Fiecare pasăre pe limba sa piere !

Deunăzi am primit o informație de la Cluj Napoca, anume că Michael Schafir, profesor de studii europene (!!!), intenționează să declanșeze o campanie împotriva starețului de la Petru Vodă, pornind de la o înregistrare de pe Youtube, în care pot fi văzute și ascultate câteva preacucernice măicuțe care, la anivesarea Sfinției Sale JUSTIN PÂRVU, i-au cântat cântecul ce se potrivea cel mai bine cu acel prilej : Sfîntă tinerețe legionară. Insolența acestui gest, al așa-zisului profesor universitar, mi s-a părut intolerabilă, ca atitudine a unui individ care se consideră, în mod abuziv, aș zice, con-cetățeanul nostru. Drept care m-am simțit obligat să-i trimit un avertisment, cel de mai jos. A urmat, în zilele de 13 și 14 februarie a.c., un schimb de mesaje, de pe urma căruia m-am ales cu o revelație, cea pe care o numesc

Argumentul MICHAEL SCHAFIR

Individul care răspunde la acest nume a lucrat o viață întreagă în Germania la postul de radio Europa Liberă. După 1990 s-a pripășit în România, de mai multe ori pronunțându-se în chestiunea Holocaustului din România. Deschizând gura pe acest subiect, Michael Schafir ne invită astfel să ne punem întrebarea : de ce despre acest Holocaust nu a spus nicio vorbă la Europa Liberă, post de radio în limba română în care majoritatea angajaților, în frunte cu directorul, au fost evrei. Nici Michael Shafir, nici Noel Bernard, nici Sorin Cunea, nici Allain Parouit sau alt evreu dintre cei care au mâncat o pâine bună de pe urma anti-românismului propăvăduit la sub masca anti-comunismului, nu a vorbit despre asasinarea a sute de mii de evrei de către românii de noi !

Eu am fost un ascultător fidel și atent al acestui post, la care numele meu a fost uneori pronunțat. Și de bine, și de rău ! Dar nu am auzit să se pronunțe niciodată numele lui Ion Antonescu spre a fi acuzat de Holocaust, la fel, nici numele lui George Alexianu ! Ce i-a oprit pe evreii de la Europa Liberă, inși atât de bine informați, să demaște crimele lui Ion Antonescu ? ! Dimpotrivă, cât mi-aduc aminte, Ion Antonescu a fost prezentat la Europa Liberă într-o aură de personaj pozitiv, martir chiar, al istoriei. Lansez acest subiect : Tăcerea Europei Libere pe tema Holocaustului, și aștept să văd ce altă explicație vor scorni ciracii lui Michael Schafir pentru a ocoli răspunsul corect : la Europa Liberă nu s-a vorbit de vreun Holocaust în România căci încă nu ce luase decizia de a fi inventat acel Holocaust din România.

Transcriu în continuare schimbul de mesaje pe care l-am avut cu numitul Michael Schafir :

Textul nr.1 : Ion Coja

Domnule profesor Michael Shafir,

De câteva ori m-ați băgat in seamă și ați scris despre mine și ideile mele. Ați scris fără să fi înțeles ce vreau eu de la viață și fără să vă străduiți să verificați argumentele mele. Nu sunteți singurul, pățesc așa ceva și din partea unor prieteni sau apropiați. Deci nu m-am supărat și nu pot spune că am vreun motiv să nutresc un sentiment personal față de domnia voastră.
Intâmplarea face să aflu că vă pregatiți pentru o campanie de presă susținută, în scopul de a contesta și ataca lucruri care pentru mulți români sunt sfinte!

Nu pot spune, din păcate, că mă număr printre acei români, dar le respect suferința și credința. Să știți că faceți o mare greșeală dacă veți declanșa acțiunea pe care o pregătiți. Văd, din câteva alte ieșiri la rampă cu care v-ați produs și în ultima vreme, că vă place să faceți valuri, să faceti caz de persoana Dvs., să să dați importanță. Nu am eu putere să vă opresc, dar vă avertizez că mă veți obliga să vă dau și eu importanță ! Mai gândiți-vă ! Vă legați la cap și se pare că vă legați la ceva ce nu aveți !

