caroline gunderode
10 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.comh
109.133.42.42

 

 

SE DEDICA DOMNULUI VINEREANU, SPRE ELUCIDAREA PROBLEMEI ASASINARII LUI KENNEDY , DINCOLO DE REFUZUL LUI DE A DA ARMA ATOMICA ISRAELULUI PENTRU INARMARE .

m,Vasile Zarnescu,Alex Zarnescu
Mon, Feb 27 at 12:21 PM
ADEVARUL LEGAL DESPRE KENNEDY SI REZERVA FEDERALA

FOUNDATION FOR TRUTH IN LAW

https://foundationfortruthinlaw.org/jfk-vs-fed.html

Oferim justiție și ne luăm înapoi instanțele și
Constituția, câte un caz și câte un județ pe rând!
Frauda cu al 14-lea amendament: sunteți cetățean corporativ?
_____________________
NOTIFICARE LEGALĂ pentru corupția funcționarilor guvernamentali/banci/corporațiilor/instanțelor
_____________________
Păstrați și purtați armele
_____________________
Taxe de proprietate
_____________________
Supraviețuire financiară
_____________________
Datoria juriului: fapte de știut
_____________________
Biblioteca de resurse de documente : pentru studii despre Constituție, elemente de drept și matricea de înșelăciune a guvernului!
_____________________
CD American Patriot – „Wake Up America”
_____________________
Citate despre libertate
_____________________
Disclaimer
_____________________
Fă din județul tău o „ zonă de libertate ”
_____________________
Garda Județeană : Apărați-vă Zona de Libertate și luați înapoi județele noastre, pe rând!
_____________________
E-mail pentru mai multe informații

Pagina principala

JFK vs Rezerva Federală

De la: Catherick@aol.com

La 4 iunie 1963, un decret prezidențial practic necunoscut, Ordinul executiv 11110, a fost semnat de către președintele John Fitzgerald Kennedy, cu intenția de a priva Federal Reserve Bank de puterea de a împrumuta bani Guvernului Federal al Statelor Unite cu dobândă. Cu o lovitură de stilou, președintele Kennedy a declarat că Banca Rezervei Federale, proprietate privată, va înceta în curând. Această chestiune a fost cercetată exhaustiv de către Institutul Creștin de Drept Comun prin intermediul Registrului Federal și al Bibliotecii Congresului, iar Institutul a concluzionat că Ordinul Executiv al Președintelui Kennedy nu a fost niciodată abrogat, modificat sau înlocuit de vreun Ordin Executiv ulterior. În termeni simpli, este încă valabil.

Când John Fitzgerald Kennedy, autorul cărții Profile in Courage, a semnat acest ordin, acesta a revenit guvernului federal, în special Departamentului de Trezorerie, puterea constituțională de a crea și emite monedă – bani – fără a trece prin Banca Rezervei Federale, proprietate privată. . Ordinul executiv 11110 al președintelui Kennedy a acordat Departamentului de Trezorerie autoritatea explicită: „de a emite certificate de argint împotriva oricăror lingouri de argint, argint sau dolari standard de argint din Trezorerie” [textul complet este afișat mai jos]. Aceasta înseamnă că pentru fiecare uncie de argint din seiful Trezoreriei SUA, guvernul ar putea introduce bani noi în circulație pe baza lingourilor de argint deținute fizic în acestea. Ca rezultat, peste 4 miliarde de dolari în bancnote din Statele Unite au fost puse în circulație în valori de 2 și 5 dolari.

