AUR contra Aurescu

2022-12-28T12:35:50+02:0028 decembrie 2022|Doctrină naţionalistă|
George Simion, atac extrem de dur la ministrul de Externe. „Plănuiește blocarea votului în Diaspora”. Video

George Simion, atac extrem de dur la ministrul de Externe. „Plănuiește blocarea votului în Diaspora”. Video

Liderul partidului AUR, George Simion, a lansat o acuzație extrem de gravă la adresa ministrului de Externe, Bogdan Aurescu. El spune că șeful diplomației ar încerca să blocheze votul românilor din străinătate, pentru a împiedica formațiunea sa să obțină peste 50% dintre voturi. Și mai interesante sunt argumentele pe care le aduce în sprijinul acuzațiilor sale.

George Simion a organizat, joi, o conferință intitulată „România de dinolo de granițe”. El crede că AUR ar putea obține peste 50% dintre voturile românilor la alegerile din 2024, argumentând că, dacă în 2020, când nu exista în sondajele de opinie, partidul său a obținut 23% din voturi, acum va lua cel puțin dublu.

Ce acuzații lansează Simion

Și, întrucât mizează pe un scor foarte bun în diaspora, liderul AUR a declarat, la conferința organizată la Palatul Parlamentului, că ministrul de Externe Bogdan Aurescu și secretarul de stat Gheorghe Cârciu au refuzat să fie prezenți la eveniment dintr-un motiv foarte precis.

De aceea, probabil, nu a venit ministrul de Externe, invitat de noi, la conferința de azi. Pentru că, deja, la sfârșitul acestui an s-au făcut planuri de către ministrul PNL al Afacerilor Externe cum să fie blocat votul românilor din diaspora. (…) Avem foarte mulți români capabili în diaspora.

Mi se pare o jignire la adresa românilor de peste hotare că reprezentantul lor (Gheorghe Cârciu, PSD, secretar de stat – n. red.), cel care ar trebui să se ocupe de soarta românilor din diaspora, este acest domn. Din zecile de mii de tineri pregătiți, care au studiat peste hotare, care nu au pierdut contactul cu țara, se putea găsi cineva demn, nu un om controversat”, a declarat George Simion.

Ce vrea, de fapt, liderul AUR

El susține că trebuie să se încheie „jaful”, pentru ca România să redevină o putere europeană sau cel puțin, regională. „Vreau să discutăm despre locurile de muncă ce pot fi accesate, vreau să discutăm despre facilități fiscale pentru românii care vin în țară. Cea mai mare facilitate fiscală, pentru că sunt zeci de mii de cazuri de români care au revenit și și-au făcut o mică afacere, este să nu mai vină instituțiile statului, așa-zis român, de azi, să îi controleze, să îi cocoșeze cu birocrație, cu amenzi și să îi trimită înapoi.

Tocmai de aceea trebuie să fie cineva care să spună că trebuie o politică și trebuie politici publice care să țintească cealaltă Românie, România din afara granițelor. Acesta e scopul pentru care v-am invitat azi și mâine în palatul vostru, în Casa Poporului”, a mai spus Simion.

În prezent, potrivit celui mai recent sondaj oficial, AUR este cotat cu doar 18%, iar în 2020 a obținut doar 9%,

3 Comments

 1. Octavian 28 decembrie 2022 la 1:45 pm - Raspunde

  Faceți ceva cu aranjarea în pagină.
  Nu se poate citi textul integra căci este aglomerat spre dreapta.

 2. Buta Dumitru 28 decembrie 2022 la 1:07 pm - Raspunde

  Aurescu este de origine kazară și n u poate trece peste TALMUD. A dovedit multe fente împotriva poporului român.
  Este ascultător directivelor Sioniste.
  Are aceiași agendă de lucru ca și Institutul lui Wieszel. Sunt destui Talmudiști în țară care-l susțin. Kazarul e șiret.
  Deosebirea dintre el și cei dela Wiszel este că el nu este schizofren. Cioflâncă,Al.Florian,Ioanid,Al.Muraru, nu au ce căuta în învățământul românesc. Sunt schzofreni care aduc un deserviciu neamului românwsc.
  AUR prin declarațiile sale are intenții de a susține legi pentru poporul român și mai puțin pentru alogenii care sapă statul român:Maghiarii și Kazartii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top