„Așa țară am avut !”
Contains Link

surena
47 minutes ago
.
Comunistii au considerat ca religia este un opiu pentru popoare,azi constatam ca rescrierea istoriei, mitizarea si demitizarea ei au devenit opiul pentru generatia deculturalizata si globalizata dupa Revolutia Caderii Zideului Berlinului. Cum era Romania in preajma razboiului? Ne spune renumitul actor Constantin Tanase :
„În țara asta, țara pâinii
Să aibă pâine chiar și câinii
Guvernul nostru ne obligă
S-avem o zi de mămăligă
Lor ce le pasă cum e traiul
Scumpiră trenul și tramvaiul
Scumpiră tot, la cataramă
Până și pâinea și tutunul
Și când înjuri pe șleau de mamă
Ei, cică, eu fac pe nebunul.”
„Teoria mea-i ușoară
Toată viața e o scară
Pe care, ca și la moară
Toți o urcă și-o coboară”
Și cu asta ce-am făcut?
„Ne-am trezit din hibernare
Și-am strigat cât am putut:
Sus cutare! Jos cutare!
Și cu asta ce-am făcut?
Am dorit, cu mic, cu mare,
Și-am luptat, cum am știut,
S-avem nouă guvernare,
Și cu asta ce-am făcut?
Ca mai bine să ne fie,
Ne-a crescut salariul brut,
Dar trăim în sărăcie,
Și cu asta ce-am făcut?
Ia corupția amploare,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Scoatem totul la vânzare,
Și cu asta ce-am făcut?
Pentru-a căștiga o pâine,
Mulți o iau de la-nceput,
Rătăcesc prin țări străine,
Și cu asta ce-am făcut?
Traversăm ani grei cu crize,
Leul iar a decăzut,
Cresc întruna taxe-accize,
Și cu asta ce-am făcut?
Totul este ca-nainte,
De belele n-am trecut,
Se trag sforile, se minte,
Și cu asta ce-am făcut?
Se urzesc pe-ascuns vendete,
Cum nicicând nu s-a văzut,
Țara-i plină de vedete,
Și cu asta ce-am făcut?
Pleacă-ai noștri, vin ai noștri!
E sloganul cunoscut;
Iarăși am votat ca proștii,
Și cu asta ce-am făcut?”
Mai multe inclusiv „Ca la noi la nimenea” gasiti aici:
https://www.youtube.com/wat…
Revenind la comentariu de mai sus nu ma opresc decat la cateva gogosi :
„deoarece Romania avea resurse mari de AUR ( primit de la Hitler plata pentru petrol, dar si in munti)
-Romania avea resurse mari de alimente si grau( Granarul Europei)
-Romania duduia de petrol
-Romania avea resurse mari de uraniu in muntii Apuseni, unde nemtii au facut nenumarate sosele ca sa ajunga rapid la destinatie, si sa extraga uraniul pentru a-l folosi militar”
Hitler nu a dat un gram de aur Romaniei, sistemul „de lucru” intre Reich si Romania a fost cleringul, un fel de barter la nivel de tari, pe care Germania nu l-a inchis.Astfel, datoria in clering fata de Elvetia a fost achitata de Germania in …2015 iar fata de Romania nici azi.Guvernatorul nostru a pierdut documentele,dar acestea se gasesc la Banca Centrala a Germaniei.
Romania avea petrol dar era exploatat ca si azi, la fel stateau lucrurile si cu graul care avea pretul mai mare datorita slabei mecanizari (meritul e al comunistilor), cele mai importante resurse care erau exploatate de stat si aduceau cu adevarat bani era sarea si lemnul,acesta era exportat ca si azi sub forma de busteni si cherestea (comunistii au investit in CPL puse de butuci azi).Drumurile facute de germani pentru uraniu sunt legende urbane, nemtiilor li s-a permis, pe considerentul ca am fost aliati, sa se retraga prin anumite drumuri forestiere ca sa permitem,pe de o parte unor fosti aliati sa se retraga, pe de alta parte pentru a evita supararea noului aliat sovietic.
Daca vrem sa punctam cateva trasaturi de caracter ale romanilor fara a exagera si fara opiu istoric este sa prezentam cum s-au purtat romanii cu prizonierii de razboi sovietici
https://alesandrudutu.wordp…
si anglo-americani
https://alesandrudutu.wordp…
Daca vrem sa vedem cum era Maresalul cu adevarat iata un text pentru care politicienii de ieri,de azi si de maine ar trebui sa-l poarte in buzunar si sa-l stie pe de rost ca sa inteleaga ce inseamna responsabilitatea fata de popor:
„7 noiembrie 1940. Referindu-se la aurul oferit anterior de către Banca Națională diferitelor persoane (inclusiv fostului rege Carol al II-lea), generalul Ion Antonescu cere ca toți cei în cauză ,,să dea banii îndărăt”: ,,Să intre banii la Stat și domnii care au dat din visteria Statului să tragă consecințe penale, pentru că eu, ca ministru, nu pot da din averea publică și să dispun de ea ca de averea mea personală… Toată lumea, aurul înapoi: banii îndărăt!”. * La precizarea ministrului Leon că ,,sunt societăți care exploatează petrolul și care nu-l pot transporta de la schelă la depozit, primul-ministru preciza: ,,Un Stat trebuie să țină în mâna lui elementele esențiale pentru viața Statului: Telefoanele, Telegraful, Căile Ferate, Armata, Finanțele, Banca Națională. Toate acestea trebuie să le țină Statul în mâna lui, căci altfel moare. Printre elementele pe care Statul trebuie să le țină în mâna lui, printre aceste întreprinderi intră și conductele de petrol” (sursa Alesandru Dutu).