Desigur, este evident că președintele Kennedy știa că bancnotele din Rezerva Federală care circulau ca „monedă legală” erau contrare Constituției Statelor Unite, care cere emiterea de „bannote ale Statelor Unite” ca monedă fără dobândă și fără datorii, susținută de rezervele de argint în Trezoreria SUA. Comparând o „Notă de la Rezerva Federală” emisă de banca centrală privată a Statelor Unite (adică, Banca Rezervei Federale a/k/a Sistemul de Rezervă Federală), cu o „Notă de la Rezerva Federală” de la Trezoreria SUA (așa cum a fost emisă de Președinte). Kennedy), cei doi aproape seamănă, cu excepția faptului că unul scrie „Federal Reserve Note” în partea de sus, în timp ce celălalt spune „United States Note”. În plus, nota Rezervei Federale are un sigiliu verde și un număr de serie, în timp ce nota Statelor Unite are un sigiliu roșu și un număr de serie. După asasinarea președintelui Kennedy din 22 noiembrie 1963, bancnotele emise de el au fost imediat scoase din circulație, iar bancnotele din Rezerva Federală au continuat să servească drept „monedă legală” a națiunii.

Kennedy știa că dacă bancnotele americane cu susținere de argint ar fi difuzate pe scară largă, acestea ar elimina cererea de bancnote ale Rezervei Federale. Aceasta este o simplă chestiune de economie. USN-urile au fost susținute de argint, iar FRN-urile au fost (încă sunt) susținute de nimic de valoare intrinsecă. Ca urmare a Ordinului Executiv 11110, datoria națională ar fi împiedicat să atingă nivelul actual (aproape toate cele 9 trilioane de dolari din datoria federală au fost create din 1963). Ordinul executiv 11110 a acordat, de asemenea, guvernului SUA puterea de a rambursa datoria trecută fără a mai împrumuta de la Rezerva Federală privată, care percepe atât principiul, cât și dobândă și toți „banii” noi pe care i-a „creat”. În cele din urmă, Ordinul Executiv 11110 a oferit SUA posibilitatea de a-și crea proprii bani susținuți cu argint, dând din nou banilor valoare reală.

Poate că asasinarea președintelui Kennedy a fost un avertisment pentru viitorii președinți să nu interfereze cu controlul Rezervei Federale private asupra creării banilor. Căci, cu adevărat curaj, JFK a provocat cu îndrăzneală cele două vehicule cele mai de succes care au fost folosite vreodată pentru a ridica datorii: 1) război (adică războiul din Vietnam); și, 2) crearea de bani de către o bancă centrală privată. Eforturile sale de a scoate toate trupele americane din Vietnam până în 1965, combinate cu Ordinul Executiv 11110, ar fi distrus profiturile și controlul Băncii private a Rezervei Federale.

Ordinul executiv 11110, MODIFICAREA ORDINULUI EXECUTIV Nr. 10289, cu modificările ulterioare REFERITOARE LA PERFORMANȚA ANUMIOR FUNCȚII CARE AFECTEAZĂ DEPARTAMENTUL DE TREZORIE:

În virtutea autorității conferite de secțiunea 301 din titlul 3 din Codul Statelor Unite, se dispune după cum urmează:

SECȚIUNEA 1. Ordinul executiv nr. 10289 din 19 septembrie 1951, astfel cum a fost modificat, se modifică în continuare (a) Prin adăugarea la sfârșitul paragrafului 1 al următorului paragraf (j): „(j) Autoritatea conferită Președintelui prin paragraful (b) al secțiunii 43 din Actul din 12 mai 1933, astfel cum a fost modificat (31 USC 821 (b)), pentru a emite certificate de argint împotriva oricăror lingouri de argint, argint sau dolari standard de argint din Trezorerie care nu sunt deținute atunci pentru răscumpărarea oricăror certificate de argint restante, pentru a prescrie valorile acestor certificate de argint și pentru a moneda dolari standard de argint și monedă subsidiară de argint pentru răscumpărarea acestora,” și (b) prin revocarea subparagrafelor (b) și (c) ale paragrafului 2 din acesta.
SECȚIUNEA 2. Modificarea făcută prin prezentul ordin nu va afecta niciun act efectuat sau orice drept acumulat sau acumulat sau orice proces sau procedură a avut sau a început în orice cauză civilă sau penală înainte de data prezentului ordin, dar toate aceste răspunderi vor continua și poate fi pusă în aplicare ca și cum modificările respective nu ar fi fost făcute.
JOHN F. KENNEDY
CASA ALBA,
4 iunie 1963

