AUR atacă guvernul la Curtea Constituțională

2021-05-19T20:39:20+03:0019 mai 2021|Doctrină naţionalistă|

Copreşedintele AUR George Simion susține că instituirea stării de alertă este neconstituțională. El a mai adăugat că cel mai probabil și Curtea Constituţională va constata acelaşi lucru, pentru că situaţia sanitară nu ar mai impune această măsură.

George Simion precizează că în cursul zilei de joi se va judeca la CCR sesizarea privind neconstituționalitatea legii 55/2020. Demersul a fost făcut de o avocată, după ce AUR a pus la dispoziție toate argumentele necesare pentru neconstituționalitate.

“Vrem să anunţăm că mâine se va judeca la Curtea Constituţională, începând cu ora 9,00, sesizarea legată de neconstituţionalitatea Legii 55/2020, în integralitatea ei. Este un demers făcut de doamna avocat Silvia Uscov, la care noi am depus la dosar argumente pentru neconstituţionalitate. Credem că starea de alertă bazată pe Legea 55 este neconstituţională”, a spus George Simion.

Totodată, copreședintele AUR a mai adăugat că au fost făcut foarte multe abuzuri și au fost încălcate drepturile, dar și libertățile fundamentale ale românilor.

George Simion, despre neconstituționalitatea stării de alertă 

”Măsurile de relaxare aşa-spuse, din ultima perioadă, vin şi în urma acestui proces la CCR. S-au comis multe abuzuri, încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale românilor. Această stare de alertă nu a ajuns niciodată să fie votată în Parlamentul României şi fără control parlamentar nu a existat procedura de confirmare a stării de urgenţă. De aceea, mâine, la CCR, se va face dreptate”, a  mai declarat Simion, într-o conferinţă de presă.

În ceea ce privește starea de alertă, acesta susține că ea este în vigoare “doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale”.

În acest context, Simion le-a promis românilor că partidul pe care îl conduce nu va ajunge niciodată la cazuri în care drepturile și libertățile românilor să fie îngrădite.

“Credem că starea de alertă este în vigoare doar pentru a satisface anumite grupuri de interese din domeniul achiziţiilor medicale. Va fi declarată neconstituţională această stare de alertă şi terminăm cu acest coşmar. Noi, AUR, ne asumăm că nu vom mai ajunge niciodată la cazurile în care drepturile şi libertăţile fundamentale să fie îngrădite şi libertăţile principale, de la libertatea de circulaţie până la libertatea şi dreptul fundamental la educaţie, să fie încălcate”, a încheiat Simion.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica

3 Comments

 1. caroline gunderode 20 mai 2021 la 4:42 pm - Raspunde

  ACUM E MOMENTUL SA DATI GUVERNUL IN JUDECATA DACA NU INCHEIE CARANTINA

  https://www.antena3.ro/actualitate/social/avocat-gheorghe-piperea-vaccinarea-covid-19-602058.html

  Avocat Gheorghe Piperea: „Din 50 de mii de persoane „imunizate” anti COVID-19, peste 25 de mii sunt pozitivi”
  de Georgiana Adam | 20 Mai 2021 • 16:20

 2. caroline gunderode 19 mai 2021 la 9:48 pm - Raspunde

  Asta o stie baiatul- Simionica – de la Sosoaca, hahahahaha!

  AUR NU ARE AVOCATI IN RANDURILE SALE, A REMARCAT SOSOACA DUPA CE A ATACAT-O LAVRIC

  Si este foarte adevarat caci PENTHESILEA stie carte, nu gluma !!!!!!!

  Si cel mai mare jurist al Germaniei, Dr Jurae , Prof la Univ Nurnberg /Erlangen KARL ALBRECHT SCHACHTSCHNEIDER sustine ca toate masurile anticovid sunt ilegale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Amazoana are si doctorimea mamei ei in spate si comunica si cu elita noastra, precum Astarastoaie !
  SI VOR CASTIGA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • maria dakhel 20 mai 2021 la 9:30 am - Raspunde

   Dacă o vor tot ține cu bătălii mici pentru lucruri marunte, vor castiga batalia dar nu Razboiul.
   Ma refer la Armaghedon, lupta dintre Bine si Rau. Cred ca numai romanii nu s-au prins ca Armaghedonul este batalie pe suflete si tare multi romani si le-au vandut lucrand pentru alte tari sau numai pentru ei insisi, acumuland averi pe pamant dar pierzand pe Dumnezeu.
   Nu e competitie sportiva, doamna Carolina. Iar noi nu suntem spectatori care facem galerie, pentru ca nu e meci, e Razboi.
   Cand AUR si Sosoaca vor termina cu razboiul Ego-urilor si vor deveni crestini, iesind in strada impreuna impotriva intregii caracatite care ne sufoca, ne fura copiii, ne umileste batranii, dar vor educa si poporul roman sa fie la el acasa si pretutindeni asa cum isi doreste sa fie tratat de catre straini, atunci Razboiul va fi castigat.
   Ce uraste Satana cel mai mult?
   Iubirea! Si Lumina.
   Ii prieste obscuritatea. De aceea fabrică mereu perdele de fum, fumigene si competitii intre romani cand Țara arde.
   Bataliile acelea in strada si pe la TV miros mai mult a Ego decat a iubire.
   Data viitoare, daca ne mai pierd timpul umflandu-se in pene si in ițari pe la TV, nici AUR si nici Șoșoacă nu mai pupă voturi. Ulciorul merge la apa de un anumit numar de ori. Ne-am saturat de populisme si patriotarzi, de discursuri si razboaie româno-române in care tot timpul castigatorii sunt sforarii ce misca marionetele.
   Generatiile viitoare nu au timp de razboaiele Ego-urilor si de discursuri! Raman urmasii fara tara lor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top