii sau țări! Definitorie fiind însă dragostea și dedicația ta pentru etnia proprie, pentru Neamul și Țara ta!

Într-un partid mare, cu vocație națională, pregătit să guverneze o țară întreagă, este necesar să existe chiar și simpatii politice variate, unii membri de partid să fie mai „de stânga”, alții „mai de dreapta”! Este normal să existe grupuri de simpatizanți diversificați pe criterii etnice. Eu unul, ca constănțean înrăit ce sunt, sunt un naționalist român cu simpatii pro-turce sau pro-tătare, eventual și pro-armene.

Sunt în Basarabia români cu simpatii pro-ruse? Nimic mai firesc! Ar fi de neînțeles ca să lipsească filo-rușii dintr-un partid mare din Basarabia! Așa cum politica Țării e de neconceput fără grija de a avea relații bune cu Rusia! Cu Rusia și cu orice altă țară din vecinătate!

Există ruși și filoruși în Basarabia care nu doresc Unirea cu România?! Cum să nu existe așa ceva?! Dar nu cred că toți rușii și filorușii din Basarabia se opun Unirii, numărul lor este variabil de la o generație la alta și fiecare persoană este liberă să-și schimbe opțiunea de la o zi la alta! Rostul unui partid unionist fiind tocmai acela de a acționa asupra conștiinței fiecărui alegător pentru a-i oferi argumentele valabile unei opțiuni finale pentru Unire!

Sper ca în AUR-ul basarabean să se înscrie cât mai mulți etnici ruși și basarabeni filo-ruși! Nimic nu-l împiedică pe orice cetățean moldovean, indiferent de etnie, să priceapă beneficiile Unirii Basarabiei cu România!

Intrăm așadar în campanie electorală pentru alegerile din Basarabia! Intrăm în campanie și noi, unioniștii din dreapta Prutului! Fiecare cu ce poate să influențeze votul fraților noștri basarabeni. De la guvernanții noștri nu ne putem aștepta la nimic bun! E loc și pentru acțiunea noastră, a unioniștilor de la București!

Modelul AURului de la București trebuie bine popularizat. Este, printre partidele parlamentare, singurul partid care păstrează distanță față de corupție, față de trădarea de Țară. Asemenea AUR-ului de la București suntem convinși că va evolua și AURul de la Chișinău! Sperăm ca AUR-ul de la Chișinău să răzbată în Parlamentul basarabean și să țină aproape de doamna MAIA SANDU!

Doamne, ajută!

Ion Coja