După cum sa spus, Ordinul executiv 11110 este încă valabil. Conform Titlului 3, Codul Statelor Unite, Secțiunea 301 din 26 ianuarie 1998: Ordinul executiv (EO) 10289 din 17 septembrie 1951, 16 FR 9499, a fost modificat prin:

EO 10583, din 18 decembrie 1954, 19 FR 8725;
EO 10882 din 18 iulie 1960, 25 FR 6869;
EO 11110 din 4 iunie 1963, 28 FR 5605;
EO 11825 din 31 decembrie 1974, 40 FR 1003;
EO 12608 din 9 septembrie 1987, 52 FR 34617

Amendamentele din 1974 și 1987, adăugate după amendamentul lui Kennedy din 1963, nu au schimbat sau alterat nicio parte a OE 11110 a lui Kennedy. O căutare a OE și a directivelor prezidențiale ale lui Clinton din 1998 și 1999 nu a arătat nicio referire la modificări, suspendări sau modificări ale OE 11111. .

Federal Reserve Bank, alias Federal Reserve System, este o corporație privată. Black’s Law Dictionary definește „Federal Reserve System” ca: „Rețea de douăsprezece bănci centrale căreia îi aparțin majoritatea băncilor naționale și din care pot aparține băncile de stat. Regulile de membru necesită investirea stocurilor și a rezervelor minime”. băncile private dețin acțiunile FED. Acest lucru a fost explicat mai detaliat în cazul Lewis împotriva Statelor Unite, Federal Reporter, 2nd Series, vol. 680, paginile 1239, 1241 (1982), unde instanța a spus: „Fiecare bancă de rezervă federală este o corporație separată deținută de băncile comerciale din regiunea sa. Băncile comerciale care dețin acțiuni aleg două treimi din consiliul de administrație al fiecărei bănci cu nouă membri”. Pe scurt, băncile din Rezerva Federală sunt controlate la nivel local de băncile lor membre.

De asemenea, conform Black’s Law Dictionary, aceste bănci private au „permis” să emită bani: „The Federal Reserve Act, a creat bănci Federal Reserve care acționează ca agenți în menținerea rezervelor monetare, emiterea de bani sub formă de bancnote, împrumutul de bani. către bănci și supravegherea băncilor, astfel cum sunt administrate de Federal Reserve Board (qv).” Astfel, băncilor private ale Rezervei Federale (FED) li se permite să emită (creeze) efectiv „banii” pe care îi folosim.

În 1964, Comitetul Camerei pentru Banca și Moneda, Subcomisia pentru Finanțe Interne, la a doua sesiune a celui de-al 88-lea Congres, a publicat un studiu intitulat Money Facts care conține o descriere bună a ceea ce este FED: „Rezerva Federală este un total mașină de făcut bani. Poate emite bani sau cecuri. Și nu are niciodată o problemă în a-și face cecurile bune, deoarece poate obține bancnotele de 5 și 10 dolari necesare pentru a-și acoperi cecul pur și simplu solicitând Biroului de gravură al Departamentului Trezoreriei să le imprime.” Orice persoană sau orice grup strâns legat care are mulți bani are multă putere. Imaginați-vă un grup de oameni cu puterea de a crea bani. Imaginați-vă ce putere ar avea acești oameni. Acesta este exact ceea ce este FED privat!

