AUR a încercat impozitarea pensiilor speciale, dar PNL s-a opus cu PSD
Adrian Cimpoi
AUR, cel mai important partid de opoziție din România, a făcut un nou pas în lupta sa pentru justiție socială, propunând impozitarea pensiilor speciale. Această inițiativă face parte dintr-un plan mai amplu al AUR de a corecta inechitățile din sistemul economic și de a asigura o distribuție mai echitabilă a resurselor țării. AUR a demonstrat, încă o dată, că este partidul care își asumă responsabilitatea de a pune pe agenda publică subiectele care contează pentru români.
Cu toate acestea, propunerea AUR a fost blocată de axa răului PNL-PSD, care continuă să protejeze privilegiile nemeritate ale unora, în detrimentul majorității cetățenilor. Această coaliție a demonstrat încă o dată că este mai preocupată de menținerea propriilor interese decât de bunăstarea românilor, perpetuând un sistem corupt care a distrus economia și a forțat milioane de români să părăsească țara.
AUR rămâne ferm angajat în lupta sa pentru reformarea României și eliminarea privilegiilor nejustificate. În timp ce PSD și PNL blochează orice încercare de schimbare reală, AUR continuă să ofere o alternativă clară și coerentă pentru dezvoltarea economică și socială a României, cu scopul de a readuce țara pe calea prosperității.
Cred că Aur se va strădui pentru cele mai multe soluții cât mai posibile și, în cele din urmă, vor reuși.
Dar, de ce nu a încercat desființarea pensiilor speciale? Avocatul poporului spunea că toate pensiile speciale pot fi desființate, cu excepția celor …ale magistraților. Dar, cucoana cocoțată politic MINTE! Pensiile speciale, inclusiv ale magistraților, pot fi desființate conform Constituției. Aceasta spune că nu avem ….”cetățeni speciali”. Atenție! Pensiile militarilor, nu ale securiștilor, jandarmilor cu grade militare, nu pot fi desființate întrucât nu sunt speciale, sunt militare. Desființarea pensiilor speciale se aplică și retroactiv pentru că s-a făcut în fraudam Constitutio, legem de un grup infracțional constituit format din Guvern, Parlament, Președinte, Magistrați și CCR ce au interpretat după bunul plac litera și mai ales spiritul Constituției.
Pensia, indiferent de tipul acesteia, NU TREBUIE IMPOZITATĂ dacă ESTE VORBA DE O PENSIE DE ASIGURĂRI SOCIALE iar cetățenii trebuie să aibă dreptul la o singură pensie socială. Faptul că avem pensii speciale fără legătură cu contributivitatea că fiind de asigurări sociale este o tâmpenie.
Cetățenii ar trebuie să opteze pentru o pensie suplimentară tot în cadrul pilonului I la stat, suplimentară la stat și privat în cadrul pilonului II și pilonul III. În cadrul pilonurilor II și III private se poate impozita dar cu condiția să se scadă rata anuala a inflației. De ex dobânda neta (după comisioanele administratorilor) a fost de 5% și inflația de 4%, impozitul trebuie aplicat doar la 1% din acumularea anuală.
Persoanele pensionare nu ar trebui să lucreze decât în condiții limitate, pe perioade de sub 1 an și să cumuleze pensia și salariul numai nevăzătorii. Noi avem pensionari speciali care s-au reangajat imediat,unii chiar în locul de unde s-a pensionat, ceea ce este o tâmpenie.
Vârsta de pensionare între femei și bărbați trebuie să fie diferită, grupele de muncă trebuie recunoscute și salariații lor protejați, persoanele cu dizabilități, nevăzătorii trebuie să aibă durata de contribuție mai mică și să primească și acele indemnizații fixe.
Vedeți cât de bine este întocmită Legea pensiilor din 1977,Legea nr.3, cât socială,umana este și comparațiile cu mizeriile apărute după 1990. Intrebați-vă unde s-au dus banii din pensiile suplimentare de 2 și 4 % plătite de români, respectiv fondul de pensii al statului român, și gândiți-vă la ce ați avut, cum ați aruncat pasărea din mână pe promisiunea de pe gard.