Cum vedea Maresalul rezolvarea din spitale? Ca un militar, la nevoie trebuie pusa si cravasa:
„Nu știu ce se petrece la alte spitale, dar dacă la Spitalul Colțea, care se află în centrul Bucureștiului, situația se prezintă în felul acesta, desigur că la celelalte spitale ea o să fie și mai rea. Aceasta este o chestiune, nu numai de mijloace, ci mai ales de gospodărie. Spitalul Colțea are destule moșii și destule posibilități ca să poată face față acestor nevoi. Astă-noapte am fost la Asistența Socială din Câmpina. Am găsit acolo internați și deținuți de la Doftana, în condiții foarte proaste. Am fost și la spitalul de la Câmpina. Spitalul era într-un hal fără hal. Am fost pe urmă, la București. Am fost la Maternitate, în Calea Griviței. Am găsit aceași murdărie. Nu mai vorbesc de ținuta infirmierelor. De asemenea, am găsit un doctor la Spitalul de Urgență, pe cheiul Dâmboviței, cu picioarele desculțe. Aceasta nu este ținuta unui medic care trebuie să sară în ajutorul celor în primejdie, mai ales când Capitala era sub presiunea unei catastrofe, care putea să aibă urmări și mai tragice. La Spitalul Colțea până să intrăm ne-au trebuit 10 minute. Vasăzică, nereguli peste tot. Trebuie, de aceea, ca acești domni de la spitale să fie luați nițel în cravașe, pentru că, dacă sunt unele lucruri pe care nu pot să le facă, dacă n-au mijloace, sunt altele pe care le pot face, dacă au inimă de român și energie. Eu, cu alte mijloace, mult mai mici, aveam la cazarmă mult mai multă curățenie și un aspect mult mai civilizat decât cel pe care l-am găsit la Spitalul Colțea, care are mijloace mult mai mari.Domnule ministru al Sănătății, ia te rog în mână această chestiune a spitalelor”
Ce inseamna sa respecti legea in vremea Maresalului ?
„Acela care atinge libertatea individului, ori domiciliul său, se pedepsește cu munca silnică de la 5 – 12 ani. Acel care violează sau uzurpează se pedepsește cu munca silnică de la 5 – 10 ani. Omorul premeditat se pedepsește cu moarte” (sursa Alesandru Dutu). Exista termen de comparatie cu aplicarea legii si respectarea ei astazi cand opiul drepturilor si libertatilor au fost ridicate la rangul de fundamentalism taliban iar ucigasul,violatorul,agresorul,talharul,escrocul are mai multe drepturi decat victima?
Ce inseamna sa-ti ajuti cetatenii in viziunea Maresalului?
„Domnilor, în această țară am trăit tot timpul învățându-l pe om să devină cerșetor, să-l ajutăm la orice nenorocire, la orice lovitură. Principiul trebuie să fie altul: să punem pe toată lumea la muncă și prin muncă să se ridice. Ajutoarele care li se dau se dau acelorași cerșetori care profită din toate nenorocirile. Noi nu trebuie să-i ajutăm decât pe acei pe care nu pot munci. Cei săraci și neputincioși să meargă la cantinele înființate în acest scop. Iar cei care nu pot să-și refacă casele, să recurgă la Ajutorul Legionar… Cel pe care l-a lovit nenorocirea trebuie s-o ia de la capăt, să se pună pe muncă și să nu aștepte să-i acorde Statul ajutor. Nu putem da într-una ajutor de la Stat. Am dat pentru grâu de sămânță, dar aceasta este o excepție… Nu vreau să fac din țăranul român un cerșetor. Dacă muncește, are ce mânca, dacă nu, n-are… Vom ajuta pentru refacerea satelor, vom face cooperative de cărămidărie, de țiglă, dar toate acestea le vom da cu bani, nu pe gratis. Țăranul va fi ajutat, ca și funcționarul; te ajut, îți dau credite pe termen lung, dar trebuie să-i restitui” (sursa Alesandru Dutu)
Aceasta tara a avut oameni vizionari care au luptat sa schimbe mentalitatile paguboase, mentalitati care s-au perpetuat si conservat si care au dus la distrugerea Romaniei Mari. Aceste lucruri trebuie sa le scoatem in evidenta si nu povesti ca aveam aur ca ne dadeau nemtii si ca eram cea mai puternica economie din europa cand romanii erau vai de mama lor de saraci.
Asa conducator am avut! Azi e criminal de razboi, nicio strada nu-i poarta numele, nu are nicio statuie si nici loc in manualele de istorie.