Nimeni nu a făcut mai mult pentru a expune puterea FED decât Louis T. McFadden, care era președintele Comitetului bancar al Camerei în anii 1930. În descrierea FED, el a remarcat în Congressional Record, paginile House 1295 și 1296 pe 10 iunie 1932:

Domnule președinte, avem în această țară una dintre cele mai corupte instituții pe care le-a cunoscut vreodată lumea. Mă refer la Federal Reserve Board și la băncile Federal Reserve. Federal Reserve Board, un consiliu guvernamental, a înșelat guvernul Statelor Unite și oamenii din Statele Unite din suficienți bani pentru a plăti datoria națională. Depredarile si nelegiuirile Consiliului Rezervei Federale si ale bancilor din Rezerva Federala care actioneaza impreuna au costat aceasta tara destui bani pentru a plati de mai multe ori datoria nationala. Această instituție rea a sărăcit și a ruinat poporul Statelor Unite; sa falimentat și practic a falimentat guvernul nostru. A făcut acest lucru prin administrarea defectuoasă a acelei legi prin care Consiliul Rezervei Federale,

Unii oameni cred că Băncile din Rezerva Federală sunt instituții ale Guvernului Statelor Unite. Nu sunt instituții guvernamentale, departamente sau agenții. Sunt monopoluri private de credit, care pradă poporului Statelor Unite în beneficiul lor și al clienților lor străini. Acele 12 monopoluri private de credit au fost plasate în mod înșelător asupra acestei țări de bancherii veniți aici din Europa și care ne-au răsplătit pentru ospitalitatea noastră subminând instituțiile noastre americane.

FED funcționează în principiu așa: guvernul și-a acordat puterea de a crea bani băncilor FED. Ei creează bani, apoi îi împrumută înapoi guvernului, percepând dobândă. Guvernul percepe impozite pe venit pentru a plăti dobânda datoriei. În acest punct, este interesant de observat că Legea Rezervei Federale și al șaisprezecelea amendament, care a dat Congresului puterea de a colecta impozite pe venit, au fost ambele adoptate în 1913. Puterea incredibilă a FED asupra economiei este universal admisă. Unii oameni, în special în comunitățile bancare și academice, îl susțin. Pe de altă parte, sunt cei precum președintele John F. Kennedy, care s-au declarat împotriva. Eforturile sale au fost lăudate în cartea lui Jim Marrs, Crossfire, din 1990:

Un alt aspect trecut cu vederea al încercării lui Kennedy de a reforma societatea americană implică banii. Se pare că Kennedy a motivat că, prin revenirea la constituție, care spune că numai Congresul va moneda și reglementa banii, datoria națională în creștere ar putea fi redusă prin neplătirea dobânzii bancherilor din Sistemul Rezervelor Federale, care imprimă bani de hârtie apoi îi împrumută către guvern în interes. S-a mutat în această zonă la 4 iunie 1963, prin semnarea Ordinului executiv 11110 care a cerut emiterea a 4.292.893.815 USD în bancnote ale Statelor Unite prin Trezoreria SUA, mai degrabă decât prin sistemul tradițional de Rezervă Federală. În aceeași zi, Kennedy a semnat un proiect de lege prin care schimba suportul bancnotelor de unu și doi dolari din argint în aur, adăugând putere monedei americane slăbite.

Controlorul monedei al lui Kennedy, James J. Saxon, era de ceva vreme în dezacord cu puternicul Federal Reserve Board, încurajând investiții mai largi și puteri de împrumut pentru băncile care nu făceau parte din sistemul Federal Reserve. Saxon a decis, de asemenea, că băncile care nu fac parte din Rezervă pot subscrie obligațiuni cu obligații generale, slăbind din nou băncile dominante ale Rezervei Federale.”

Într-un discurs rostit la Universitatea Columbia pe 12 noiembrie 1963, cu zece zile înainte de asasinarea sa, președintele John Fitzgerald Kennedy a spus: „Înalta funcție a președintelui a fost folosită pentru a stimula un complot de distrugere a libertății americanului și înainte ca eu să părăsesc funcția. , trebuie să informez cetățeanul despre această situație”. În această chestiune, John Fitzgerald Kennedy pare să fie subiectul propriei sale cărți… un adevărat Profil al curajului. Conform Constituției Statelor Unite, (Articolul 1 Secțiunea 8), numai Congresul are autoritatea de a moneda bani, de a reglementa valoarea acestora și a monedelor străine și de a stabili Standardul de Greutăți și Măsuri. Cu toate acestea, din 1913, acest articol a fost ignorat de crearea și existența Federal Reserve Act, care a dat unei corporații private puterea și autoritatea de a „crea” și monedă banii Statelor Unite. Rezerva Federală este formată din 12 monopoluri private de credit cărora li s-a dat autoritatea de a controla furnizarea de „Bonete de rezervă”, ratele dobânzilor și toate celelalte fenomene monetare și bancare.

