G
126 aprobate

gert.frau@yahoo.com
89.136.113.152

 

Nu cumva și ungurii vor război pentru a ocupa iar măcar o parte din Transilvania. https://evz.ro/cum-a-sarbatorit-un-politician-maghiar-daramarea-crucilor-eroilor-romani-v-am-promis-ca-nu-ne-vom-da-batuti.html

Ne șicanează de câteva luni cu tot felul de provocări. Ba odată ne-au făcut chelneri pentru că politicienii noștri sunt dezgustător de servili față de UE și NATO, apoi ne-au acuzat pe nedrept că le interzicem acel steag secuiesc stupid, iar acum atacă niște cruci ale unor eroi români. Ce naiba instanță română aprobă demolarea lor? Poate merităm încă un război, căci văd că nu ne învățăm minte cu acești zurbagii. De ce nu i-am deportat înapoi în pusta maghiară peste Dunăre atunci când s-a ivit oportunitatea? Am făcut-o cu bulgarii pe nedrept pentru Cadrilater, au făcut-o Rușii cu Germanii naziști după terminarea celui de-al doilea război mondial eliberând părți ale Prusiei istorice în favoarea Poloniei și Rusiei. Dar n-am făcut-o nici în timpul războiului româno-ungar, nici după al doilea război mondial, când un schimb de populație ar fi putut salva românii din câmpia Tisei și Crișului. Cred că suntem singura țară din lume cu o populație străină colonizată și având o majoritate etnică confortabilă în chiar inima sa.

Eu cred că ar trebui să ne uităm mai atent spre Ungaria. Faptul că facem parte din UE și NATO nu cred că mai contează atât de mult pentru Unguri. Dacă Rusia câștigă în Ucraina și NATO suferă o înfrângere usturătoare în acest război prin proxy, Ungaria se va simți încurajată și foarte probabil va fi ajutată de către Rusia lui Putin pentru a distruge granița sud-estică a NATO. N-am rezista prea mult având două atacuri simultane. Nu știu dacă am rezista măcar la unul, cel rusesc.

Știu ce vor spune unii, că nu mai e posibil așa ceva, că NATO este mai unită ca oricând, iar Rusia nu plănuiește așa ceva, dar situația se poate schimba rapid. S-au văzut lipsurile alianței noastre ”ofensive”. Nu avem industrie militară capabilă, nici independență energetică. Mă refer aici și la NATO, și la România. Nu avem soldați suficienți, nu avem avioane prea multe și de ultimă generație pentru un război de uzură, ca cel din Ucraina.

*

NR – Înainte de 1920, ungurii, ca și cehii, aveau un singur ideal: să ajungă chelneri la o berărie din Viena!