Buta Dumitru
361 aprobate
Dumitrubuta189@yahoo.com

AȚI MINȚIT
by Ion Coja

Cartea poartă un titlu polemic, cu trimitere la vorba necugetată spusă de Elie Wiesel la adresa românilor: „Ați ucis! Ați ucis! Ați ucis!”, prin care ne acuza de un holocaust nici până azi dovedit. Dimpotrivă, dovezile care se pot aduce infirmă producrea unui holocaust „românesc”, pe teritoriul României sau efectuat de niște români împotriva evreilor, la ordinul guvernării mareșalului Ion Antonescu.

Autorul adună în această carte câteva dintre articolele sale scrise pe această temă. Demonstrația sa se bazează pe mărturia unor evrei importanți, în frunte cu Wilhelm Filderman, liderul evreilor români din acea perioadă, inclusiv pe mărturia unor evrei care au fost strămutați în Transnistria sub învinuirea de a fi avut un comportament lipsit de loialitate față de România, fiind angrenați în activități de inspirație KGB-istă. Pedeapsa pentru comportamentul lor a fost deportarea, interdicția de a reveni în România. Nu exterminarea! De la o mulțime de evrei au rămas mesaje de recunoștință față de protecția de care s-au bucurat sub regimul mareșalului Ion Antonesc.

Sunt de asemenea publicate documente, unele inedite, care infirmă orice acuzație de genocid anti-evreiesc. Dimpotrivă, așa cum susțin o sumedenie de autori evrei, România a fost singurul loc de refugiu pentru evreii ajunși la dispoziția politicii naziste de purificare etnică a Europei.

Autorul scoate în evidență calitatea intelectuală precară a preopinenților săi, veritabili impostori care au găsit în problematica holocaustului un domeniu de refugiu în care să-și ascundă incapacitatea profesională, incompetența crasă. Sfidând documentele existente, distrugând chiar documentele incomode, acești falsificatori ai istoriei mint cu o ușurință greu de înțeles de un om normal. Au făcut carieră științifică, universitară chiar, bazată numai pe minciună. Veritabili „fii ai minciunii”!

La adresa lor a fost lansat titlul cărții: Ați mințit! Ați mințit! Ați mințit!