MOȘU
91 aprobate
oricare@careofi.com
148.252.132.17
.
În atenția redacției:
Rog, dacă considerați necesar să afișați acest articol/comentariu
Mulțumesc
.

”AUR cere ca reorganizarea teritorială să devină prioritate
21 aprilie 2023, 13:19 (R.C.) Actualitate 2

AUR consideră că modelul după care funcţionează administraţia publică din România nu este sustenabil şi apreciază că reorganizarea teritorial-administrativă a ţării trebuie să fie „o prioritate” pentru toate partidele şi societatea civilă.

„O dovadă în acest sens este chiar criza economică generată de gaura bugetară, dar şi de faptul că statul cheltuie sume uriaşe cu pensiile speciale şi cu sinecurile din aparatul administrativ. Soluţia există pentru a reduce risipa din bugetul naţional: reorganizarea teritorială şi, implicit, reforma administrativă, care să reducă numărul instituţiilor statului român cu două treimi. Pentru a pune capăt actualului model deficitar este nevoie de asumarea unei reorganizări teritorial-administrative profunde. Acest lucru trebuie asumat drept un proiect de ţară pentru România, care să fie susţinut de toate partidele politice şi societatea civilă”, se arată într-un comunicat al AUR.

Potrivit aceleiaşi surse, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi mai multe organizaţii patronale ar fi solicitat autorităţilor reorganizarea teritorial-administrativă a ţării prin reducerea numărului de judeţe de la 41 (plus Bucureşti) la 15 şi redefinirea noţiunii de comună ca localitate cu cel puţin 5.000 de locuitori.

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) susţine propunerea formulată de CCIR, ea regăsindu-se printre primele 5 priorităţi ale programului de guvernare al AUR. Însă, pe lângă reforma teritorial-administrativă a României, AUR va veni şi cu alte măsuri care vor conduce la eficientizarea statului român, dar şi la depolitizarea instituţiilor publice, precum reducerea de la 8 la 4 a numărului regiunilor de dezvoltare”, a declarat preşedintele AUR, George Simion, citat în comunicat.

El menţionează că aceste soluţii reprezintă „un proiect concret pentru ca România să iasă din criza bugetară, economică şi socială în care se găseşte, (…) un pas pentru a pune capăt blocajului administrativ în care ne aflăm”.

„PSD, PNL şi UDMR ne spun doar cum nu se pot pune în practică aceste soluţii de care România are nevoie. În schimb, noi, cei din AUR, susţinem că trebuie făcute de urgenţă aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că ţara nu va mai rezista mult în situaţia actuală”, a adăugat Simion.”

Răspunsul meu:

MOȘU spune:
21 aprilie 2023 la 13:48
Comentariul tău așteaptă moderare. Aceasta este o previzualizare; comentariul va fi vizibil după ce este aprobat.
”…„PSD, PNL şi UDMR ne spun doar cum nu se pot pune în practică aceste soluţii de care România are nevoie. În schimb, noi, cei din AUR, susţinem că trebuie făcute de urgenţă aceste modificări în structura teritorial-administrativă a României, pentru că ţara nu va mai rezista mult în situaţia actuală”, a adăugat Simion….
” Pentru această intenție de …inițiativă/trădare: MARȘ AFARĂ DIN POLITICĂ, perfidule.
Nu înțelegeam de ce dr…lui ai ”imagine” cam comună cu ”ăla” de la…răsărit, care dă ”ordine” la toate țările.
Au mai fost(toți) cei care au LOVIT, Poporul Român și au dispărut din istorie. Au fost…imperiile, de curând a dispărut URSS, care au trimis…”turiști” urmează ”ue” care au cam multe ”căpușe” în România, vor dispare și ei, dar și …ceilalți, ca ei.
Indiferent de vremuri, Poporul Român, va renaște ca pasărea Phoenix, să sperăm fără cenușe(sânge/moarte).

Succes….la PURIFICARE