CD
864 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
ASASINATUL DARIEI

Luni, Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei a acuzat serviciile secrete ale Ucrainei că au comis atacul care a ucis Daria Dughin, fiica lui Alexandr Dugin, liderul mișcării neo-eurasiatice. Până acum, însă, regimul Vodolymyr Zelensky a negat orice legătură cu atentatul.

„Infracțiunea a fost pregătită și executată de serviciile speciale ucrainene”, a spus FSB, precizând că atacul a fost comis de Natalia Vovk, un cetățean ucrainean în vârstă de 43 de ani.
Pe 23 iulie, Vovk și fiica ei de 12 ani au ajuns în Rusia și au închiriat un apartament în aceeași clădire în care locuia Dugina. După săvârșirea infracțiunii, autorul atacului a plecat în Estonia prin regiunea Pskov.

Potrivit serviciilor de securitate ruse, Vovk a ajuns în țară într-o mașină cu numărul de înmatriculare al autoproclamatei Republici Populare Donețk, s-a deplasat prin Moscova cu o plăcuță de înmatriculare kazahă și a părăsit Rusia, folosind o plăcuță ucraineană.
„În ziua crimei, Vovk și Sofia au fost la festivalul literar-muzical „Tradiția” la care Dugina a participat în calitate de invitat de onoare”, a spus FSB.
Pe 20 august, Dugina conducea pe o autostradă în afara Moscovei de la un festival unde fusese cu tatăl ei. O bombă în partea inferioară a vehiculului ei a explodat ucigând-o aproape imediat.

Bomba din mașină a fost detonată de la distanță. Anchetatorii ruși au descoperit că suspecții urmăreau mașina lui Dugina din parcarea moșiei Zakharovo până la locul atacului. Imediat după explozie, au oprit telefoanele impersonale care erau folosite pentru a monitoriza mișcările victimelor lor.

Sursa: https://www.telesurenglish.net/news/Ukrainian-Woman-Carried-Out-the-Attack-on-Dugina-Russia-Says-20220822-0005.html

*
Nota redacției – În condițiile descrise mai sus, e foarte probabil că atentatorii și-au dat seama că Dughin nu s-a urcat în mașina cu bomba. În felul acesta crima devine chiar ritualică, nu urmărește dispariția adversarului, ci suferința sa care va dura tot restul vieții. Aș zice că este vorba de o „subtilitate” a celor ce au plănuit crima, aceștia se dovedesc a fi nu o persoană, ci o entitate cu multă experiență în omucideri.