Ținta atacului pe care il pregătiți nu vă este la îndemână. Dar declanșând atacul ignobil pe care îl intenționați vă veți manifesta ca un dușman al românescului din lumea asta. Sper că nu sunteți un astfel de inamic, tocmai de aceea vă avertizez că faceți o greșeală în primul rând față de Dvs. Vreau să vă feresc de un gest pe care il veți regreta atunci când veți constata că ați fost prea puțin informat, că ați avut informații cu bună știință și rea credință deformate, denaturate. Vă stau la dispoziție pentru a vă corecta imagini esențiale pentru înțelegerea fenomenului românesc. Ați lipsit mult din țară și multe lucruri le cunoașteți la mâna a șaptea ! Ascultați și de sfaturile adversarilor. Ceea ce intenționați să faceți nu este o afirmare de idei și principii, de teze, ci este un act de sfidare a nevoii de armonie după care să trăim și să se învârtă și planetele. Nu tulburați liniștea în puținele locuri din Țara asta în care liniștea și pacea sunt principiul de existență, de comportament.
Cu gânduri și voire de bine,

Ion Coja.

PS Firește, nu exclud ca informația primită privitoare la intențiile Domniei Voastre să fie falsă, greșită sau manipulatorie. Caz în care acest mesaj va trebui luat drept o luare de contact, un început de schimb de idei. Scuzele se subînțeleg !

Textul nr. 2 : Michael Shafir

Domnule Coja,

Pentru a clarifica lucrurile de la început și pâna la sfarsit :

1. Da, sunteti dezinformat. Nu pregatesc nicio campanie. Nu imi sta in caracter si in preocupari. Eu, domnule Coja, pana azi am reactionat numai, si asa am de gand sa fac si in viitor. Neintrerupt, neincetat, nesperiat de asemenea amenintari. Asa cum am reactionat la falsurile Dumneavoastra, o voi face si in viitor. Presupun insa ca daca voi muri inaintea Dumneavostra, ma veti introduce si pe mine pe lista „evreilor buni”, asa cum va sta in obicei. De aceea, voi prefera sa fiu unul rau, adica in viata.

2. Domnule Coja, apuse pe vesnicie sunt timpurile in care puteati speria evrei, apuse sunt si cele in care ii puteati intimida cu amenintari.

3. Voi face publice aceste randuri, precum si raspunsul meu la ele.

Textul nr. 3 : Ion Coja

Mă bucur ca informatia primita de mine nu este corecta. In masura in care nu va cunosc, nu am putut aprecia ca informația primită este o informație puțin credibilă. Eu nu am amenințat evrei, ci am avertizat un om, cu numele Michael Shafir, despre care am auzit că este pe cale să facă o mare greșeală.

Altminteri, dacă este o cauza nobilă, de ce să nu faceți o campanie ?! V-aș ruga, atunci când veți face publică scrisoarea mea, sa faceți publice și falsurile mele. Eventual printr-o campanie de demascare. Higiena socială are nevoie de așa ceva.

Reiau scuzele mele și o fac cu plăcere. Mă bucur că a fost o alarmă falsă.
Cu urari de bine, Ion Coja

Textul nr. 4 : Michael Shafir

Deoarece sustineti ca sunteti la curent cu scrierile mele despre Dvs., ce rost are sa-mi cereti sa fac publice falsurile Dvs?  In acele scrieri m-am ocupat, cand a fost cazul, de acele falsuri, si ele nu sunt secrete.

Cat despre „campanii”: presupun ca va referiti la faptul ca am facut public pe Face Book scandaloasa sarbatorire a unei fetse bisericesti unde i se canta de maicutse „Sfanta tineretse legionara”. Aceasta a fost postata pe Youtube de unul dintre admiratorii neolegionarismului. Precum stitsi, legea interzice acest lucru, si ea ramane lege, chiar daca este contestata de catre un Ion Coja. Nu imi fac iluzia unei autosezizari a procuraturii. Nu este de datoria mea sa fac mai mult. Poate este de datoria credinciosilor acestei biserici, sau de datoria celor insarcinati sa apere drepturile minoritatii evreiesti, sau de datoria ambelor. Rolul meu s-a incheiat, deocamdata.

Nu ati amentintat ? Domnule Coja, e bine ca sunteti atat de neserios. Altfel, cine stie, ati avea mai mult succes. Poate in felul acesta insusi Dumneavoastra contribuiti la campania de igienizare pe care o mentionati.