Modul în care funcționează Rezerva Federală este următorul: 12 monopoluri private de credit „creează”, (tipăresc), note ale Rezervei Federale care sunt apoi „împrumutate” guvernului american. Aceasta este o afacere circulară, în sensul că guvernul acordă FED puterea de a crea bani, pe care FED îi împrumută apoi guvernului, percepând dobânzi. Guvernul percepe impozite pe venit pentru a plăti dobânda datoriei. Este interesant de remarcat faptul că Legea Rezervei Federale și al șaisprezecelea amendament care a dat Congresului puterea de a colecta impozite pe venit, ambele au fost adoptate în 1913. Notele Rezervei Federale nu sunt susținute de nimic de valoare „intrinsecă”. (adică aur sau argint).

La 4 iunie 1963, președintele, John Fitzgerald Kennedy a semnat un decret prezidențial, Ordinul executiv 11110, care a deposedat Sistemul Bancar al Rezervei Federale de puterea de a împrumuta bani Guvernului Federal al Statelor Unite cu dobândă. Acest decret a însemnat că pentru fiecare uncie de argint din seiful Trezoreriei SUA, guvernul SUA ar putea introduce bani noi în circulație pe baza lingourilor de argint deținute fizic în ele. Drept urmare, peste 4 trilioane de dolari în bancnote din Statele Unite au fost puse în circulație în valori de 2 și 5 dolari. Bancnotele americane de 10 și 20 de dolari nu au fost niciodată vehiculate, dar erau tipărite de Departamentul Trezoreriei când Kennedy a fost asasinat. Kennedy știa că dacă bancnotele americane susținute de argint ar fi fost difuzate pe scară largă, acestea ar fi eliminat cererea de bancnote ale Rezervei Federale. Dând U.

Kennedy știa că, dacă Congresul ar inventa și reglementa banii, așa cum prevede Constituția, datoria națională ar fi redusă prin neplata dobânzii celor 12 monopoluri de credit. Acest lucru în sine ar fi permis poporului american libertatea de a folosi în mod liber toți banii pe care i-a câștigat, permițând economiei să crească. Acum, Ordinul Executiv 11110 este încă în vigoare, chiar dacă niciun președinte american nu a avut curajul să-l urmeze. Ca americani, este de datoria noastră să punem la îndoială Sistemul Rezervelor Federale și puterea pe care i-am dat-o prin alegerea președinților cărora le lipsește curajul lui John Fitzgerald Kennedy.

Mai multe despre Ordinul executiv 11110 al lui JFK: http://www.rense.com/general44/exec.htm

JFK VS FED

JFK VS FED

JFK fights the federal reserve

JFK vs. Federal Reserve

From: Catherick@aol.com

On June 4, 1963, a virtually unknown Presidential decree, Executive Order 11110, was signed by President John Fitzgerald Kennedy with the intention to strip the Federal Reserve Bank of its power to loan money to the United States Federal Government at interest. With the stroke of a pen, President Kennedy declared that the privately owned Federal Reserve Bank would soon be out of business. This matter has been exhaustively researched by the Christian Common Law Institute through the Federal Register and Library of Congress, and the Institute has conclude that President Kennedy’s Executive Order has never been repealed, amended, or superceded by any subsequent Executive Order. In simple terms, it is still valid.

