Asta nu este Europa noastră!

2016-01-04T08:18:56+02:004 ianuarie 2016|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

.

Marea Britanie continuă cruciada anticreștină.

Imaginea Sfântului Evanghelist Ioan,

ELIMINATĂ:

Îi ofensează pe necreștini

FacebookTwitterg+Email
Imaginea evanghelistului Ioan, pictată inițial pe unul dintre zidurile  gării din Rochester, Marea Britanie, a fost eliminată pe motiv că „ofensează valorile multiculturale”.
Cenzura anti creștină își face tot mai des simțită prezența. După simbolurile sărbătorii creștine a Crăciunului, interzise în acest an în mai multe țări, un nou episod de cenzură anti creștină a avut loc în Marea Britanie, la Rochester.
Un artist însărcinat cu supervizarea repictării gării locale din Roechester și-a văzut opera, inspirată de unul din vitraliiile faimoasei catedrale din oraș, cenzurată. Pentru că ar fi „prea creștină”. Imaginea evanghelistului Ioan a dispărut peste noapte după ce autoritățile locale au decis că aceasta afectează sensibilitatea pasagerilor necreștini, scrie Daily Mail.
Imaginea sacră a sfântului evanghelist Ioan, aflată pe fațada catderalei din Rochester, poate fi admirată de oricine. Ea a fost reprodusă cu exactitate și pe unul dintre zidurile gării. Și a stat acolo doar câteva săptămâni, până când s-a decis scoaterea ei.
Decizia a stârnit controverse și a indignat-o chiar pe autoarea operei, care provine dintr-o familie musulmană. „Nu cred că este decizia corectă. Ar fi trebuit să ni se permită să putem celebra patrimoniul nostru creștin”, a comentat Katayoun Dowlatshahi, al cărei tată este musulman.
Consternat de această decizie a fost și episcopul de Rochester, James  Langstaff, care și-a amintit că, în urmă cu câteva săptămâni, în Regatul Unit a fost interzis un spot publicitar care cuprindea rugăciunea Tatăl Nostru sub același pretext: pentru a nu-i ofensa pe necreștini.

2 Comments

 1. Marian 4 ianuarie 2016 la 12:28 pm - Raspunde

  Inclin sa cred ca noi romanii inca multi dintre noi mai avem inca pareri idilice, false, gresite despre occident. Chestia este ca ei, cei din apus nu mai sunt de mult crestini. Sunt secularisti cu minoritati religioase. Am stat la ei niste ani. Asa ca-i cunosc bine. Ei, in marea lor majoritate, nu mai cred si ne considera pe noi cei credinciosi superstitiosi, ciudati, daca nu cumva chiar prosti. Am fost surprins sa constat, de exemplu, ca in noaptea de inviere….. bisericile lor erau inchise. Se tinea o slujba a doua zi, e adevarat. Acea ceremonie inaltatoare de la miezul care se desfasoara la noi in fata fiecarei biserici mari si mici de fiecare data de inviere cu chemarea „veniti sa luati lumina”, cu cantarea inaltatoare: „Christos a inviat din morti cu moartea pe moarte calcand” si cu urarea „Cristos a inviat” la care se raspunde cu „Adevarat a Inviat!” lipseste la ei cu desavarsire (la toate cultele inclusiv la catolici si protestanti). Trebuie sa recunosc insa ca la biserica ortodoxa greceasca din orasul unde ma aflam eu se celebra invierea in biserica noaptea, cu doar cativa oameni care eram prezenti acolo dar in rest…. pauza! Imi amintesc de un prieten care a vrut sa duca „lumina” acasa asa cum ii era obiceiul cand locuia in Bucuresti. Nu vroia sa-l primeasca soferul de taxi cu lumanarea aprinsa in masina. Astfel de lucruri la ei sunt curioase si intra la capitolul ciudatenii. Ei de fapt nici nu cred ca Iisus a inviat, considera astea niste legende pentru ciudati si redusi mintal. Ei nu cred in minuni dumnezeesti, in miracole. Sunt in schimb foarte atasati de bani si de serviciu. Cineva a intrebat o persoana la o televiziune britanica daca ar fi pusa sa aleaga intre viata si servici (job) ce ar alege? Si raspunsul femeii respective a fost: Serviciul, bineinteles! Occidentul este o lume pustiita din punct de vedere spiritual.

 2. Toader 4 ianuarie 2016 la 9:59 am - Raspunde

  Mai grava mi se pare idiotenia inlocuirii urarii „Craciun fericit” cu urarea „vacanta fericita”. Faptul ca „ai venit sa cauti adapost in tara mea” nu inseamna ca obiceiurile mele iti jignesc cultura ta de cetatean al altei tari/culturi.
  La o analiza mai atenta insa se observa ca nu asta e situatia „pe strada”. In America avem chinezi, irlandezi, germani etc, etnii care si-au respectat reciproc cultura si obiceiurile. Ce e nou in ultimul timp – o suma de politicieni gras platiti de la buget care aspira la functia de „judecatori supremi” indicand ce si pe cine jigneste un lucru, ce si pe cine deranjaza alt lucru, creand obligatii legislative aberante si tensiuni sociale inutile in functie de mintea lor neghioaba.
  Iar boala asta a „politicianului neghiob” se raspandeste rapid, din America, in toata lumea, ca o ciuma.

  http://www.activenews.ro/externe/Jurnalist-american-despre-inlocuirea-urarii-Craciun-Fericit-Se-duce-un-razboi-impotriva-crestinismului-impotriva-religiei-Americii-Nu-l-lasati-pe-Grinch-sa-castige-128310

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top