(Michael Schafir)

Textul nr.5 : Ion Coja

Există drepturi ale minorității evreiești ? Drepturi altele decât ale celorlalte minorități ? Știu că există drepturi ale omului, ale minoritarilor, ale majoritarilor etc. Există și persoane însărcinate să apere drepturile evreilor ? Cum vine asta ? Acelor persoane puțin le pasă de drepturile altora ? ! Cat priveste scrierile Dvs, nu le cunosc pe toate, v-am citit mai demult în Contemporanul, unde faceați caz de mine, fără să precizați prea mult în ce consta culpa mea, de aceea v-am invitat să lămurim lucrurile.

Informația primită de mine se referea la intenția Dvs de a face campanie mediatică pornind de la un filmulet apărut pe Youtube. Abia acum câteva minute am aflat că deja ați declanșat acea campanie, căci v-ați adresat amicilor de pe Face Book cerându-le să scrie note de protest la Patriarhie pe tema acelui filmuleț, care conține un moment din ceremonialul sărbătoririi Sfinției Sale Starețul Justin Pârvu, la a 90-a sa aniversare. Nu vi se pare că ați depășit orice măsură prin această reacție stupidă și exagerată ? De vreme ce n-ați fost invitat la sărbătorirea părintelui stareț, ce rost avea să vă faceți cunoscută părerea ? ! Ce este scandalos în cântecul despre tinerețea legionară ? Cunoașteți cuvintele ? Mergeți pe urmele evreilor care l-au interzis pe Wagner, ba chiar mai rău sunteți, căci legionarii nu se compară nicicum cu naziștii!

Am demonstrat cu ani în urmă că legionarii nu au ucis niciun evreu și nu am primit de la evreii RĂI nicio dovadă că mă înșel! Mai afirm o dată : evreii uciși în ianuarie 1941 au fost victimele nebuniei evreilor comuniști, care au organizat așa zisul pogrom din București, dar l-au organizat prost și, probabil din greșeală, au murit evrei, așa cum nu era prevăzut în planul de desfășurare a „pogromului”. Dar chiar dacă nu a fost nicio greșeală, n-ar fi fost prima dată când evreii se omoară între ei și dau vina pe alții, pe creștini sau pe arabi. Au apărut dovezi noi, pe lângă cele vechi! Vă invit să le comentăm împreună!

Dovezile că în ianuarie 1941 în cartierele evreiești din București au acționat echipe de infractori, îmbrăcați în cămașa verde legionară, acționând sub comanda unor evrei comuniști, agenți ai Moscovei. Citiți volumul PARTIDUL COMUNIST DIN ROMÂNIA ÎN ANII CELUI DE AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL. 1939-1944, Editat de Arhivele Nationale Romane, pag 172. Citez : PARTIDUL COMUNIST A TRIMIS UN RAPORT DESPRE MODUL CUM S-AU DESFĂȘURAT EVENIMENTELE ÎN LEGĂTURĂ CU REBELIUNEA ȘI DEVASTĂRILE MAGAZINELOR, ARĂTÂND CĂ ACEASTA POATE FI CONSIDERATĂ CA O PRIMĂ ÎNCERCARE DE REVOLUȚIE ÎN ROMÂNIA CU SPRIJINUL PARTIDULUI.

Ce părere aveți de acest document care confirmă ceea ce susțin dintotdeauna legionarii : că nu au avut niciun amestec în crimele petrecute în cartierele evreiești în ianuarie 1941.
Și o întrebare : ați lucrat o viață la Europa Liberă, unde redacția era plină de evrei. V-am ascultat ca prostul seară de seară până pe la mijlocul anilor 80, când mi-am dat seama că se minte mai rău ca la Scânteia. Întreb : DE CE LA EUROPA LIBERA NU S-A AUZIT NICIO VORBA, NU S-A FACUT NICIO EMISIUNE DESPRE HOLOCAUSTUL DIN ROMANIA, DIN TRANSNISTRIA ? Nicio emisiune, nicio relatare că în Transnistria ar fi fost un pogrom, un genocid, un holocaust ! Cine v-a împiedicat pe dvs, evreii de la Europa liberă, să demascați acel carnagiu?