When John Fitzgerald Kennedy, author of Profiles in Courage, signed this Order, it returned to the federal government, specifically to the Treasury Department, the Constitutional power to create and issue currency – money – without going through the privately owned Federal Reserve Bank. President Kennedy’s Executive Order 11110 gave the Treasury Department the explicit authority: „to issue silver certificates against any silver bullion, silver, or standard silver dollars in the Treasury” [the full text is displayed below]. This means that for every ounce of silver in the U.S. Treasury’s vault, the government could introduce new money into circulation based on the silver bullion physically held therein. As a result, more than $4 billion in United States Notes were brought into circulation in $2 and $5 denominations. Although $10 and $20 United States Notes were never circulated, they were being printed by the Treasury Department when Kennedy was assassinated.

Certainly it’s obvious that President Kennedy knew that the Federal Reserve Notes being circulated as „legal currency” were contrary to the Constitution of the United States, which calls for issuance of „United States Notes” as interest-free and debt-free currency backed by silver reserves in the U.S. Treasury. Comparing a „Federal Reserve Note” issued from the private central bank of the United States (i.e., the Federal Reserve Bank a/k/a Federal Reserve System), with a „United States Note” from the U.S. Treasury (as issued by President Kennedy’s Executive Order), the two almost look alike, except one says „Federal Reserve Note” on the top while the other says „United States Note”. In addition, the Federal Reserve Note has a green seal and serial number while the United States Note has a red seal and serial number. Following President Kennedy’s assassination on November 22, 1963, the United States Notes he had issued were immediately taken out of circulation, and Federal Reserve Notes continued to serve as the „legal currency” of the nation.

Kennedy knew that if the silver-backed United States Notes were widely circulated, they would eliminated the demand for Federal Reserve Notes. This is a simple matter of economics. USNs were backed by silver and FRNs were (still are) backed by nothing of intrinsic value. As a result of Executive Order 11110, the national debt would have prevented from reaching its current level (almost all of the $9 trillion in federal debt has been created since 1963). Executive Order 11110 also granted the U.S. Government the power to repay past debt without further borrowing from the privately owned Federal Reserve which charged both principle and interest and all new „money” it „created.” Finally, Executive Order 11110 gave the U.S.A. the ability to create its own money backed by silver, again giving money real value.

Perhaps President Kennedy’s assassination was a warning to future presidents not to interfere with the private Federal Reserve’s control over the creation of money. For, with true courage, JFK had boldly challenged the two most successful vehicles that have ever been used to drive up debt: 1) war (i.e., the Vietnam war); and, 2) the creation of money by a privately owned central bank. His efforts to have all U.S. troops out of Vietnam by 1965 combined with Executive Order 11110 would have destroyed the profits and control of the private Federal Reserve Bank.

Executive Order 11110, the AMENDMENT of EXECUTIVE ORDER No. 10289, as amended RELATING to the PERFORMANCE of CERTAIN FUNCTIONS AFFECTING the DEPARTMENT of the TREASURY:

By virtue of the authority vested in me by section 301 of Title 3 of the United States Code, it is ordered as follows:

SECTION 1. Executive Order No. 10289 of September 19, 1951, as amended, is hereby further amended (a) By adding at the end of paragraph 1 thereof the following subparagraph (j): „(j) The authority vested in the President by paragraph (b) of section 43 of the Act of May 12, 1933, as amended (31 U.S.C. 821 (b)), to issue silver certificates against any silver bullion, silver, or standard silver dollars in the Treasury not then held for redemption of any outstanding silver certificates, to prescribe the denominations of such silver certificates, and to coin standard silver dollars and subsidiary silver currency for their redemption,” and (b) By revoking subparagraphs (b) and (c) of paragraph 2 thereof.
SECTION 2. The amendment made by this Order shall not affect any act done, or any right accruing or accrued or any suit or proceeding had or commenced in any civil or criminal cause prior to the date of this Order but all such liabilities shall continue and may be enforced as if said amendments had not been made.
JOHN F. KENNEDY
THE WHITE HOUSE,
June 4, 1963

As said, Executive Order 11110 is still valid. According to Title 3, United States Code, Section 301 dated January 26, 1998: Executive Order (EO) 10289 dated Sept. 17, 1951, 16 F.R. 9499, was as amended by:

EO 10583, dated December 18, 1954, 19 F.R. 8725;
EO 10882 dated July 18, 1960, 25 F.R. 6869;
EO 11110 dated June 4, 1963, 28 F.R. 5605;
EO 11825 dated December 31, 1974, 40 F.R. 1003;
EO 12608 dated September 9, 1987, 52 F.R. 34617

The 1974 and 1987 amendments, added after Kennedy’s 1963 amendment, did not change or alter any part of Kennedy’s EO 11110. A search of Clinton’s 1998 and 1999 EO’s and Presidential Directives has shown no reference to any alterations, suspensions, or changes to EO 11110.

The Federal Reserve Bank, a.k.a Federal Reserve System, is a Private Corporation. Black’s Law Dictionary defines the „Federal Reserve System” as: „Network of twelve central banks to which most national banks belong and to which state chartered banks may belong. Membership rules require investment of stock and minimum reserves.” privately owned banks own the stock of the FED. This was explained in more detail in the case of Lewis v. United States, Federal Reporter, 2nd Series, Vol. 680, Pages 1239, 1241 (1982), where the court said: „Each Federal Reserve Bank is a separate corporation owned by commercial banks in its region. The stockholding commercial banks elect two-thirds of each Bank’s nine member board of directors.” In short, Federal Reserve Banks are locally controlled by their member banks.

Also, according to Black’s Law Dictionary, these privately owned banks are „allowed” to issue money: „The Federal Reserve Act, created Federal Reserve banks which act as agents in maintaining money reserves, issuing money in the form of bank notes, lending money to banks, and supervising banks as administered by Federal Reserve Board (q.v.).” Thus the privately owned Federal Reserve (FED) banks are allowed to actually issue (create) the „money” we use.

In 1964, the House Committee on Banking and Currency, Subcommittee on Domestic Finance, at the second session of the 88th Congress, put out a study entitled Money Facts which contains a good description of what the FED is: „The Federal Reserve is a total moneymaking machine. It can issue money or checks. And it never has a problem of making its checks good because it can obtain the $5 and $10 bills necessary to cover its check simply by asking the Treasury Department’s Bureau of Engraving to print them.” Any one person or any closely knit group that has a lot of money has a lot of power. Imagine a group of people with the power to create money. Imagine the power these people would have. This is exactly what the privately owned FED is!

No man did more to expose the power of the FED than Louis T. McFadden, who was the Chairman of the House Banking Committee back in the 1930s. In describing the FED, he remarked in the Congressional Record, House pages 1295 and 1296 on June 10, 1932:

Mr. Chairman, we have in this country one of the most corrupt institutions the world has ever known. I refer to the Federal Reserve Board and the Federal reserve banks. The Federal Reserve Board, a Government Board, has cheated the Government of the United States and he people of the United States out of enough money to pay the national debt. The depredations and the iniquities of the Federal Reserve Board and the Federal reserve banks acting together have cost this country enough money to pay the national debt several times over. This evil institution has impoverished and ruined the people of the United States; has bankrupted itself, and has practically bankrupted our Government. It has done this through the maladministration of that law by which the Federal Reserve Board, and through the corrupt practices of the moneyed vultures who control it.

Some people think the Federal Reserve Banks are United States Government institutions. They are not Government institutions, departments, or agencies. They are private credit monopolies, which prey upon the people of the United States for the benefit of themselves and their foreign customers. Those 12 private credit monopolies were deceitfully placed upon this country by bankers who came here from Europe and who repaid us for our hospitality by undermining our American institutions.

