caroline gunderode
486 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
Stimate Domnule CD,

Precis ca stiti ce spuneti, grosso modo, si Va multumesc foarte mult pentru interventie – eu istoria o invat d’abea acum.
De exemplu, habar n’am avut ca armata a fost obligatorie in USA vreodata . Deci iata ca aveti detalii decisive in dilema mea – in tot cazul azi, cine vrea burse sau serviciu si nu are alte legaturi, etc , se duce in armata .Pentru bani, ca mercenarii, nu ca sa vada lumea neaparat dar posibil si de aceea.
Tin corespondenta cu mama unui astfel de american, ajuns la Rammstein . E dus acolo cu sotia si sunt foarte fericiti si sa stiti ca au vizitat locuri in Germania, cu multa placere . Incepi sa „intelegi” dece americanii nu mai vor sa paraseasca Germania .Hahaha!

In tot cazul tatal lui l-a trimis in armata ca sa-l disciplineze !

Voiiila, ca iar aveti dreptate ! Deci nu din patriotism.

De asemeni, ca opozitia fata de masacrarea Orientului etc, a fost indubitabil, insuficienta , aveti dreptate deplina .
Actrite ca Jane Fonda nu exista pentru mine ca politicieni de valoare. Exact precum scrieti.

Erau insa in ziare crestini care au facut inchisoare pentru ca au protestat contra masacrarii palestinienilor , ducandu-se chiar in Palestina si riscandu-si viata .

Repet, aveti dreptate ca erau insuficiente aceste manifestari de identificare cu victimele armatei americane .
Dar ele au existat .

Si contra exterminarii indienilor s-au ridicat preoti protestanti:
am cunoscut nepoata unui astfel de preot care se ridicase in apararea tribului Navaho si se casatorise chiar cu fiica unui sef de trib : rezultatul a fost si nepoata lui, o fiinta de o frumusete extraordinara – metisa navaho cu anglo .
Ea mi-a povestit cum albii au nimicit un trib intreg , Navaho, dandu-le sute de paturi de invelit, infestate cu ciuma .
Deci iata inca un exemplu care Va confirma teoria cruzimii americanilor .
Dar sa stiti ca indienilor din Arizona, unde am trait eu mult timp, li se dadeau ajutoare sa invete la universitate . Problema e ca majoritatea , dupa terminarea studiilor, se intorceau in rezervatie.