Iată așadar și partea cea bună a lucrurilor : intervenția Dvs mă face să descopăr ARGUMENTUL MICHAEL SHAFIR, așa am să-l botez, căci în discuția cu Dvs am descoperit acest paradox, cu valoare de argument : deși Michael Shafir a lucrat zeci de ani în redacția Europei Libere, deși alături de dinsul au mai lucrat și alți evrei, inclusiv ca directori ai postului de radio, la Europa Liberă niciodată nu s-a vorbit despre așa zisul Holocaust din România, din Transnistria. Nici că se poate imagina o dovadă mai bună că acest holocaust nu a existat, că este o invenție post-decembristă, o minciună.

Nota bene : Ați incitat pe Facebook toți ciracii Dvs să ia atitudine împotriva unei întâmplări benigne, i-ați îndemnat să scrie la Patriarhie etc. Nu știu dacă v-au urmat nefericitul sfat și îndemn. Dar cred că aveți obligația morală să trimiteți la toate acele adrese de pe Face Book punctul meu de vedere, care vine în contradictoriu cu cel afirmat de Dvs. Altminteri, ceea ce ați făcut se cheamă campanie mediatică, nu încercați să dați înapoi. Ați săvârșit greșeala de la care am încercat să vă opresc. Sunteți singurul vinovat și responsabil pentru ce s-ar putea să urmeze!

Ion Coja

Textul nr. 6 : Michael Shafir

Voi pune pe Facebook aceasta „replica”.

1). Nu am indemnat pe nimeni la nimic, daca informatorii Dstra au dovezi, sa vi le trimeata. Desi dovezile si Domnia voastra sunt la poluri opuse.

2). Intreaga „opera” Coja sta marturie. Eu imi asum numai responsibilitatea propriilor fapte, dar aceea pana la capat. Sper insa ca facand acest lucru, sa se gaseasca si altii care sa-mi urmeze exemplul.

Daca va deranjeaza sau nu (si va deranjeaza al dracului!), da, exista organizatii, atat guvernamentale cat si neguvernamentale, care se ocupa cu apararea drepturilor diferitelor minoritati. Ele actioneaza cateodata la unison, in alte dati separat, ba chiar uneori in contradictie una cu cealalta. Ceea ce este normal intr-o notiune care va este straina in spiritul si litera ei : DEMOCRATIE. Da, intr-o democratie exista si drepturi minoritare inalienabile, care depasesc drepturile generale ale majoritatii. Sau mai precis, se adauga acelor drepturi. Vreti sa-mi vorbiti mie despre majoritati si democratie? Haida deh, sunteti doar adeptul lui Zelea Codreanu. Dar, ca toti fascistii, vreti sa va bucurati de drepturile democratice, dar sa fiti liberi sa le incalcati. A se slabi!

3) Ma intrebati ce este rau cu „Sfanta tinerete” cantata intr-un lacas crestin de rugaciune. Nu EU ar trebui sa va dau lectii de crestinatate. Daca Dstra considerati ca afirmatsii cum ar fi „moartea, numai moartea legionara ” sau „si-avem numai gloantse pentru tradatori” care rimeaza cu „nicadori” (stiu imnul pe dinafara, dle Coja) sunt crestine sau crestinesti, probabil ca avem notiuni diferite despre crestinatate.

4. Ca toti negationistii de pe toate continentele, credeti ca veti obtine respectabilitae si legitimitate intrand in „polemica”. S-a invatat lectia, dle Coja, in zadar. Nu veti avea NICIODATA satifactia unei polemici sau dispute cu mine care sa va puna in categoria celor demni de schimb de opinii. Falsurile unuia ca Dstra trebuie combatute, dar nu satisfacandu-le aspiratia catre ceea ce nu vor avea niciodata : dreptul la importantsa. De
aceea nu consider ca este necesar sa continui, in afara indicatiei : Daca va intereseaza ce am scris despre Dstra si alti negationisti, accesati pagina de CV a subsemnatului la UBB si…la munca! Asa am facut si eu, citindu-va „perlele”.

5. Pe amenintarile Dumneavostra stiti ce depun, dar si acest lucru il fac cu deosebita scarba. Nu sunteti demn nici macar de acest lucru.

6. Orice raspuns al Dstra va fi de aici inainte ignorat si trimis direct la cosul de gunoi. In schimb, el va determina si includerea adresei Dstra printre cele nedorite si in consecinta nu imi vor mai ajunge mesajele Dstra. Inteleg ca intentionati sa-mi trimiteti altfel de mesaje, prin „ciraci” (folosesc expresia Dstra, ca eu inca n-am d-aia). Au mai fost la Cluj de-alungul istoriei si s-au ocupat de alte figuri din universitate.

