Gest superb făcut de 2 români pentru spitalul din orașul natal

Distribuiți pe Facebook
Distribuiți pe Twitter

 

donație aparat spitalul orășenesc găești
Foto: Știrile ProTV

Doi tineri din Dâmbovița care au pus pe picioare o afacere în Capitală au donat 25.000 de euro spitalului din orașul natal. Cu acești bani a fost cumpărat un aparat de prelucrare a analizelor, relatează Știrile ProTV.

Oana şi Cosmin Voevodschi locuiesc în București, însă amândoi s-au născut şi au crescut în Găești, un oraș cu 13.000 de locuitori din județul Dâmbovița.

Când au aflat că la Spitalul Orășenesc Găești singurul aparat de prelucrare a analizelor are peste 13 ani vechime, este reparat de cel puţin două ori pe lună, și nici nu are precizia necesară, ei au donat 25.000 de euro pentru a fi cumpărat unul nou.

“Ne dorim foarte mult să ajutăm şi alţi oameni care au nevoie. Cu această ocazie speram să vină oamenii cu mai multă încredere la spitalul din oraşul nostru”, a declarat Oana Voevodschi pentru sursa citată.

Noul aparat face peste 300 de analize pe oră și ajută în diagnosticarea unor afecțiuni cardiace.

“Mai putem pune diagnosticul de hepatită, ciroză, diabet, pancreatită, afecţiuni renale”, a declarat Cristina Seltea, managerul Spitalului Orăşenesc Găeşti.

O româncă din Marea Britanie a donat 400.000 de euro

Acesta nu este primul gest de acest gen făcut de români generoși pentru a ajuta sistemul de sănătate din România care continuă să ducă lipsă de investiții în aparatură modernă.

Anul trecut, o româncă stabilită în Marea Britanie a donat 400.000 de euro Spitalului clinic „Dr. Ioan Cantacuzino” din București, sumă de bani cu ajutorul căreia a fost amenajată o sală de operații complet nouă în cadrul secției de Chirurgie generală.

Din aceeași donație făcută de Sanda Cârciog-Rizescu, românca stabilită în Marea Britanie de peste 30 de ani, secția de Neonatologie a spitalului a fost dotată cu șase echipamente medicale moderne pentru îngrijirea nou-născuților.