„Nu intamplator Anglia a fost acuzata de Holocaust, indirect, recent de catre israelieni…” O viziune inedită asupra WW2
No issue detected

Dacia Mare
4 hours ago
.
-sa o luam cu inceputul. Spuneti ca Hitler nu negocia cu Stalin. Va inselati. Ei aveau interese comune, chiar daca pare halucinant. Hitler avea interesul sa stea la Varsovia 6 luni ca sa isi motiveze generalii sai germani ( care ii pussese bomba sub scaun in julie 1944), ca sa lupte in razboi pe mai departe. Stalin avea interesul sa mature rebeliunea poloneza pro-britanica pentru a-l santaja pe Churchill aliatul sau: Stalin dorea sa primeasca de la britanici tehnologie, informatii, ocupatie militara in zonele intrate, asasinarea polonezilor din exil,etc. Asta nu inseamna ca Hitler si stalin au fost aliati, Doamne fereste, nu am spus asta.

Nu exista nici o justificare pentru care aliatii au bombardat lagarele de concentrare naziste, unde au murit mii de prizonieri si evrei. Inclusiv romani de-ai nostri deportati de Hitler din Ardealul de nord, sau de la legionari.

La faza cu Japonia aveti dreptate, Hitler ii ceruse imparatului sa atace URSS, pentru ca Axa sa castige razboiul, si sa incercuiasca URSS-ul, insa japonezii nu l-au ascultat pe Hitler, si deci prin urmare si-au meritat pe deplin bomba atomica primita in 1945 de tradatori ordinari ce au fost. Din cauza lor , a japonezilor, europa, nemtii au pierdut razboiul. Pentru ca japonezii i-au bagat pe americani in razboi, in loc ce sa atace URSS-ul, sa mature comunismul diabolic de pe harta lumii.

Si acesta a fost argumentul pe care nemtii l-au dat japonezilor in submarinul U 234 din luna Mai 1945: nemtii nu aveau un motiv pentru care sa dea uraniul japonezilor ca sa faca bomba atomica, atata vreme cat japonezii i-au tradat pe nemti, atacand America in Haway , in loc ce sa atace URSS-ul, asa cum facuse Hitler. Pe de alta parte Germania capitulasera, iar ofiterii si expertii germani au considerat ca e timpul sa se predea. Japonezii din submarinul U 234 s-au sinucis, iar nemtii s-au predat in Atlantic aproape de New York la americani, donand uraniul americanilor, din care au facut bombele atomice.
Interesant ca germanii din acest submarin, si cam toti germanii in general au refuzat sa se predea britanicilor in Canada, si au spus ca prefera sa se predea in USA. Ca sa vedeti cata ura aveau nemtii pe britanici si pe churchill, si cata ura au pastrat-o pana in zilele noastre, si pe buna dreptate.

Romania a fost a 4-a putere aliata din toate punctele de vedere in anul 1945, aveam un milion de soldati, o Armata puternica, ne-am eliberat singuri la 23 august 1944 de nemti, am eliberat singuri Ardealul de nord, pamantul nostru sfant, si am contribuit la infrangerea lui Hitler pana in Praga- Cehoslovacia si Austria.

In ceea ce vorbiti despre Capitularea neconditionata este foarte adevarat ceea ce spuneti, asa au considerat in teorie si la Radio, insa in realitate orice serviciu facut aliatilor nu putea ramane fara ecou, deci Romania avea de castigat, Italia avea de castigat ca a intors situatia in favoarea aliatilor.

Mai pe scurt, Romania a castigat recuperarea Ardealului Sfant de sub jugul fascismului, Romania a castigat un statut dupa razboi, si a avut o Armata dupa razboi. Fara acel 23 august 1944, sau alta data in care sa se fi decis intrarea cu aliatii, Romania avea un statut foarte incert teritorial, sau chiar ocupata total militar, stearsa de pe harta, iar Bucurestiul distrus in totalitate ca si Varsovia, ceea ce si doreau de fapt comunistii. Si nu doar Bucurestiul, ci toata Romania, si Sibiul, si Brasovul, si timisoara,etc. In anul 1942 Romania era cea mai dezvoltata tara economic in Europa dupa Germania si Elvetia!! cu o economie cu mult mai puternica decat Italia fascista, Bulgaria, Spania si Suedia!

deoarece Romania avea resurse mari de AUR ( primit de la Hitler plata pentru petrol, dar si in munti)
-Romania avea resurse mari de alimente si grau( Granarul Europei)
-Romania duduia de petrol
-Romania avea resurse mari de uraniu in muntii Apuseni, unde nemtii au facut nenumarate sosele ca sa ajunga rapid la destinatie, si sa extraga uraniul pentru a-l folosi militar.

Si nu in ultimul rand Romania avea o populatie mare , o suprafata mare, si o perspectiva mare de dezvoltare! Daca nu intram in ocupatia sovietica, Romania era azi la nivel de Occident dezvoltata economic, si veneau britanicii la noi sa munceasca, si nu mergeam noi la ei.

In anii aceia 1942 , LEUL romanesc era considerat pe glob ca valuta forte. Puteai plati Hotelul la Paris si Berlin in Lei romanesti. Puteai plati in America Hotelul cu lei romanesti!

Turcia devenise un fel de califat reformat in acei ani, si nu isi revenise dupa socul primului razboi mondial! Turcii, grecii si italienii in anii 30 veneau in ROMANIA sa munceasca la cariera de piatra, in minele din munti si chiar si in agricultura. Italienii s-au asezat cu miile in jurul Craiovei, si isi cautau de lucru.

Asa tara am avut! Si trebuie sa fim mandri macar cu trecutul daca cu prezentul nu ne prea putem lauda, desi si astazi avem multe succese romanesti.