De exemplu, de un Stefanescu-Goanga. Inchei cu un citat din Hegel, pierdut pentru specimene ca cele carora le apartineti : „Daca am invatsat ceva din istorie, este ca nu se invatsa din istorie niciodata”. Eu sunt hegelian, domnule Coja, dar am de gand sa va dovedesc ca pe ici-colo, se invatsa din istorie. Acest raspuns ar fi trebuit sa va fi fost o demonstratie. Ultima.

(Michael Shafir)

*

Post scriptum. Două cuvinte, în încheiere, despre sintagma moartea legionară și varianta ei echipele morții. Este vorba despre moartea până la care legionarii sunt gata să meargă, să se jertfească. Este vorba de disponibilitatea legionarilor de a se dedica până la sacrificiul suprem ! Iar echipele morții erau expresia aceleiași disponibilități. Legionarii au acționat de regulă în echipe. Pentru a construi un sediu, pentru a merge printre românii secuizați, să le explice că sunt de fapt români etc. Deseori, acțiunea legionară era aspru reprimată de autorități, deseori legionarii au murit în mod samavolnic, de mâna criminală a autorităților. Au mers în echipă să înfrunte moartea, au înfruntat-o deseori cântând sau cu rugăciunea pe buze.

Aceste cântece, aceste expresii, nu trebuie legate de asasinatele la care legionarii s-au văzut constrânși să le făptuiască. Acele asasinate nu i-au vizat pe adversarii legionarilor. Corneliu Zelea Codreanu propusese un model de comportament justițiar : dacă ai pe țeava revolverului un singur cartuș, iar în fața ta ai un adversar și pe unul dintre ai tăi care te-au trădat, glonțul trebuie să-l pedepsească pe trădător. Pe cel care ți-a fost frate și te-a vândut pentru un pumn de arginți !

Adversarul trebuie învins cu armele unei confruntări cinstite, în luptă dreaptă!, spune morala legionară ! Aceasta este explicația „metafizică” a faptului că legionarii nu au ucis niciun evreu, niciun comunist, chiar și atunci când o puteau face fără mari probleme, altele decât ale conștiinței lor.

Cu ani în urmă, în „Dilema”, Andrei Pleșu comenta tembel și meschin pe seama asasinatelor de la Jilava, mirându-se că legionarii, după ce i-au ucis pe cei 65 de demnitari corupți și venali, vinovați de asasinarea a peste trei sute de legionari nevinovați, nu au intrat și în celulele unde se aflau deținuți (evrei) comuniști, să-i omoare și pe aceia. Doar comuniștii erau adversarii lor declarați !… De aici deducând amărîtul de Pleșu că legionarii erau într-o secretă cârdășie sau măcar simpatie cu comunștii !… Că adversitatea legionarilor față de comunism era falsă, nesinceră !… Halal logică !

În realitate, prin asemenea aprecieri, prin ideea că lucrul cel mai logic și mai firesc este să-ți lichidezi adversarul, să-l ucizi când ți-e la îndemână, Andrei Pleșu își vădea arama bolșevică, originea de comunist ilegalist pe linie maternă, rămas profund ancorat în matricea generatoare, în forma mentis a celor mai mari criminali din istoria omenirii : cominterniștii ! Se ferește Andrei Pleșu să-și recunoască această ascendență, și nu avem nicio plăcere din a i-o aminti, dar iată, o vădește singur, exact după regula care i se aplică și lui Michael Schafir : fiecare pasăre pe limba sa piere… Căci vânătorului greu i-ar fi să vadă pasărea prin hățișul verde. Vânătorul mai întâi aude pasărea și abia apoi o vede. Dacă pasărea tăcea… Dacă Michael Schafir tăcea în banca lui, nu ne dădeam nici noi seama de acest paradox, cu mare valoare de argument : La Europa Liberă nu s-a vorbit niciodată de vreun Holocaust în România… De ce ?

Dacă e adevărat că arhiva Europei Libere a fost salvată de Michael Schafir și adusă în România, aștept să fiu contrazis cu ajutorul acestei arhive.

Ion Coja

19 februarie 2011