The FED basically works like this: The government granted its power to create money to the FED banks. They create money, then loan it back to the government charging interest. The government levies income taxes to pay the interest on the debt. On this point, it’s interesting to note that the Federal Reserve Act and the sixteenth amendment, which gave congress the power to collect income taxes, were both passed in 1913. The incredible power of the FED over the economy is universally admitted. Some people, especially in the banking and academic communities, support it. On the other hand, there are those like President John F. Kennedy, that have spoken out against it. His efforts were lauded about in Jim Marrs’ 1990 book Crossfire:

Another overlooked aspect of Kennedy’s attempt to reform American society involves money. Kennedy apparently reasoned that by returning to the constitution, which states that only Congress shall coin and regulate money, the soaring national debt could be reduced by not paying interest to the bankers of the Federal Reserve System, who print paper money then loan it to the government at interest. He moved in this area on June 4, 1963, by signing Executive Order 11110 which called for the issuance of $4,292,893,815 in United States Notes through the U.S. Treasury rather than the traditional Federal Reserve System. That same day, Kennedy signed a bill changing the backing of one and two dollar bills from silver to gold, adding strength to the weakened U.S. currency.

Kennedy’s comptroller of the currency, James J. Saxon, had been at odds with the powerful Federal Reserve Board for some time, encouraging broader investment and lending powers for banks that were not part of the Federal Reserve system. Saxon also had decided that non-Reserve banks could underwrite general obligation bonds, again weakening the dominant Federal Reserve banks.”

In a speech made to Columbia University on Nov. 12, 1963, ten days before his assassination, President John Fitzgerald Kennedy said: „The high office of the President has been used to foment a plot to destroy the American’s freedom and before I leave office, I must inform the citizen of this plight.” In this matter, John Fitzgerald Kennedy appears to be the subject of his own book… a true Profile of Courage. According to the Constitution of the United States, (Article 1 Section 8), only Congress has the authority to coin Money, regulate the Value thereof, and of foreign Coin, and fix the Standard of Weights and Measures. However, since 1913 this Article has been ignored by creation and existence of the Federal Reserve Act, which has given a private owned corporation the power and authority to „create” and coin the money of United States. The Federal Reserve is comprised of 12 private credit monopolies who have been given the authority to control the supply of the „Federal Reserve Notes,” interest rates and all the other monetary and banking phenomena.

The way the Federal Reserve works is this: 12 private credit monopolies „create”, (print), Federal Reserve Notes that are then „lent” to the American government. This is a circular affair in that the government grants the FED power to create the money, which the FED then loans back to the government, charging interests. The government levies income taxes to pay the interest on the debt. It is interesting to note that the Federal Reserve Act and the sixteenth amendment which gave congress the power to collect income taxes, were both passed in 1913. The Federal Reserve Notes are not backed by anything of „intrinsic” value. (i.e., gold or silver).

On June 4, 1963, President, John Fitzgerald Kennedy signed a Presidential decree, Executive Order 11110, which stripped the Federal Reserve Banking System of its power to loan money to the United States Federal Government at interest. This decree meant that for every ounce of silver in the U.S. Treasury’s vault, the U.S. government could introduce new money into circulation based on the silver bullion physically held therein. As a result, more than $4 trillion in United States Notes were brought into circulation in $2 and $5 denominations. $10 and $20 United States Notes were never circulated but were being printed by the Treasury Department when Kennedy was assassinated. Kennedy knew that if the silver backed United States Notes were widely circulated, they would have eliminated the demand for Federal Reserve Notes. By giving the U.S. Treasury the Constitutional authority to coin U.S. money once again, EO 11110 would thus prevent the national debt from rising due to „usury” that the American people are charged for „borrowing” (i.e., using) FRN’s.

Kennedy knew that, if Congress coined and regulated money, as the Constitution states, the national debt would be reduced by not paying interest to the 12 credit monopolies. This in itself would have allowed the American people freedom to freely use all the money they have earned, enabling the economy to grow. Now, Executive Order 11110 is still in effect, even though no U.S. President has had the courage to follow it. As Americans, it is our duty to question the Federal Reserve System and the power that we have given it by electing presidents that lack the courage of John Fitzgerald Kennedy.

More on JFK’s Executive Order 11110: http://www.rense.com/general44/exec.htm