„Armata” transnistreană.

Mesaje primite

Costas(Kostash) Ion

1 dec. 2022, 21:18 (acum 18 ore)

către cornelnistorescudiego_dyktfrunzeticanaris_generalaurel_cazacuneculai.bahnareanueularrylwattsioan.lascarGELUDIACpavalucaiuriearpiaroIoan-AurelCostindecebal.ilinaFlorescuIonPRESEDINTEionopriconstantin
                             E bine de privit acest VIDEO!!  CIG
Zona de Securitate a postat un clip video în lista de redare DEX-ul Zonei de Securitate.
Tot ce reprezintă așa-zisa armată transnistreană este o formațiune paramilitară din perspectiva legislației Republicii Moldova.
În ultimul DEX din acest an, vă vom relata despre crearea și existența timp de 31 de ani a acestor formațiuni, ce au drept scop protejarea separatismului pe teritoriul Republicii Moldova.
Vă veți convinge că pretinsa armată nu este doar un posibil pericol militar, dar e și o sursă de încălcare a drepturilor a cetățenilor Republicii Moldova din regiune. Încercând să analizăm armata transnistreană ajungem la concluzia că ar fi greșit să o percepem drept separată de grupul operativ de trupe ruse din regiune (GOTR). Într-o potențială situație de conflict/război, așa cum a fost în 1992, acestea vor acționa ca un tot întreg.
Acest video a fost produs în cadrul proiectului „Creșterea nivelului de informare și înțelegere a problemelor de securitate și apărare ale Republicii Moldova”, implementat de Institutul pentru Politici și Reforme Europene și Friedrich Ebert Stiftung Moldova, în parteneriat cu platformele media Zona de Securitate.md și ZUGO