Dupa ce K.V. JOHANNIS a retrocedat organizatiei minoritatii germane

 Muzeul Brukenthal cu valorile inestimabile lasate de proprietar 

Orasului Sibiu,si zeci de imobile,ungurii  cumpăra Ardealul bucată

 cu bucată...

In toate marile orașe, din Satu Mare, Oradea, Cluj, până în inima țării, guvernul ungar trimite bani și se 

cumpăra proprietăți, terenuri, etc, altele se retrocedează abuziv sau ilegal, iar din aceiași bani sunt 

mituiți și trădătorii de neam și țară de la mic la mare…Deșteaptă-te române,macar acum!

Fundaţia pentru Şcoală, un ONG de casă al UDMR condus de Nagy Zoltán Levente, şeful de cabinet al liderului UDMR Kelemen Hunor, a cumpărat Palatul Sonnenfeld  din Oradea şi intenţionează să înfiinţeze aici „Casa Maghiară”un centru cultural în care vor funcţiona, pe lângă Trupa Szigligeti, o bibliotecă, săli de curs, săli de expoziții, birouri ale asociaţiilor pedagogice și culturale.Potrivit unui comunicat transmis, de UDMR exclusiv presei maghiare, preţul clădirii a fost achitat în luna decembrie anul trecut, dintr-o finanţare totală de 4,082 milliarde de forinţi – adică 12,68 milioane euro – acordată de Guvernul Ungariei 

Din suma totală, proiectul din Oradea beneficiază de 2,47 miliarde de forinţi(aproximativ 7,67 milioane de euro), în timp ce în Cluj, un proiect similar gândit pentru clădirea fostei asociaţii Minerva, , achiziţionată de asemenea de Fundaţia pentru Şcoală, a primit o finanţare de 1,6 miliarde de forinţi (4,97 milioane de euro). În comunicatul redactat la Cluj apare şi o declaraţie a preşedintelui Fundaţiei pentru Şcoală, Nagy Zoltán Levente  care e de părere că cele două proiecte vor contribui semnificativ la întreţinerea vieții  maghiare în Transilvania, oferind şi oportunități de dezvoltare. „Cu sprijinul guvernului ungar, deschidem centre culturale în două mari orașe transilvănene, care în trecut erau considerate fortăreţe ale culturii. Această moștenire va fi continuată, implementată și va fi lăsată generaţiilor viitoare „, se arată în declaraţia redată în comunicat.Palatul Sonnenfeld, una dintre clădirile emblematice ale Oradiei, este un complex de clădiri din beton armat şi cărămidă. Statul comunist a naţionalizat palatul, păstrând la parter ani la rând tipografia, iar la etajul I au fost „cazate” clubul tipografilor şi Tempo, un club de dans şi fotografie.

În 2009, … strănepotul lui Adolf Sonnenfeld şi unchiul său,  co-proprietar al clădirii, au recuperat palatul,  au reabilitat faţada palatului, iar din 2013 l-au scos la vânzare. Ziarul BIHOREANUL a încercat să afle amănunte despre tranzacţie, durata negocierilor şi preţul de vânzare de la Gabriel Sonnenfeld, însă până la publicarea ştirii ,acesta nu a răspuns la mesajul care i-a fost transmis.

Pe de altă parte, potrivit atlatszo.ro, o platformă online independentă de investigaţii jurnalistice, proprietara clădirii din Cluj a fost Asociaţia Culturală Minerva.Chestionat despre preţul cu care a înstrăinat imobilul, Szabó Zoltán Tibor, preşedintele Asociaţiei Culturale Minerva, a refuzat să-l dezvăluie „Preţul este confidenţial. A fost o tranzacţie între două organizaţii civile fără scop lucrativ. Ce se va întâmpla cu imobilul trebuie să întrebaţi de la noul proprietar”, a spus Szabó.

Cine învârte banii Ungariei 

:Fundația pentru Şcoală a fost înființată de UDMR în 1996 cu un capital inițial de 1 milion de lei. Din 2003 până în 2010, fundaţia a gestionat fondurile direcţionate în Transilvania de Guvernul Ungariei pentru susţinerea învăţământului în limba maternă.În timpul celui de-al doilea guvern Orbán, când relația dintre UDMR și Fidesz a „înghețat”,ONG-ul a supravieţuit din sumele încasate din chirii pentru ca, la sfârşitul anului 2016, să intre din nou în graţiile guvernului de la Budapesta, care i-a acordat 300 milioane de forinţi, adică aproape 1 milion de euro, pentru a „susține programul și obiectivele organizației”.

Preşedintele Fundaţiei pentru Şcoală, Nagy Zoltán Levente, a ocupat funcţii şi în Guvernul României. În perioada 2007-2009 a fost preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, cu rang de secretar de stat, iar în perioada 2010-2012, tot ca secretar de stat, a lucrat în Cabinetul vice-prim-ministrului Markó Béla.

Numele lui apare şi într-un scandal imobiliar după ce, în februarie 2016, a închiriat în numele organizaţiei un spațiu de 200 mp în centrul municipiului Cluj-Napoca, iar ulterior l-a subînchiriat unei firme în al cărei acționariat se regăsea la momentul respectiv și soţia sa, Debreczeni Hajnalka (foto), purtătorul de cuvânt al UDMR.Femeia a fost, la rândul ei, implicată în alte scandaluri. În 2015 s-a descoperit că încasează anual 44.000 lei de la Radio Cluj, deşi nu a fost văzută niciodată în redacţie. Debreczeni şi-a dat demisia din funcţia pe care o deţinea formal, însă a rămas şi azi în Consiliul de Administraţie al TVR, delegată din partea UDMR.